Nefrotik sendrom..bilgi verin

heyseysensin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
267
0
bu hastalık hakkında bilgisi olan yada başından geçen var mı :S benim sevgilimde 7 senedir varmış her sene mutlaka tekrarlarmış bu senede oldu ve gerçekten çok zor bi dönem oluyor. bi daha olursa ameliyat olucak ve ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalıcak. acaba tamamen geçmesi yada bi daha olmaması için neler yapabiliriz. o tamamen bırakta 7 senedir bıktım artık ne olucaksa olsun diyor. ona destek olmalıyım ama bu konu hakkında hiç bir bilgim yok :S yardımcı olursanız sevinirim..

bir de burdaki herşeyi okudum başka yerlerdende baktım ama yaşayıp geçirmiş yada halen devam edenlerden yardım destek bekliyorum.

Merhaba ,
Bende nefrotik sendrom hastalığı 1 yaşımdan beri var şu anda 24 yaşındayım geçme ihtimalinin olmadığı söylediler fakat kişinin kendisine çok dikkat etmesi gerekiyor özellikle kış aylarında grip olmamalı ya da vücudunun herhangi bir bölgesindeki iltihapta tekrarlamasına neden olur 13 yıl kadar kortizon kullandım yaklaşık 4 yıl farklı bir ilaç ondan sonra Allah a şükür ki tekrarlamadı fakat her sene grip aşımı hiç aksatmam ayaklarımı üşütmemeye dikkat ederim ve tabi her böbrek hastalığı gibi bol su çok faydalı ve fazla tuz tüketmesin böbreklerini yorar ben şu anda sadece 6 ayda bir çapa hastanesinde kontrole gidiyorum onun haricinde herhangi bir ilaç kullanmıyorum sormak istediğin başka birşeyler var ise yardımcı olmaya çalışırım canım

X