neleri yiyelim içelim

Nesli

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
2.510
2
Arkadaşlar 2008 aralık anne adayları olarak hamileliklerimizin henüz çok başlarındayız.
Fakat bebişlerimiz adına haftalardır hummalı bir çalışma var vücutlarımızda. Aş ermeye başlayanlar, hiçbir şey yiyemeyenler, farklı farklı davranış biçimleri geliştirenlerimiz olmuştur. Biz kendi bilinçaltı taleplerimizle bebişlerimizin ihtiyaçları arasında bir denge kurmalıyız bunun için de kaliteli beslenme alternatifleri hakkında bilgilerimizi, edinimlerimizi paylaşlalım derim. Kişiden kişiye pek çok şey değişse de, ortalama ölçülerle, gözümüzden kaçmış olabilecek bu kaynakları hatırlatalım birbirimize.
Dönem çocukları vardır ya hani, işte bizim bebişler de sağlıkla büyüsünler, nam salsınlar 2008 final bebişleri olarak olmaz mı!
yerimseniben

Arkadaşlar, hamileliğimizi nasıl geçirirsek geçirelim; ille de şunun bilincinde olalım:
"gebelikte ihtiyacımız olan kalori normal zamanlara göre ortalama %15 daha fazla kaloridir".
Şimdi yapılacak iki şey var,
hamilelik öncesi kilomuzu boyumuzu hesaplayarak ve yaşam tarzımıza göre ne kadar enerji yaktığımızı da göz önüne olarak "eski halimizin ihtiyaç duyduğu ortalama günlük kalori miktarını" bulalım
( internette günlük kalori ihtiyacını hesaplayan otomatik hesaplayıcılar mevcut)sonra da buna göre fazladan almamız gereken kaloriyle birlikte, uygun besinlerden oluşan bilinçli bir beslenme alışkanlığı geliştirelim.

mrb bende nasip olursa aralık annesi olucam bugun netleşti benimki cok tuhafım garip bişi yaa ben bu takvim olayını sorucaktım nasıl yapıcam

mrb bende nasip olursa aralık annesi olucam bugun netleşti benimki cok tuhafım garip bişi yaa ben bu takvim olayını sorucaktım nasıl yapıcam

Canım benim, hayırlı olsun senin haberin de :)
takvim mevzusu sitede pek çok yerde açıklanmış ama hızlıca özetleyeyim

1. http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php adresine gir
2. üst orta kısımda "due date" yazan yere muhtemel doğum tarihini yaz
3. sağ yan kısımda, background kısmını istedidiğin şekilde seç ( değiştirdikçe önizleme alanı da değişecektir, istediğin gibi seçebilirsin)
4. weekly text kısmından, humor u seçersen "yarı mizahi", develompment i seçersen daha ciddiyetli bir yazı eşliğinde geri sayım yapacaktır takvimin.
5. şimdi artık şekillendirdin ve "get my ticker! butonuna tıklayıver
6. sana üç ayrı kutucuk içinde linkler oluşturacak, HTML ile başlayan kutucuktaki linkin "http://tickers.baby-gaga.com/p/dev338pp___.png" kadarını seçip kopyala
7. sona geldik; kontrol paneline gel, "detay bilgilerinizi düzenleyin" e tıkla; en altta "kilo- doğum takip" kısmına bu kopyaladığın linli yapıştır ve kaydet.

bitti gitti geçmiş olsun :)

fırsat buldukça yazıyorum , biraz dağınık gidiyorum haliyle. :)

ben son üç haftalık beslenme biçimimin sabit kısmını yazacağım.

sabah taze portakal suyu
+ 1 haşlanmış yumurta
+ katkısız ve koruyucusuz saf ekmek ve diğerleri :)

akşam yatarken (ılık içemiyorum) bir bardak kadar taze günlük süt.

aralar için ise şöyle bir karışım var.
2 ya da 3 tane ceviz (kabuklu aldım kendim kırıyorum)
8-10 tane fındık (yine kabuklu)
3-4 tane badem

2-3 tane kuru kayısı
1 avuç kadar da kuru siyah üzüm
(çekirdeklerini de ağzımda iyice ezip öyle yiyorum.

tazelerden ise , (terasa iki hafta önce biraz maydanoz, roka vs ekmiştim onlar şimdi körpe körpe oldular) onlardan yemeklerin yanına iliştirerek , okula gideceksem sandviç arasına ekleyerek faydalanıyorum
yıllar sonra ilk kez pazara çıkıp körpe havuç ve salatalık aldım, onlardan birer tane yiyorum.
ve bir de meyve oluyor fazladan aldığım

son olarak da bol bol su içiyorum. ölçüyü bilmek adına 1 litrelik cam şişeyle dolaşıyorum, bardağın zerafetini unuttum bile:) (ki benim böbreklerim çok verimli çalışmıyor yine de 2- 2,5lt. seviyesine ulaştım)

çok uzun ve kalabalık gibi görünse de 6 ya da 8 kere öğün yapmamız gerektiğini düşününce ve bu bahsettiklerimi (misal bazen birkaç bademi) porsiyon olarak düşününce
çok olmadığını farkedeceksiniz.

