Kekler - Pastalar nefis yaş pasta resimli

feride41

umut
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2010
50
0
harika çokta zorolmayan tarif

malzemeler hazırlanır

6 yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıcak süt
2 yemek kaşığı kakao
5 poşet şanti
750 ml süt

Önce yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırdım.Akları bir çimdik tuz ve 1-2 damla limon suyuyla çırpmaya başladım köpüklenmeye başlayınca şekeri iki seferde ilave edip yumurta aklarını krem şanti kıvamına getirdim.
Yumurta sarılarını kalan şekerle iyice çırptım daha sonra sıcak sütüde ilave edip şeker eriyene dek çırptım, unu ,nişastayı ,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek yumurta sarılarına ilave ettim biraz daha çırptıktan sonra yumurta aklarını ekledim tel çırpıcıyla alttan üste doğru çırpmadan yavaş yavaş yedirdim.
Yağlı kağıt serilmiş kalıba boşalttım ısıtılmış fırında kürdan testiyle pişirdim.Pişince fırından alıp tel ızgara üzerinde 15-20 dk ters çevirip beklettim.
Soğuyan pandispanyamı resimde görüldüğü gibi üç pata ayırdım.Pandispanyanın ilk patını 2-3 yemek kaşığı şekerli sütle ıslattım,şanti sürüp damla çikolata serptim.İkinci patıda koyup nemlendirdim şanti sürüp tekrar çikolata serptim.Üçüncü patıda koyup her tarafını şantiyle sıvadım.Dolapta biraz dinlendirdim,pastamı biri küçük biri büyük iki diktörgen parçaya ayırdım.Sıcak havalarda pasta yaptığınızda şantiyle sıvarken ve süslerken ara ara dolapta biraz soğutmak iyi sonuç veriyor.Kesilen yerleri ve pastanın tamamını şantiyle sıvadım.Büyük pastamı şantiyle ve damla çikolatayla süsledim,üzerine kakao eleyip bıçakla kıydığım çikolatayla süsledim

Eklentiler

• $Resim_416.jpg
    17,3 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…