nefret ediyorum şu babamdan

iclalmora

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
2
1
33
Babamdan artık gına geldi resmen. Her seyime karışıyor sürekli bağırıyor bana, bazen akrabalarimizin yanında bile
bağırdığı oluyor. Ama bugünki yaptığı en çok canimi acıtan oldu. 2,5 senedir hayatımda biri var. O 30 ben 24 yaşındayım. Ciddi bir ilişkimiz var bana 4 ay önce evlenme teklifi etti kabul ettim. Ama daha anca bugün kabul etti ve tahmin ettiğim gibi evde kıyamet koptu. Sebebide sevgilimin alevi olması.
Beni nerdeyse dovecekti sinirden sehpanin üzerindeki vazoyu fırlattı arkamdan. Ya anlamıyorum ne var yani aleviyse illa benimle aynı mezhepten aynı memleketten mi olmalı önemli olan insan olması değil mi. Kavga esnasında babama o küçük gördüğün alevi adam senin bilmediğin sureleri biliyor senden daha iyi namaz kılıyor deyince suratima tokatı yapıştırdı.
Sevgilim küçüklüğünde meraktan namaz kılmayı öğrenmiş, namaz kılmıyor ama biliyor din hakkında her şeyi biliyor ayrıca ne var yani bende dini gorevlerimin %90'ını yerine getirmiyorum bu kimi ilgilendirir ki.. bana anca cesedimi çiğnersen evlenirsin onla dedi bende sinirden iyi bir an evvel geber o zaman dedim bir tokat daha geldi. biktim artık bu adamdan ya sanki kendi dört dörtlük müslüman her seyime karışıyor yediğime içtiğime giydiklerime. Yemek yaparim beğenmez evi temizlerim beğenmez biktim artık. Eskiden ne cok severdi beni ama son 2 senedir böyleyiz nolduysa artık. Konuşmaya calistim bir cok kez her defasında kavgayla bitti. Daha 4 gün önce
bana halamın ve yegenlerimim yanında ayak tirnaklarima
kırmızı oje sürmüşüm diye köpek dedi. herkesin içinde. Şeytan
diyor ki 100 parçaya böl köpeklere yem olarak ver. Saçlarımı
1 yıldır platin kullanıyorum ben ve etrafımdaki herkes cok
yakistirir bi babam ve kuzenim beğenmez ve kuzen beni nerde
görse hemen yorum yapar bende inadına bisey demem. Bi kaç
hafta önce kuzen yine ya bu saç rengi sana hiç yakışmıyor
yaaaa değiştir artık deyince bana geldiler bende ona kıskanma
ergenlik döneminde o kapkara kaş ve ten rengine ramen sende
yapmıştın yakışmadığını anlayınca siyaha boyattin bana
yakıştığını gördükçe deliriyorsun dedim ve babam hemen hayır
kuzenin doğru söylüyor bu renkle aynı tele kızlara(???!)
benziyon dedi. Yahu insan hiç evladina afedersiniz o*ospu
dermi ya. Tek kurtuluşum evlenip gitmek onada engel oluyor.
Hakkını helal etmezmis falan. Baba evinde beni kalmama sebeb
bırak hiç bir şey yok annemde asla benden yana olmaz hiç bir
zaman babam kadar asla aşağılamaz ama destekte olmaz. Içim
şişti kaç saattir odamdayim sırf babamla karşılaşmamak için
tuvalete bile gitmiyorum onun zibarip yatmasını bekliyorum.
Yazınca rahatladım içimi dökmek iyi geldi okuyan herkese
teşekkürler.

Valla okuyunca ben şiştim Allah yardimcın olsun.

Valla artık korkuyorum fake mi acaba bu konu da diye.
Bu aralar pek çok sosyal deneylere maruz kalıyor site sakinleri malum.
Sorununuz gerçekse Allah yardımcınız olsun sıkıntı büyük.

Bu kadar sert çıkarak sivrilerek bir yere varamazsınız. Söylenecek onlarca şey varken babanızı yere ek şeyler söyleyip onaylamadığı bir adamı onaylamasını mı bekliyorsunuz?

