• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler neler yediriyorsunuz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

DENIZZE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2008
14
0
86
41
İstanbul
merhaba arkadaşlar
bebeğim 8 ay 1 haftalık. Ancak 35. haftada doğum yaptığım için aslında 7 aylık sayılıyor. ek gıda almak istemiyor. bazen 1-2 kaşık birşeyler veriyorum, ancak ne verirsem vereyim kabız oluyor ve bebeğimde huzursuzluk yaratıyor. bu aylarda , bebeğimin sindirim sistemine dokunmayan ne yedirebilirm? önerileriniz benim için önemli olacaktır. çünkü, hakikatten ek gıda az aldığı için endişeleniyorum. acaba , alması gereken vitamini alamıyor mu? bir de, biberon maması olarak aptamil 2 içiriyorum. çabuk sıkılıyor ve bırakıyor. ancak, 1-2 saatte mamayı bitirebiliyorum. acaba , biberon mamalarını, mamayı yaptıktan sonra ne kadar süre içerisinde bitirmemiz gerekiyor bir bilginiz var mı?

canım biberon maması en fazla 1 saat durmalı daha fazlası bebeği zehirler bozulur üstünde yazar zaten kabızlık için elma suyu içir ufak parçalar yada haşlayarak kaysı ver bol su içsin kabak püresi yerse tabii iyi gelir.benim lızda öyle hiç bişey yemiyo üzülme

birde biberon enfazla 20 dakikada bitmeli bu önemli emiş hızında bir sorun varsa doktora danış kaslarla ilgil bişey emmek çünkü onu ihmal etme iyi gözle bebişi ememiyomu emmekten yoruluyomu bunlar önemli artık aptamil 3 vermen gerek

merhaba canım..şunu düzeltiyim..35 haftalık doğum yapmışsın..bebeğin 8.5 aylık doğmuş..ben 28 haftalık doğum yaptım..yani 7 aylık..ben bebeğime ilk aptamil verdim kabız yaptığı için bebelaca döndüm ve onu kullanıyorum..zeytin yağı veya tereyağı koyuyomusun evde yaptığın çorba veya püresine..benim kızımın bu ara iştahı yok ..tek yediği şey un çorbası..tel şehriye yi suda haşlıyorum..bi kasede 3 kaşık yoğurt 1 tatlı kaşığı un 1 yumurtanın sarısını karıştırıyorum..içine bir tutam nane bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı zeytin yağını koyup karıştırıyorum..haşlanmış olan tel şehriyenin içine boşaltıp kısık ateşte 10 dakika daha pişiriyorum..afiyet olsun canım..cokacimcoook arkadaşıma katılıyorum..ben kızımın bi ara yaptığım püresine hergün kayısı koyuyodum..öle yediriyodum..düzene girdikten sonra arada veriyorum..yaz geldi mamayı biberonda fazla tutmadan ver canım..en fazla yarım saat

Son düzenleme:
arzu hanım
tarifiniz için teşekkür ederim. yarın bu çorbayı bebeğime yapmayı düşünüyorum. midesini rahatsız etmeyeceğinden eminsiniz değil mi? en azından sizin bebeğiniz kaç aylıkken bu çorbayı içti ve bir problem yaşadımı? bunu bilirsem , çorbayı daha rahat yapabilirim? bebeğimin sindirim problemi olduğu için bunu soruyorum:)

arzu hanım
tarifiniz için teşekkür ederim. yarın bu çorbayı bebeğime yapmayı düşünüyorum. midesini rahatsız etmeyeceğinden eminsiniz değil mi? en azından sizin bebeğiniz kaç aylıkken bu çorbayı içti ve bir problem yaşadımı? bunu bilirsem , çorbayı daha rahat yapabilirim? bebeğimin sindirim problemi olduğu için bunu soruyorum:)

kızım şu an düzeltilmiş yaş olarak 8 aylık oldu..içine nane ve tuz eklemezsin canım ben naneyi yeni ekliyorum..6 aylıkken vermeye başladım canım..bi sorun olmadı canım..:1hug:

Son düzenleme:
valla ben bıktım bu yemek işinden insan bişeyi sevmezmi ne var bunda yoğurt çorbası yaa :(((

hangi ek besinleri hazırlıyorsunuzda yemiyorlar diye başlık olsaydı yanıtım daha doğru olurdu. benim kızım düzeltilmiş yaşına göre 6.5 aylık doğum ayına göre 5 aylık olduğundan beri ek besin veriyorum önce labne peyniriyle başladık sabahları 1 çay kaşığıyla öğleden sonra meyve suyu vererek 6. aydan sonrada sabahları bebek ekmeği labne peynir pekmez yarım yumurta sarısı eziyoruz kuşluk vakti meyve öğlen sebze çorbası tarhana ve yoğurt çorbası ( nanesiz) dönüşümlü olarak akşam üzeri yoğurt 7 de kaşık maması gece yatarken golden goat biberon maması tabi benim kızım bunları tadıyor yiyerek doymuyor. kabızlık içinde haftada 1 gün organik kurutulmuş gün kurusu kayısıyı 3 yada 4 tane sıcak suda hazlayıp plastik süzgeçten geçirip püre yaparak veriyorum yediği kadar tabi sorunumuzu çözüyor.

