Neyi değiştiriyor?

_hande_

soNsuza deK sen!n!M .....
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
108
1
Kızlar bilen bilir 3 aylık evliyim:nazar:,,,, İçimdeki duyguya engel olmakta zorlanıyorum hayatımda en çok istediğim şey bir bebeğimin olması şuanda çokkk erken biliyorum eşim ve ben çalışıyoruz en azında bi birikim olması şart bu devirde,,,,,bayılıyorum bebeklere yani içimdeki isteği ve sevgiy:emir_bebek::emir_bebek:i anlatmam imkansız ,,,,ama şuan için çokk erken dimi:uhm:en azından çevremdeki herkez öle sölüo 1 2 sene evliliğinizi yaşayın diyorlar,,,,yani bebeğin doğumu neyi değiştirio ki evlilikte neden o oluncada daha güzel yaşanır bence sizce:uhm::sm_confused:

allah gönlüne göre versin ben evlendikten 13 ay sora hamile kaldım şimdi 7 aylık hamileyim ama çok isteme bence ya acelede etme derim eşinle birbirinizi tanyın dahadoğrusu bebeğine baba olarak seçtiğin kişiyle biraz zaman geçir derim sana tavsiyem çok istersen olmaz fizikel bir sorun olmasada zamanı gelirse olur

3 ay içerisinde eşinle herseyi rayına oturtmuşsan sorun yok derim
ama 3 ay değil bırak 3 yılda bile evliliği zor rayına oturtuyorlar biraz zaman geçsin birbirinizi iyi tanıyın sonra bebek düşünürsünüz derim ben..
yok ben eşimi biliyorum evliliğimiz rayında diyorsan çalışmalara başlayabilirsin kolay gelsin Allah hayırlı evlatlar versin :1hug:

Allah a şükür eşimden çok memnunum evlenmeden önce olduğu gibi,,,,,,ama neden herkez evliliğini yaşa diyor benim anlamadığım nokta bu?????

Allah hayirlisiyla nasip etsin canim insallah!! Saglikli hayirli ugurlu evladlarin olsun!!:Saruboceq:

Annelik cok güzel cok kutsal ve gercekten bambaska birsey....lakin güzel oldugu gibi anneligin birde diger yüzü var...:nazar:.

Inanki herzaman lay lay lom degil, sorumluluk fedakarlik kendinden kosulsuzca vazgecmek Annelik...benneyaptımki

Bende olsam sana ayni akili verirdim, önce evliligini biraz yasa gez toz tadini cikar cünkü cocuk olduktan sonra bazi yerde ellin kolun baglaniyor her istedigni yapamiyorsun!!:nazar:

Bunu söyleyenler çok haklılar canım..
nedenine gelince :evlilik iki kültürün,iki ayrı yetişmiş insanın aynı evi paylaşmasıyla başlar.biraz ikinize kendinize zaman ayırın birbinizi keşfedin...gezin dolaşın paylaşın,benimseyin,önce birbirinizi benimseyin,çocuk Allahın izniyle vakti zamanı gelince olur.
Çocuk olduktan sonra düzen değişiyor,hayatımız evladımıza endeksli oluyor,uykumuz yememiz içmemiz gezmemiz,çok af buyrun hatta lavaboya gitmemiz bile.:)
bunları yaşamadan evliliğiniz otursun diye söylenir özellikle.
Hem erkekleri anlamak,keşfetmeyi bitirmiş olmak hangi kadına nasip olmuşturki.!!!!!!!
ben 20 yıllık evliyim hala bilmediğim yönleri çıkıyor.!
neyse güzelim gözünü korkutmıyım,ama seni sevdikleri ve düşündükleri için beklemeni istiyorlar hepsi bu....

Allah hayirlisiyla nasip etsin canim insallah!! Saglikli hayirli ugurlu evladlarin olsun!!:Saruboceq:

Annelik cok güzel cok kutsal ve gercekten bambaska birsey....lakin güzel oldugu gibi anneligin birde diger yüzü var...:nazar:.

Inanki herzaman lay lay lom degil, sorumluluk fedakarlik kendinden kosulsuzca vazgecmek Annelik...benneyaptımki

Bende olsam sana ayni akili verirdim, önce evliligini biraz yasa gez toz tadini cikar cünkü cocuk olduktan sonra bazi yerde ellin kolun baglaniyor her istedigni yapamiyorsun!!:nazar:

İNŞ..ben küçüklüğümden beri bebeklere karşı çok hassasım ve bayılıorum bakıyım seviyim öpeyim,Evet bide senin dediğin gibi diğer yüzü var bi ömür kendini resmen feda ediyorsun yeri geliyor yıprandığını bile farkedenler var yinede bambaşka bi duygu diyorlar ,,,tabiki bekliycem en azından 1 2 sene sabretmem gerekiyr bi konu hakkında herkez aynı fikirdeyse onun doğruluk payı yüksektir,,,ALLAH HERŞEYİN HAYIRLSIINI NASİB ETSİN İNŞ.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

bebek bir insanın sahip olabileceği en güzel lütuf..

