nefret ediyorum övünen insanlardan

lost87

Uyanalım Gaflet Uykusundn
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
2.313
24
nişanlım doğuluydu...
resmen benle dalga geçtiler...
bu doğulularda güya bir kültür varmış bohçaya önem veriyorlarmış...
annem biz bir şey istemiyoruz gönüller bir olsun dedi.
nişanlım telefonda arıyor en iyi nakkaşçılarda en iyi oyacılarda yaptırıyoruz dediler...
bunlar getirdi size yeminler olsun resmini çeksem göstersem gülersiniz.
birde bizim burda rum işi oyalar dantteler meşhurdur babanem tarafı çok iyi bilir yani gözüm tok görmemiş bir insan değilim.
neyse onu geçtik biz kars yöresi kıza hediyeler takarız ...
inanmıycaksınız 2 bilezik takıldı o kadar inceki birde küpe başka bir şey yok.
ama nasıl övünüyorlar biz ticaretle uğraşıyoruz şöyle zenginiz biz doğulular şöyle ev eşyasına önem veririz şöyle yemek yaparız yok biz şatafata önem veririz ...
bizde alçak gönüllük yapıp sustuk hep.
en son yok kayınpeder yanında bizim burda gelin yemek yemez ayakta durucaksın yok efendim etek giyiceksin dedi.
bende altımdaki pantolon zaten bol annen niye böyle diyor deyince koluma bir yumruk attı ( ve bunlar üniversite mezunu )
(artı orda kpss kazananların ve aöf bitirenlerin çoğuda sınav sırasında soruları başkası çözüyor veriyor yardımla geçiyorlar bizzat kendileri söyledi biz batıda buralarda boşuna dershaneye gidiyoruz.)
o an soğudum durumumuz çok iyi biz doğulular bohçaya şuna buna önem veririz diyen insanlar,gelinlerine iki kıyafet alınca laf söylediklerini gördüm,gelinleride bana çıtlattı bana aldıkları şeylerede gözüme sokuyorlar sana çok şey anlatıcam ama anlatamıyorum dedi zaten bizim buranın erkekleri çok kadın döver dedi ve bende o an içime bir korku oluştu.
ve kayınvalde inanamıycaksınız her sabah çok temiz olduğundan ve çok güzel ütü yaptığından bahsedip bundan bile övünüyordu kadının 7 çocuğu vardı kimiside ölmüş .
bizim batının insanına dinsiz diyorlardı namaz kıldıklarını görmedim sadece eve biri gelince namaz kılıyorlardı.
kusura bakmayın çok sinirliyim lütfen sizi sıktıysam hakkınızı helal edin içimi dökmek istedim.

Son düzenleme:
nişanlım doğuluydu...
resmen benle dalga geçtiler...
bu doğulularda güya bir kültür varmış bohçaya önem veriyorlarmış...
annem biz bir şey istemiyoruz gönüller bir olsun dedi.
nişanlım telefonda arıyor en iyi nakkaşçılarda en iyi oyacılarda yaptırıyoruz dediler...
bunlar getirdi size yeminler olsun resmini çeksem göstersem gülersiniz.
birde bizim burda rum işi oyalar dantteler meşhurdur babanem tarafı çok iyi bilir yani gözüm tok görmemiş bir insan değilim.
neyse onu geçtik biz kars yöresi kıza hediyeler takarız ...
inanmıycaksınız 2 bilezik takıldı o kadar inceki birde küpe başka bir şey yok.
ama nasıl övünüyorlar biz ticaretle uğraşıyoruz şöyle zenginiz biz doğulular şöyle ev eşyasına önem veririz şöyle yemek yaparız yok biz şatafata önem veririz ...
bizde alçak gönüllük yapıp sustuk hep.
en son yok kayınpeder yanında bizim burda gelin yemek yemez ayakta durucaksın yok efendim etek giyiceksin dedi.
bende altımdaki pantolon zaten bol annen niye böyle diyor deyince koluma bir yumruk attı ( ve bunlar üniversite mezunu )
(artı orda kpss kazananların ve aöf bitirenlerin çoğuda sınav sırasında soruları başkası çözüyor veriyor yardımla geçiyorlar bizzat kendileri söyledi biz batıda buralarda boşuna dershaneye gidiyoruz.)
o an soğudum durumumuz çok iyi biz doğulular bohçaya şuna buna önem veririz diyen insanlar,gelinlerine iki kıyafet alınca laf söylediklerini gördüm,gelinleride bana çıtlattı bana aldıkları şeylerede gözüme sokuyorlar sana çok şey anlatıcam ama anlatamıyorum dedi zaten bizim buranın erkekleri çok kadın döver dedi ve bende o an içime bir korku oluştu.
ve kayınvalde inanamıycaksınız her sabah çok temiz olduğundan ve çok güzel ütü yaptığından bahsedip bundan bile övünüyordu kadının 7 çocuğu vardı kimiside ölmüş .
bizim batının insanına dinsiz diyorlardı namaz kıldıklarını görmedim sadece eve biri gelince namaz kılıyorlardı.
kusura bakmayın çok sinirliyim lütfen sizi sıktıysam hakkınızı helal edin içimi dökmek istedim.