arkadaşlar
bebeğime bugün kiraz vermeyi düşünüyorum. sizce huzursuzluk yapar mı? ezip mi vermeliyim yoksa suyunumu içirmeliyim?

ben daha kiraz vermedim hiç..o konuda bişey diyemem ama ilk kez veriyosan önce suyunu versen daha iyi olur sanırım..:kahve:

bugün menemen yapıcam siz nasıl yapıyuosunuz soğan domates rendeleyip yum.sarısı koycam olurmu peynirde

bende bugün bi deniyim..şöle yaparım ben domates ve yumurtanın sarısını önce yaparım..sonra ki yaptıklarımda yavaş yavaş iç malzemeyi arttırırım..bi gün peynir eklerim biigün soğan eklerim..en son biberde ekledimmi 1 haftaya kadar tam malzemeli bi menemen yer benim ki..zaten yavaş yavaş sofra yemeğine alışması lazım demi tatlım..cokacimcoook

ay şekerim yavaşı mı kaldı bunların herşey yemesi lazım vall kızıyorum artık haaaaa hiçbişey yemiyo tutturmuş mam mam milupa biarada meme ye sarmıştı birde yemeğe sarsalar bizde kurtuluruz

ay şekerim yavaşı mı kaldı bunların herşey yemesi lazım vall kızıyorum artık haaaaa hiçbişey yemiyo tutturmuş mam mam milupa biarada meme ye sarmıştı birde yemeğe sarsalar bizde kurtuluruz

ay doğru valla..yeteeeeeeeeer artık:umursamaz:alışsınlar tatlım..ne bulduysam koyucam içine(gaza geldim şu an)kaydirigubbakcemile3 zaten bizim yediğimiz yemekleri yemeği çok seviyo..ne zaman masaya geçsek yürüteciyle koşarak geliyo..zıplıyo yerinde bide sahde gülüşü var..öle bakıyo..10 bsaniye içinde almadınmı başlıyo ağlamaya sofyara oturucak hanımefendi..madem bu kadar büyüdü alıştırıyoım bende sofra yemeğine haklısın tatlım:lepi:cokacimcoook:oklava:

Ya arkadaşlar bizim bebekte ne mama, ne meyve suyu, ne sebze püresi hiçbirşey yemiyorrr :(:(:( günlerdir evde çıldırıyorum. Diliyle geri itiyor herşeyi. 3 saatte bir mama veriyorum mamadan 20-30 cc içiyor gerisi çöpe bazen ayakta kandırıyorum 100 ancak buluyoruz ama olmuyor işte.. Oturup ağlıyorum sinirden. 5 ay doldu artık ve hala 4800 gr. Tavsiyeleriniz varsa yapabilirim...

Ya arkadaşlar bizim bebekte ne mama, ne meyve suyu, ne sebze püresi hiçbirşey yemiyorrr :(:(:( günlerdir evde çıldırıyorum. Diliyle geri itiyor herşeyi. 3 saatte bir mama veriyorum mamadan 20-30 cc içiyor gerisi çöpe bazen ayakta kandırıyorum 100 ancak buluyoruz ama olmuyor işte.. Oturup ağlıyorum sinirden. 5 ay doldu artık ve hala 4800 gr. Tavsiyeleriniz varsa yapabilirim...
canım benimkide öyle mama bile almadı çok uğraşı ve sabır gerkiyo sürekli deniceksin ama ısrar yok teklif et alırsa alır birgün pes edip alıyor ben hala uğraşıyorum hemen hemen hiçbişey yemiyo gibi 6 .aydan sonra geçsen daha iyiydi diliyle itme hareketi henüz hazır olmadığı anlamına geliyor.

canım benimkide öyle mama bile almadı çok uğraşı ve sabır gerkiyo sürekli deniceksin ama ısrar yok teklif et alırsa alır birgün pes edip alıyor ben hala uğraşıyorum hemen hemen hiçbişey yemiyo gibi 6 .aydan sonra geçsen daha iyiydi diliyle itme hareketi henüz hazır olmadığı anlamına geliyor.

Doktorumuz 5'inci ayının içinde meyve suyu ve pirinç unu mamasına başlattı çok az bir şekilde ileride ek gıdaya geçerken sorun yaşamamak için.. Fakat bizimki 24 saatin en az 18 saati uyuyor. Acaba çok uyuduğu içinmi açlık hissetmiyor olabilir? Doktora sordum idrar testi yapalım eğer ordada sorun yoksa iştahsızlık var dedi. Gideceğiz bakalım... İnşallah düzelirler bebeklerimiz.. İnsan çok üzülüyor ya :( Büyümeyecek bebeğim gibi..

Back