ama...

hayatını o kadar değiştiriyor ki..heleki ebebğine bağlı bir anneysen..

eskiden evde bile uymlu giyinirdim..çorap,toka,çamaşır,pijamalar bile uyumlu..
şimdi ise ne bulduysam geçiriyorum..
eskiden makyajsız ve saçıma fön çekmeden çıkmazdım..şimdi banyo yapmaya zamanım yok..
eşimlee bebekten 2 ay sonra 'biz hiç yolda el ele yürümedik kaç aydır' dedik..
hatta ilişkiye girdiğiniz sayı bile azalıyor..

benim tavsiyem..evllilik çok ama çok güzel birşey..tadını çıkar..gönlünce gez dolaş..alışveriş yap..
bebeğin olunca hayatının %80 bi süreliğine duruyor bence..

Sevgili Hiddennisko bebeğini güle güle büyüt inşallah.:ecrin_bebek:

Bütün bu saydığın olumsuz durumlar aslında insanın kendi elinde değilmidir. Giydiklerine dikkat etmek, saçın derli toplu güzel olması, hafif bir makyaj, 10 dklık bir duş, hepsi bizim elimizde, bebek bahane bence. Bebek doğduktan sonra kadın olarak yaptığımız en büyük hata kendimizi ve eşimizi çok çok geri sıralama atmamız. İşte evlilikleri etkileyen en önemli unsur budur.

evet dediğiniz gibi bebek için çok erken bence...
evliliğinizin iyice rayına oturması şart...
belki birbirinizi çok iyi tanıyorsunuz ama daha
3 aydır beraber yaşamaya başladınız..
önce aynı evin içinde ,sağlam temeller atın evliliğinizle ilgili...
ve sonra inşallah Rabbim anneliği tattırır size ve isteyen herkese...
sevgiler...

cnm inş allah hayırlı evlat nasip etsin sana anne olmak bebek sahibi olmak müthiş bir duygu ama bununda beraberinde getiridği inanılmaz sorumluluklar var ömür boyu senin sorumluluğunda ona bağlı yaşıyacağın ve yine ömür boyu süren bir küçük misafir geliyor. :))))
eşinle şu anda her zaman herşeyi kendi istekleriniz ölçüsünde yapabilirsiniz yada davranabilirisniz ama bebeğiniz olduğunda tüm yaşamınız ona bağlı olarak yapılacak. bu nedenle gez toz hayatını yaşa diyolardır sana bebekten sonra daha çok onun hayatı için yaşıyorsun. ben hayatımda eşimle evliliğimde herşeyi yaşadım ve herşeye doydum artık kabuğuma çekilcem diyorsan ok bebek olayını yap derim.

canım ben 3 yildir evliyim ve şuan 3,5 aylık hamileyim
daha bebeğimiz dünyaya gelmeden çok şey değişti bizim için
herşeyde önce onu düşünüyoruz
mesela kurban bayramında yurtdışı seyehatı planlamıştık şimdi dr. gidebilirsin demesine rağmen bişey olur korkusu ile onu iptal ettik tüm program değişti bu bir örnek bunun gibi niceleri var, mesala cinsel hayatımız bile değişti aman bebeğe bişey olur zarar veririz diyerekten onu bile bebeğimizi düşünürek hareket ediyoruz
evliliğini yaşa demelerin en büyük sebebleriden biride bu işte, öyle kafana estiği gibi hareket edemiyorsun evliliğin ilk yılları geri gelmez ama allah nasip ederse bebeğin 1-2 yil sonrada olur. Ben 3 yil beklediğim için hiç pişman değilim herşeyimizi doya doya yaşadık ah şu içimde kaldı bebeğim olmadan şunuda yapsaydım dediğim bişey yok çok şükür.En azından evliliğimiz oturdu birbrimizin huyunu suyunu öğrendik iyice. Ama yok benim öyle gezme tozma eğlenme gibi merağım yok ben hemen bebek istiyorum dersen ozaman allah en kısa zamanda kucağini doldursun inşallah

ben 3 senelik evliyim ve 5 aylık oğlum var.ilk zamanlar biraz zordu ama şuan herşey yolunda.çocuk ilk zamanlar eşinle arana girebilir ama sonra giderek hayatın düzene giriyor.artık eskisi gibi elele gezebiliyoruz.bebek arabasını eşim tek eliyle kullanıyor diğer elini de ben tutuyorum. oğlum uyuduktan sonra film izliyoruz. kısaca bi süre sonra onun varlığına alışıyor ve eşinle kaldığın yerden hayata devam ediyorsun tabi bu senin elinde....anncaaakkk yine evliliğn oturması için en az 2 sene beklemeni tavsiye ederim canım.cocuk dmek sorumluluk demek.