Size kim yumruk attı?

kim ne almış, ne takmış, ne vermiş, ne yemişlerin arasında o kadar çok kaybolmuşsunuz ki asıl meseleyi kaçırıyorsunuz.. nişanlınız şiddet yanlısı, alın karşınıza konuşun doğru düzgün..

ha siz ayrıldınız mı? çok özel değilse neden?

Son düzenleme:
Yine aynı şey oluyor.
Arkadaşım karşınıza gelen aileyi beğenmemiş olabilirsiniz de niye tüm bölgeye mal
ediyorsunuz ki.
Burma bilezikleri sıra sıra dizselerdi bu konu yine açılacak mıydı merak ediyorum doğrusu?

kim ne almış, ne takmış, ne vermiş, ne yemişlerin arasında o kadar çok kaybolmuşsunuz ki asıl meseleyi kaçırıyorsunuz.. nişanlınız şiddet yanlısı, alın karşınıza konuşun doğru düzgün..

ha siz ayrıldınız mı? çok özel değilse neden?

öncelik şiddet uygulaması ve çok kompleksli bir insandı.
birde ailesinin her şeyden övünüp kendilerini bir şey zannetmesi yüzünden ayrıldım.

Hepsini attım bi kenarada nişanlın şiddet uyguluyor sana bunu ufacıcık bir cümleyle geçmen çok garip
Asıl zorun şiddet arkadaşım.Ne demek yumruk atmak?
Vazgeç.Vazgeç çünkü zihniyetinde problem var bu adamın vazgeç

Hediye kıyafet ve bileziğin inceliğinden ziyade, şiddet var orta da.
Gerisi teferruat, ayrılın gitsin.

Gelin yemek yemez lafını anlamadım, gelin açlıktan ölüyo mu onlarda :KK1:

Yine aynı şey oluyor.
Arkadaşım karşınıza gelen aileyi beğenmemiş olabilirsiniz de niye tüm bölgeye mal
ediyorsunuz ki.
Burma bilezikleri sıra sıra dizselerdi bu konu yine açılacak mıydı merak ediyorum doğrusu?

karşımdaki kişi biz doğulular deyip övünüyorsa ben napabilirim...
ben tüm bölgeyi mal etmiyorum.
banane doğudan.

bu tarz adetlerden nefret ederim eskide kalmıs artık yok gelin yemez ayakta durur bilmemne evllilik degil eziyet mubarek..herzaman kendi hayat tarzının uyusacagı insanla olmak gerekiyor buyuk konusmak istemem ama doguya gelin gitmeyi bende istemem dusuncesi bile kötü adetler cok katı nişanlınızda pek iyi biri degilmiş zaten ayrılmanız hayırlı olmus

Tüm sorunlarınızın dışında kültür farkı ilişkilerde ciddi sorun iyi yapmışsınız ayrılmakla.

Hediye kıyafet ve bileziğin inceliğinden ziyade, şiddet var orta da.
Gerisi teferruat, ayrılın gitsin.

Gelin yemek yemez lafını anlamadım, gelin açlıktan ölüyo mu onlarda :KK1:

Onlardan sonra yiyo herhalde.

durumumuz pek benzer degıl ama kendı yaşadıgım bıseyı anlatayım benım annemın teyzesının torunu var benımle yasıt lısedeyken kız her sene takdır teşekkur getırırıdı benım karneler zayıf dolu sureklı kızlarının ış yapmasından nekadar zekı oldugundan falan bahsederlerdı nurdan soyle nurdan boyle bizimkilerde benımle ılgılı hıcbısey soylemezlerdı en son artık unıversıte sınavına gırdık ben uc kere hazırlandım ve her senede dersaneye gıttım nurdanı sadece bır sene dersaneye gonderdıler ve emın ol ben dorduncu sene hazırlansaydım onuda bı sene daha yollamazlardı unıversıteye sonuç ben muhendıslık okuyorum o ıse ıkı yıllık okuyabıldı (asla aşşagılamıyorum sadece bu durumdan dolayı o kızı sevmıyorum) sımdı ıse bıze geldıklerı zaman hasetlerınden asla benım okulumu derslerımı falan sormazlar bende kızla gorusmuyorum artık sana soylıyebılecegım tek bısey var kendını sevıyosan kımsenın ne soyledıgını umursamıycaksın yoksa hayat boyle cekılmıyo:KK6::KK6::KK6::KK6::KK6::KK6:

öncelikle ayrılmakla en doğru kararı vermişsin
ancak onlar doğulu diye genel olarak olanları doğululara mal etmen hoş olmamış

bu arada yanlış anlaşılmasın lütfen
hep kendileri övünüp konuşurken
biz doğulular diyerek lafa girerlerdi.

Onlardan sonra yiyo herhalde.

Çok saçma
Evin hizmetçisi mi bu ? Kendi kızı da yemesin o zaman.

onlarda gördüğüm şuydu biz doğulularda kadın ayakta durur hizmet eder sonra yeriz diyorlardı.

Her doğulu öyle değil
Onlar çok tv izlemiş , ordaki hizmetçilerden kendilerinde yok diye kadınları hizmetçi sanmışlar

X