nefret ediyorum övünen insanlardan

benim burda erzurumlu komşularım var ben pek gitmem ama kendileri bize gelir.
bir gün kayınvaldem varken bize geldiler.
biz karslılar erzurumluları sevmeyiz eve getirme dedi.
bu sefer ben nişanlımla papaz oldum 3 gün boyunca niye genelleme yapıyor annen dedim.
zaten şöyle dedi böyle dedi diyince kafalar teneke anlamıyorlar.

Evinize kimin gelip gelmeyecegine de o mu karisacakmis.
Anlasildi butun memleket kotu bi bunlar iyi :KK70:

Ayrildiysan ne dusunuyorsun hala. Silkin bir kendine gel. Suymus , buymus, geride kalmis. Tecbure olmus sana bundan sonra dikkatli davranirsin.

Sözlüm doğulu, hemde öyle böyle değil, en haslarından, aşiretten..
Ben göçmenim, Bulgaristan göçmeni.. Batıysa, tam batı..

Ama onların karakterlerine, kültürlerine, alışkanlıklarına, hayat tarzlarına şapka çıkartırım.. Hayranım..
Tüm sülalerine girdim, gelin de gördüm kız da, öyle katı kurallar yok. Yok oturmazmış, yok beklermiş..
Kendi kızları oturuyor demişsiniz, bence size gelincilik oynatmak istemişler.. Hani baştan ezelim kafasını gibisinden.. Ama bunun doğuyla pek alakası yok.
Keşke memleketlerimiz farklı deseydiniz, doğuyu batıyı katmadan.. Ama kötü niyetle söylemediğinize eminim. :)

Hayırlısı olsun hakkınızda, yumrukmuş, övünmekmiş, boş işler bunlar, hayat pek geçmezdi zaten bu şekilde, ayrılığa sevinilir mi bilmem ama, bence iyi olmuş.. :)

nişanlım doğuluydu...
resmen benle dalga geçtiler...
bu doğulularda güya bir kültür varmış bohçaya önem veriyorlarmış...
annem biz bir şey istemiyoruz gönüller bir olsun dedi.
nişanlım telefonda arıyor en iyi nakkaşçılarda en iyi oyacılarda yaptırıyoruz dediler...
bunlar getirdi size yeminler olsun resmini çeksem göstersem gülersiniz.
birde bizim burda rum işi oyalar dantteler meşhurdur babanem tarafı çok iyi bilir yani gözüm tok görmemiş bir insan değilim.
neyse onu geçtik biz kars yöresi kıza hediyeler takarız ...
inanmıycaksınız 2 bilezik takıldı o kadar inceki birde küpe başka bir şey yok.
ama nasıl övünüyorlar biz ticaretle uğraşıyoruz şöyle zenginiz biz doğulular şöyle ev eşyasına önem veririz şöyle yemek yaparız yok biz şatafata önem veririz ...
bizde alçak gönüllük yapıp sustuk hep.
en son yok kayınpeder yanında bizim burda gelin yemek yemez ayakta durucaksın yok efendim etek giyiceksin dedi.
bende altımdaki pantolon zaten bol annen niye böyle diyor deyince koluma bir yumruk attı ( ve bunlar üniversite mezunu )
(artı orda kpss kazananların ve aöf bitirenlerin çoğuda sınav sırasında soruları başkası çözüyor veriyor yardımla geçiyorlar bizzat kendileri söyledi biz batıda buralarda boşuna dershaneye gidiyoruz.)
o an soğudum durumumuz çok iyi biz doğulular bohçaya şuna buna önem veririz diyen insanlar,gelinlerine iki kıyafet alınca laf söylediklerini gördüm,gelinleride bana çıtlattı bana aldıkları şeylerede gözüme sokuyorlar sana çok şey anlatıcam ama anlatamıyorum dedi zaten bizim buranın erkekleri çok kadın döver dedi ve bende o an içime bir korku oluştu.
ve kayınvalde inanamıycaksınız her sabah çok temiz olduğundan ve çok güzel ütü yaptığından bahsedip bundan bile övünüyordu kadının 7 çocuğu vardı kimiside ölmüş .
bizim batının insanına dinsiz diyorlardı namaz kıldıklarını görmedim sadece eve biri gelince namaz kılıyorlardı.
kusura bakmayın çok sinirliyim lütfen sizi sıktıysam hakkınızı helal edin içimi dökmek istedim.

canım benim üzülme hiç ama şunuda sölemeden geçemeyeceğim nişanlıyken sana yumruk atan bi insana ileride katlanamazdın zaten ayrılarak çok isabetli karar vermişsin :KK66:))

Son düzenleme:
benim burda erzurumlu komşularım var ben pek gitmem ama kendileri bize gelir.
bir gün kayınvaldem varken bize geldiler.
biz karslılar erzurumluları sevmeyiz eve getirme dedi.
bu sefer ben nişanlımla papaz oldum 3 gün boyunca niye genelleme yapıyor annen dedim.
zaten şöyle dedi böyle dedi diyince kafalar teneke anlamıyorlar.

benim adanalı bir arkadaşım var onunla beni konuşturtmuyordu inanırmısınız gizli gizli konuşuyordum.
neymiş abisinin o taraftan kız arkadaşı olmuş kız kötüymüş.
her yer kötü bunlar iyi...
yazdıkça sinirlerim bozuluyor.
eski nişanlın ve ailesi, ne içtiyse aynından istiyorum. iyi kafa yapmış çünkü..:KK53:

Konu sahibesinin talebi üzerine kapatılmıştır...

X