Tabikide babaniz cok sert ama napalim degistiremiyoruz oyle kabullenmek en dogrusu birazda suyuna gitseniz hallolur bence ama evlilik konusinda babanizi dinleyin derim sahsen en azindan dusunun

İnsan babasına gebersin gitsin der mi ya ? Kanım dondu okurken. O kadar aşıksan çek git evlen arkadaşım çok mu önemli ailenin onayı ? Hiç sanmıyorum.Ben şimdiye kadar mükemmel babaya sahip kimseyi görmedim çevremde.Kendim dahil.Ama ne olursa olsun gebersin denmez ya.Tamam oda haksız onu savunmuyorum ama size diyecek kelime bulamadım.Alt tarafı bir adam yahu.Kıçı kırık bir adam için babanız hakkında söylediklerinize bakın.Allah düşman başına vermesin.Çekilir dert değilsiniz.

alevi-sünni olayına girmiyorum. ben de tasvip etmiyorum bu tip ayrılıkçı düşünceleri. öz "insan"dır amenna.
ama baba cephesinden bakalım. benim babam bu konularda her zaman karakteri baz alan son derece geniş ufuklu bir adamdır ve biz bekarken "sevdiğinizle evleneceksiniz, yeter ki düzgün karakterli olsun" derken farklı mezheple ilgili de öyle bir durum olursa karşı çıkmayacağını ama yalnızca mezhep değil farklı açılardan kültür farkının çatışma yaratabileceğini ve bunu göze alarak karar vermek gerektiğini ifade etmişti.
belki sizin babanız bunu dile getirememiştir duygularına kapılmıştır. bu örnekle babamın her konuda ılımlı biri olacağı algısı ortaya çıkıyor ama bazı konularda da tam tersidir, iletişim kurmak kendini anlatmak imkansız hale gelebilir.

fakat bir babanın düşüncesi, zihniyeti tavrı ne olursa olsun evladın babaya bu kadar nefret duyması bu kadar kolay ölümünü istemesi beni dehşete düşürüyor.
bir kızım var babasına saç rengi ojesi ve belki bu ikisinden çok farklı ama evleneceği erkek yüzünden bu şekilde davransa onu affedemem sanırım... çünkü en iletişimsiz en sinirli en anlaşılmaz babanın bile evladı üzerindeki hakkı çok çok kıymetli bana göre... sizin yansıttığınız bu nefreti ancak çocuğuna sahip çıkmayan ya da ona tecavüz eden ve bu tür şeylere maruz bırakan baba müsveddeleri hak eder.

bir de babanız cephesinden olaya bakmaya ne dersiniz?

Valla kusura bakma tamam baban hatalı, cok zor bir adam ama sen de o söylediğin laflar babaya söylenecek laflar değil.

Doğruya doğru!

2 sene önce seni çok seven baban durduk yere canavar mi kesildi?
Bir sebebi vardır elbet. Senin saygın sevgin azalmış olmasın babana. Kurduğun cümleler öyle hissettirdi.

Ayrıca büyük konuşma ve baba evinden çıkarken o kapıyı açık bırak.

El oğluna güven olmaz.
O toz kondurmadigin sevgilin seni hiç üzmedi mi yani dürüst ol?
Ee hadi üzmedi ömür boyu uzmeyeceginin garantisi yok.

Buradaki kadınların %90 i evlendikten sonra yiyor eşinden büyük darbeyi..

O kadar güvenme..

konunu okuyunca bir arkadaşım var o canlandı gözümde, babasına annesini öyle bir anlatırdı ki sanki dünyanın en kötü insanı ama sonra tanıdım annesini ve babasını,arkadaşımın anlattığı gibi değillerdi, arkadaşım evde çok asi biri olduğu için onlarda ister istemez hep tepkililerdi. sanki sizde de öyle bir şey sezdim