son olarak eklemeliyim; arkadaşlar bu gebelik dönemi beslenme alışkanlığını bir eğitim gibi düşünün, şimdi kendimize bu emeği harcayamazsak yarın doğduklarında bebişlerimizin ihtiyaçlarını nasıl formda bir şekilde karşılarız ki?
yerimseniben

Son düzenleme:
hobaaaa! bir de dün deniz tuzu aldım marketten
içinde hayli mineral barındırdığı için pek çok yerde tavsiye edildiğini biliyorum.
deneyelim bakalım , benim aldığım... hani şu turşuluk tuzlar vardır ya iri iri, onlar gibi ama kutunun ucu değirmenli ve öğütebiliyorsunuz. Umarım bunun faydasını da görür, sonra da buradan paylaşırım .

ben aynen soylediklerinizi yapip takvimi kurdum fakat takvimi nerde goruntuleyebiliyorum? Yani şimdi takvim profilimde nerdedir?
Tsk

ben aynen soylediklerinizi yapip takvimi kurdum fakat takvimi nerde goruntuleyebiliyorum? Yani şimdi takvim profilimde nerdedir?
Tsk

tatlım benim, sitede yapılandırma çalışmaları var, bu yüzden takvim de dahil birkaç şey aktif değil, sen gerekenleri yapıp oraya yapıştır, sistem düzelince gelecektir takvimin. yerimseniben

tekrar cok tesekkurler yani profilim de direk gozukecek herhalde oyle mi?
Bir de listende yumurta yedigini yazmışsın hayatta en sevdiğim sey yumurtadir (omlet v.s. haslanmiş degil) ama bazi hamile arkadaslarım yememem gerektiğini soylediler hatta kimse yemiyor yumurta ben henüz doktora gitmedim bu cumartesi gidecegim.(sat 21 mart, kan testi yaptım)

ben herşeyi yiyorum fakat tek kişilik. ama bulantılardan şu sıra yiyemiyorum hatta iştahım bile kaçtı yani

ben sanırım 4.ay gelene kadar daha doğrusu şu bulantılar geçene kadar cok dikkat edemiyeceiğim yediklerime...özen gösteremeyeceğim demek daha doğru. bir tek meyve yiebiliyorum bolca ve peynir.. o kadar...

bu arada Nesli canım çok güzel olmuş bu başlık,teşekkkürler... a.s.

yani yumurta yeniyor mu?
Bende bulanti yok henuz

Arkadaşlar eğer çok özel bir sebebiniz yoksa, yumurta yemelisiniz. iyice haşlandığından emin olun kafi. Zaten önümüz yaz hem rahatsız edecek hem de riskli olabilecek bir besin. Gelişime büyük katkısı var. Doktorlar ve sayısız doğum-beslenme uzmanı bunu önerir!..

bende size yediklerimi yazayim

benimkide genelde nesli seninkilere benziyor cnm

sabah kahvaltisinda;
1 haslanmis yumurta
1 dilim beyaz peynir
2 dilik kasar peyniri
1 bardak karisik meyve suyu
salatalik domates

ondan sonra 1 meyve yiyorum ne olursa
aralarda agzima iki uc tane kayisi kurusu hurma ceviz ve findik atiyorum
ve bir bardak süt iciyorum

aksam herhangi bir ana yemek cesidi yiyorum
yatmadan once mutlaka 1 bardak süt daha iciyorum
saglikli ne varsa yemege calisiyorum anlayacaginiz
haftada bir balik tavsiye ediyorum size
bide brokoliyi haslayin ve zeytin yagi ekleyerek yeyin oda cok proteinli arkadaslar

kızlar olan iştahımda kaçtı.
gözümün önünden neler neler geçiyor ama yiyemiyorum.
hele sabah kahvaltısı yapmak ölüm geliyor bana(

kızlar olan iştahımda kaçtı.
gözümün önünden neler neler geçiyor ama yiyemiyorum.
hele sabah kahvaltısı yapmak ölüm geliyor bana(

az kaldı ya merak etme gececek inş. ben yarın 9+0 oluyorum yani 10 haftama giriyorum. bu haftada bulantıların azalma ihtimali cok yüksekmiş. inş Allahım ya

inşallah geçer çok kötü birşeymiş.benim hiç miğdem bulanmamış herhalde 26 yıldır.

az kaldı ya merak etme gececek inş. ben yarın 9+0 oluyorum yani 10 haftama giriyorum. bu haftada bulantıların azalma ihtimali cok yüksekmiş. inş Allahım ya

ben 9+2 olucam yarın daha bulantılarım başlamadı yaa CADIARZU

doktorum bana cig et kesinlikle cig süt ve cig peynir kesinlikle yeme dedi hadi eti anladimda süt zaten pismis olmuyomu pakatdekiler yani pazartesi yine bi soracam bakalim anlamadigim bu doktorlar yenimi ögrendi bunlari önceden niye beni hic uyarmamisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…