Ben evlendiğimde hapla korundum ama 20 gün kadar daha sonra hapı bıraktım birdahada kullnamadım çünkü içten içe bebek :ecrin_bebek:özlemi benide sarmıştı artık hamile :CüvCüv:gördüğüm her bayana mucize gözüyle bakıyordum ve 10 ay sonra şükürki hamile kaldım şuan oğlum 5,5 yaşında ve ben 2. bir evlat için neredeyse 4 senedir uğraşıyorum ama ne yazıkki olmuyor:1no2: şimdi bende keşke ilk çocuğumdan sonra hemen ikinciyi yapsaydım diye hayıflanıyorum.Yani demek istediğim günümüzün hastalığı infertilite (kısırlık) o kadar çok yaygınki insan yeni evli bir çifte hayatını yaşa derken biraz düşünüyor malum ileride istediği takdirde çocuk olmadığında o hayat pek yaşanmaz oluyor.
Görümcem 3. ayında hamile kaldı ve ilk evlilik yıldönümünü bebekleriyle kutladılarhihoyyyt ve asla pişman değiller her ikiside çalışıyor olmalarına rağmen.Sana tavsiyem eğer bekleme kararı alırsan mutlaka git ve hormonlarına baktır doğurganlığını öğren ona göre devam et canım hakkında hayırlısı.

bende bebek için erken olduğunu düşünüyorum canım..
2 yıllık evliyim bende çok imreniyorum bebek yada hamile kadın görünce
ama önümde en az 1,5 yıl daha var hamileliğe hazırlanmam için ...
hayatın bana verecekleri , beklentilerim, gerçekleşmesi gereken şeyler .......
benimde naçizane tasiyem hiç yoksa 1 daha yıl bekleyin sadece biraz sabır...
Tabi korunurken hap kullanıcaksan mutlaka dr. görün...
Allah cümlemiz için hayırlı olanı versin inşallah...

Son düzenleme:
en azından 1 sene sabredicem ondan sonra RABBİM HAYIRLISINI VERİR İNŞ. sadece sabırrrrrrr=))))))
buarada ben ve eşim korunmuyoruz hap falan kullanmam,,,gerekeni yaptığımızda kalmıorum zaten =) ama süprüzlerede açığım nasip:hihoyyyt:

hayırlısı olsun canım benim sorunlu bi evliliğim olduğu için cesaret edememiştim...şimdi oturdu bu seferde bir senedir çocuğum olmuyo... evladı olanların deyimiyle konuşim görümcem diyo ki: ha dedin mi her istediğini yapamazsın o yüzden önce evliliğinin tadını çıkar...eğerki illa istiyorsanda uykuya hasret kalmaya hazırlıklı ol:

Bende karşıyım yeni evlilerin babak yapmasına. çünkü evliliğin ilk ayları çok zor geçiyor tartışmalar sıklaşabiliyor. bunları bir oturtmak lazım(ki bebek yanınızdayken sizirler gerilmesin en azından daha az sorun yaşarsınız. Ayrıca yani evlenir evlenmez bebek yapmak bana göre o evliliği 40 yıllık evlilik gibi yapar. çıkın rahat rahat gezin, birlikte filim izleyin. Bir arkadaşım diyorki birbirimize zaman ayıramıyoruz rahat rahat kaç aydır bir filim izleyemedik diyor.
Bebek zaten Allah verirse aranıza katılacak bırakın biraz beklesin... ama bebek olduktan sonra siz bu günlerinizi bir daha bu şekilde yaşayamayacaksınız. ha belki daha güzel lerini yaşayacaksınız ama sadce ikinizin olduğu bu günleri yaşayamayacaksınız. eğri oturup doğru konuşalım.

Kızlar bilen bilir 3 aylık evliyim:nazar:,,,, İçimdeki duyguya engel olmakta zorlanıyorum hayatımda en çok istediğim şey bir bebeğimin olması şuanda çokkk erken biliyorum eşim ve ben çalışıyoruz en azında bi birikim olması şart bu devirde,,,,,bayılıyorum bebeklere yani içimdeki isteği ve sevgiy:emir_bebek::emir_bebek:i anlatmam imkansız ,,,,ama şuan için çokk erken dimi:uhm:en azından çevremdeki herkez öle sölüo 1 2 sene evliliğinizi yaşayın diyorlar,,,,yani bebeğin doğumu neyi değiştirio ki evlilikte neden o oluncada daha güzel yaşanır bence sizce:uhm::sm_confused:

dünyanın en güzel duygusu anne olmak..bir mucize :emir_bebek: amaaaaa...
çok şey değişiyor inan bana sen yinede bir sene sabredemem dersen hiç değilse 4-5 ay daha askıya al canım kanımca nacizane bi fikir benden.

X