• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niçin transferden 12 gün sonra test?

aktuel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
810
6
96
Muğla
Arkadaşlar

uzun zamandır bazı arkadaşlarımızın dayanamayıp erken test yaptırdıklarını görüyorum.
Niçin 12 gün sonra test istenildiğini merak ettim.Öğrendiğime göre embriyolar 6 günlük olunca 32 hücreli ve daha sonra kromozonlaşmaya başlayınca hücresinden çıkarak rahime yerleşiyor .Bunu günışığının bize gösterdiği video belgeselde de izledik.Bu çıkmadan sonra embriyo yerleşmeye çalışıyor ya başarıyor yada yarıda kalıyor.genelde transferden sonraki 3 gün ise 12 sonra ,5 gün ise 10-12 gün sonra kan testi isteniliyor.

Bunu sebebi eğer embriyo yerleşmişse tam olarak 11-12 gün organ gelişimi başlıyor.Bu da tutunan embriyonun artık sağlıklı bir başlangıç yaptığını gösteriyor.Alınan kan değerleri dr buna göre değerlendirme alıyor.Eğer değer düşük çıkıp ,ilerlemeler düzensiz olursa bu embriyonun tutunduğunu fakat organ gelişimde problem olduğunu gösteriyor ve buna kimyasal gebelik olarak adlandırılıyor.Ya 5- 6 haftada adet kanaması ile verilen ilaçlarla gebelik sonlanıyor.

Arkadaşlar sizleri biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum.Bu sakın erken yapan arkadaşlara bir laf olarak adlandırılmasın .Bunu bende yaşadım nasıl sabırsız ve heyacanlı olduğunuzu anlıyorum.Bundan sonra dr test günü testinizi yaptırısanız 12 gün baz alınarak daha doğru teşhis konulabilir.Tüm deneyen arkadaşlara sabır ve güzel haberler almalarını diliyorum.

verdigin bilgiler cok guzel canim...ama insan meraktan uyuyamiyorki ,heyecenda eklenince buna....bilirsin her ne kadar yapmayacagiz desekte bircogumuz test yapmaya devam edicez :))

her zaman sabırlı davranırım dr bana 13 gün yapalım dedi test tamam dedim
sonra kanamam oldu birgün de öyle eşim zor ikna etti test yaptırmak için
ama buradaki arkadaşların hepsi 6. günde test yapınca bende eğer tekrar tedavi olursam
6. günde test yaptırırım diyordum ama bu bilgilerden sonra beklerim yine
canım paylaşım için çok merciiiiiii

aferin nen sana ha şöyle ya her zaman bunu diyorum en iyisi zamanında olanıdır sonra üzülen arkadşalarımızıda görüyrouz....... saol aktül im gazete küpürüm benim mucuks

Arkadaşlar zaten embriyo tutunmuşsa 9. gün hcg salgılamaya başlıyor. Yani ondan öncekiler yanıltıcı.

aktüel canım çok teşşekürlerrr..bende sabredenlerdenim 13.günü gidip kan testimi yaptırdımm ve sonuççç pozitifff,,herkese sabırlı olmalarını öneriyorum bende.... hihoyyyt

Özellikle evde yapılan gebelik testlerine erken dönemde itimat etmeyin lütfen... 12. günümde negatif çıktı ama gebeydim, sabırsızlığım yüzünden boşuna üzüldüm. Gerçekten beklemek şart..

Back