• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neyden ne kadar almalı?

exelanss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
4.061
3.151
173
merhaba kızlar hepinize, öncelikle bu tatlı telaşlı ve bir o kadar kararsızlı yolda hepimize kolaylık diliyorum :)

ufaktan bende başladım çeyiz yapmaya. büyük parçaları hallettim diyebilirim.. yalnız size danışmak istiyorum; nevresim takımı ( çift kişilik ) kaç tane aldınız? uyku seti battaniye misafirlik hariç kendiniz kullanmak için kaçar tane almalıyız havluda bu sorularımın arasında.. ben yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama şuan henüz evlenmemişken şimdiden almak istiyorum bazı arkadaşlarım alma evlenincede alırsın diyor ama bu bana saçma geliyor bi nevresim takımı yada uyku seti nerden baksanız 100 tl altında değil ben evlenince o 100 tl ile evimin farklı giderlerini kapatırım yada birikim yapmak için kenara koyarım? evli arkadaşlarımızında fikirlerini bekliyorum.. hepimize kolay gelsin tekrardann:16:

Öyle herşeyi evlenince alırsın diyen arkadaşların bak bakalım çeyizinde bir tane eksik bırakıcakmı millet ne uyanık ya, koca düşmanı valla bunlar:31::31:

Soruna gelince canm ben bitirdim çeyizimi , şöyle diyim çok abartmadım tekstil işini
uyku setim 1 adet
nevresim takımım 4 adet
battaniye tek ve çift kişili toplmda 5 adet
havlular biraz fazla bir küçük koli dolusu yaklaşık 40 adet artık aralarndan ayrcam günlüğü misafiri eve gidince

Öyle herşeyi evlenince alırsın diyen arkadaşların bak bakalım çeyizinde bir tane eksik bırakıcakmı millet ne uyanık ya, koca düşmanı valla bunlar:31::31:

Soruna gelince canm ben bitirdim çeyizimi , şöyle diyim çok abartmadım tekstil işini
uyku setim 1 adet
nevresim takımım 4 adet
battaniye tek ve çift kişili toplmda 5 adet
havlular biraz fazla bir küçük koli dolusu yaklaşık 40 adet artık aralarndan ayrcam günlüğü misafiri eve gidince

canım aynen anlamıyorum bende mi sorun var herkese safça inanıyorum evli arkadaşlarıma soruyorum amaannn yenileri çıkıyor az al evlenincede alırsın diyolar yahu ben evlenince alıcaksam nevresimimi neden şimdi 2 tane alayım anlamadım? benimde uyku setim ve 1 tane battaniyem var ama ben misafirlik için battaniye yada uyku seti düşünmemiştim almak lazım aslında.. havlu zaten çok olsun bencede en çok kullanılan eşyalardan biri çünkü.. çaydanlık mesela canım 3 tane yeter mi?

Ben uyku seti almadım sevmiyorum. Onun yerine 2 tane yatak örtüsü alır değiştire değiştire kullanırım diye düşünüyorum. Toplamda 6 çift kişilik nevresim (1'i misafir için), 1 çift 1 de tek dört mevsim takım, 1 pike takımı, 2 de tek kişilik nevresim aldım. 1 tane daha dört mevsim veya pike takımı almayı planlıyorum. Battaniye almadım henüz şimdi sıra onlara geldi. Havlu konusunda da alabildiğimce almayı planlıyorum çünkü havlular nevresimden daha çok kullanılan ve daha çabuk eskiyen eşyalar malum.

Bir de bu evlenince alırsın olayına ben de sinir oluyorum. Zaman genişken alınsın yavaş yavaş ödensin işte rahat rahat :)

Şimdi bir de tabak çanak olayına girmeli. O da pahada ağır tutuyor malum :)

bence de 1 tane uyku seti yeterli nevresim de tek kişilikler genelde misafir için oluyor zaten onlardan 4 tane çift kişilikte 5 tane yeterli diye düşünüyorum kullanmaya. ama havlu gerekli gerçekten..

kızlar şuna karar verdim uyku seti değilde yalnızca yorganını alıcam çünkü uyku setiyle birlikte 4 takım nevresim takımım oluyor normal yorgan alırım içine geçirip kullanırım diye düşündüm.. birde misafire battaniye yeterlidir demi uyku setine gerek yok?

kızlar şuna karar verdim uyku seti değilde yalnızca yorganını alıcam çünkü uyku setiyle birlikte 4 takım nevresim takımım oluyor normal yorgan alırım içine geçirip kullanırım diye düşündüm.. birde misafire battaniye yeterlidir demi uyku setine gerek yok?