Babanızın tavrı daha sıcak olmalıydı evet ama ben sizde de Saygı göremedim bence bu konuda kendinize dikkat edin yani ne olursa olsun bir babaya geber denilmez Allah huzur mutluluk versin yuvanıza hakkınızda hayırlı olan neyse o olur inş

mezhep farkı olayı için tepki verilmesine bende karşıyım insanız elbette ama burada bir arkadaşımızın da dediği gibi sadece Alevi-Sunni olayı olmuyor maalesef. ha evet iyi bir insan olabilir benim tanıdığım çok çok iyi Aleviler var. ama en basidi ileride çocuğunuz olduğundan hangi mezhepin kurallarına göre yetişecek. burada zaten başlar kavgalar. bunun için sevgilinle olan ilişkinizi ve evliliği bir kez daha derinlemesine düşünmeni tavsiye ederim. bunun dışında benim babam belki de ortalamanın çok üstünde anlayışlı bir insandır ama evlenmeden önce dediği öncelikle adam olsun bunun dışında kültür farkı olmasın. onların bizim yaşımızdan büyük tecrübeleri var bunu unutma. babanın tavrı evet çok sert ve fazla olmuş ama seninde karşısında doğru düzgün oturup da saygı çerçevesinde neden bu adamla evlenmek istediğini anlattığını pek sanmıyorum. belliki asi bir insansın. ne olursa olsun baban için "geber" gibi bir kelime kullanman ne olursa olsun hoş değil. ha babanında sana "tele kız gibi olmuşsun" demesi ne kadar hoş değilse...

Babanın davranışlarını kesinlikle onaylamıyorum.belli ki kalıplaşmış düşünceleri var.ama sen de babanla nasıl böyle konuşuyorsun aklım almıyor.yani o renk oje sürmeni istemiyorsa sürmesen ne kaybederdin bi düşün?babanla daha kaç sene birlikte yaşayacaksın ki.bu kadar mı değersiz senin için?kendin yazmışsın 2 sene önce böyle değildi diye.birdenbire yalnız o mu değişti?senin de saygılı ,seviyeli bi evlat olduğunu söyleyemicem yüzüne karşı geber diyen sensin neticede

Ben ve ailem alevi biriyle evlenmemi istemezlerdi. Bu tercih meselesi. Ben elhamdulillah kendi mezhebimden biri ile evlendim. Babanın sorunları var . Ya da seni korumaya calismaya çalışıyor ama korumayida bilmiyor gbi

Aferin..boyle davranmaya devam et babana.
Bedduan tutarsa ben o zaman gorurum seni.

Ayıp be..Hic mi ogrenemediniz anaya babaya saygıyı?

İki erkek kardeşim var babam oğullarına çok düşkundur bana da birçok haksızlık yaptı zamanında. Babamı arayip baba neden benimle ilgileniyorsun diye ağladığim oldu. Bunları anlatıyorum çünkü iki gündür baba mevzusu konuşuluyor. Hayatım da hiçbir zaman her ne yaparsa yapsın asla kötü bir şey söylemedim ama lise zamanımda ben babamı sildim artık ona ihtiyacım yok dediğim de oldu. Şu an geçmişte her ne olmuş olursa olsun babamı çok seviyorum o da hatalarını anladı. Bana bir keresinde kizim sen hicbir seyden korkma sen benim duami aldin ben senden raziyim demisti. Halen bir seyler yaparken Allah benden razidir deyip icim rahat risk alabiliyorum.Babalarımız peygamber degil mutlaka hataları olacaktır ama insanın ben hiç mi yanlış yapmıyorum diye kendine bir sorması lazım. Şu sıralar babamın bir kaç hastalığı var sürekli kötü bir şeyler olur diye korkuyorum. Kendime çok kızıyorum. Bir daha göremeyecek olsaydım eskisi gibi davranır miydim diye öyle ölüm kalım işi çocuk oyuncağı değil. İki insan anlasamiyorsa mutlaka iki tarafta da problem vardır anne baba sevgili abi kardes farketmez. Madem yaşaması dahi umrunda değil 18 yaşını da doldurmussun çek git. Konuşmaya bile değmemesi lazım senin nazarinda

BABA bu herşeyine karışacak tabi o senin herzaman iyiliğini ister senin saygısız asabi davranışların adamı çileden çıkarmış adam nedese karşılığını çok saygısızca veriyorsun yazık ya adama Allah ne verirse hayırlısını versin diye boş yere demiyorlar babanızla düzgün bir uslubla anlayış göstererek konuşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…