Bence gerek yok misafire uyku setine. Güzel bir nevresim, bir de ince yorganlardan yeter. Misafir için yatak odası yapmıyorsanız (ki ben bunu gereksiz buluyorum. Evin bir odasını feda etmeyi :1: ) uyku seti almak çok mantıksız olacak çünkü kanepede yatacak malum misafir :)

canım aynen anlamıyorum bende mi sorun var herkese safça inanıyorum evli arkadaşlarıma soruyorum amaannn yenileri çıkıyor az al evlenincede alırsın diyolar yahu ben evlenince alıcaksam nevresimimi neden şimdi 2 tane alayım anlamadım? benimde uyku setim ve 1 tane battaniyem var ama ben misafirlik için battaniye yada uyku seti düşünmemiştim almak lazım aslında.. havlu zaten çok olsun bencede en çok kullanılan eşyalardan biri çünkü.. çaydanlık mesela canım 3 tane yeter mi?
Kız Allah iyiliğini versin misafir uyku setini ne yapacak :1: en çift kişilik bir iki battaniye al bide tek kişilik al bir iki tane, yeter 3 tane cnm bnmde 3 tane 1 makine var bir çelik birde teflon çaydanlığım var

Bence gerek yok misafire uyku setine. Güzel bir nevresim, bir de ince yorganlardan yeter. Misafir için yatak odası yapmıyorsanız (ki ben bunu gereksiz buluyorum. Evin bir odasını feda etmeyi :1: ) uyku seti almak çok mantıksız olacak çünkü kanepede yatacak malum misafir :)

Kız Allah iyiliğini versin misafir uyku setini ne yapacak :1: en çift kişilik bir iki battaniye al bide tek kişilik al bir iki tane, yeter 3 tane cnm bnmde 3 tane 1 makine var bir çelik birde teflon çaydanlığım var

ayol ne bileyim bu aralar bir çeyiz alışverişindeyim ki sormayın kafam allak bullak elimde liste olsada ondan da alayım bundan da alayım diyorum :9: valla misafire oda moda yapmam gitsin kendi evinde kalsın zaten iki ailemde aynı şehirdeyiz :)) nevresim takımı 1 adet çift 1 tane tek var şuan için yeterli olur mu? birde battaniye alırım 1 adet tamamdır kim gelcek kız kalmaya bana

1 tane kv hediyesi örgü battaniye takımı..
3 tane nevresim takımı..
8 tane havlu..
2 tane çift kişilik battaniye aldım..

4 tane yastık,
2 tane çift kişilik yorgan,
1 tane tek kişilik battaniye,
1 tane de günlük yatak örtüsü dışında bir şey almak istemiyorum..

Hepsini şimdiden doldurursam ilerde bir şey beğendiğimde aklım kalır.. :)

benim çift kişilik 7 tane nevresim takımım var hem kendim hemde misafir için kullanacağım..
tek kişilik a101den aldıgım çarşaf takımım var. tam nevresim takımı yok :17: işte bunu evlendikten sonra alabilirim. neden çünkü hemen yatıya misafir gelmez yeni evli çiftin evine diye düşünüyorum :26:

battaniyemde 3 tane çift 1 tane tek kişilik var
havlum 40tan fazla..
uyku setide kendime 1 adet aldım. hadi kullanmadım diyelim misafirim gelirse ona sererim..
bazı şeyleride evlendikten sonra alırsın diyen bana da çok bunlar genelde evli ve çeyizinde yok yok yani :9: ama gerçekten gereksiz fazlalıktan insan sıkılıyor az çok kulak asmak lazım tavsiyelere ..

Back
X