• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefes Darlığı!

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.412
65.399
598
arkadaşlar sanırım üşüttüm. 31+4 hamileyim ve 2 gündür çarpıntım da var şimdi daha iyiyim ama nefes darlığı var. Boğazım burnum falan dolmuş. Doktoruma söyledim tahlil istedi yaptırdım. Kanımda yine enfeksiyon çıktı. Enfeksiyon nefes darlığı yapar mı? Doktor daha dönmedi bana.
Böyle derinden nefes alıyorum sanki ciğerlerim tam dolmuyor. Normal alamıyorum. Bu da uyuyunca bile beni rahatsız ediyor. Baş ağrısı da var zaten.
Nasıl geçer? Ne yapmam lazım? Ciddi bir şey midir?

arkadaşlar sanırım üşüttüm. 31+4 hamileyim ve 2 gündür çarpıntım da var şimdi daha iyiyim ama nefes darlığı var. Boğazım burnum falan dolmuş. Doktoruma söyledim tahlil istedi yaptırdım. Kanımda yine enfeksiyon çıktı. Enfeksiyon nefes darlığı yapar mı? Doktor daha dönmedi bana.
Böyle derinden nefes alıyorum sanki ciğerlerim tam dolmuyor. Normal alamıyorum. Bu da uyuyunca bile beni rahatsız ediyor. Baş ağrısı da var zaten.
Nasıl geçer? Ne yapmam lazım? Ciddi bir şey midir?
Ben hamile degilim ama bendede var nefes darlığı esneyerek nefes alabiliyorum bazen, çarpıntımda oluyo ara sıra ben doktora sordum psikolojik dedi :/ Panik atak varmı sizde?

Ben hamile degilim ama bendede var nefes darlığı esneyerek nefes alabiliyorum bazen çarpıntımda oluyo ara sıra ben doktora sordum psikolojik dedi :/ Panik atak varmı sizde?
Evet gebelikten önce çok şiddetli yaşıyordum ama gebeliğimden beri şükür hiç atak gelmedi. Ama ondan da olabilir tabi de ben üşüttükten sonra ortaya çıktı.

Evet gebelikten önce çok şiddetli yaşıyordum ama gebeliğimden beri şükür hiç atak gelmedi. Ama ondan da olabilir tabi de ben üşüttükten sonra ortaya çıktı.
Benim kalbimde çok hızlı atıyor taşikardiyim, nefes darlığıda var hamile kalırsam nasıl olur diye dusunuyorum hep :/ Aslında bi sorunum yok Allaha şükür ama benimki kesin psikolojiktir çok paniğim bende bi telefon çalsa birine bişeymi oldu diye düşünürm hemen. Rahat insanlara çok özeniyorum :(

Gebeliğin son iki ayı ben de nefes almakta çok zorlandım. Doğum yaklaştıkça giderek arttı. Bu dönemlerde bir gün önce olmayan şey bir gün sonra olmaya başlar zaten.

Hayırlı ve kolay bir doğum dilerim :)

Benim kalbimde çok hızlı atıyor taşikardiyim, nefes darlığıda var hamile kalırsam nasıl olur diye dusunuyorum hep :/ Aslında bi sorunum yok Allaha şükür ama benimki kesin psikolojiktir çok paniğim bende bi telefon çalsa birine bişeymi oldu diye düşünürm hemen. Rahat insanlara çok özeniyorum :KK43:

Ben de öyleyim çok paniğim ama sonuçta her şey olacağına varıyor ne kadar panik olsak da yapacak bir şey yok. Aslında o düşen jetteki kızcağızlara çok üzüldüm. Onun etkisindeyim belki de ondandır çarpıntım ve nefes darlığım.

Gebeliğin son iki ayı ben de nefes almakta çok zorlandım. Doğum yaklaştıkça giderek arttı. Bu dönemlerde bir gün önce olmayan şey bir gün sonra olmaya başlar zaten.

Hayırlı ve kolay bir doğum dilerim :)

Teşekkür ederim, inşallah öyle olur bir de benim göbek normalden baya büyük amniyon sıvım çok fazla. Sanırım onun da baya etkisi var :)

Ben de öyleyim çok paniğim ama sonuçta her şey olacağına varıyor ne kadar panik olsak da yapacak bir şey yok. Aslında o düşen jetteki kızcağızlara çok üzüldüm. Onun etkisindeyim belki de ondandır çarpıntım ve nefes darlığım.

Teşekkür ederim, inşallah öyle olur bir de benim göbek normalden baya büyük amniyon sıvım çok fazla. Sanırım onun da baya etkisi var :)
Benim de öyleymiş. Doğumdan sonra anladık biz de :) Son 3 hafta benim göbek patlayacak kadar büyümüştü. Tanimayanlar ikiz bebek mi diye soruyordu :) Doktor hatta kilosunu 7-800 gram kadar fazla gördü ultrasonda ve 40 haftayı geçince beklemek istememişti. Rahat olun lütfen. Bence gebeliğin en minnoş dönemindesiniz :)

Benim de öyleymiş. Doğumdan sonra anladık biz de :) Son 3 hafta benim göbek patlayacak kadar büyümüştü. Tanimayanlar ikiz bebek mi diye soruyordu :) Doktor hatta kilosunu 7-800 gram kadar fazla gördü ultrasonda ve 40 haftayı geçince beklemek istememişti. Rahat olun lütfen. Bence gebeliğin en minnoş dönemindesiniz :)
Sizin son anda mı arttı? Benim maalesef 20. haftamdan beri çok. Evet gebeliğin en güzel dönemi doğru ama bazı şeyleri kafama çok takıyorum çok araştırıyorum. Ay bundan kurtulmam lazım ama kurtulamıyorum :) oysa şükür başka sorunum yok sadece üşüttüm ve bu kadar da olur aslında.
Teşekkür ederim ya iyi geldi söyledikleriniz.

Bencede ondandır bende bi konuda etkilensem öyle oluyorum keşke kötü şeyler hiç olmasa bizde etkilenmesek :(

Bencede ondandır bende bi konuda etkilensem öyle oluyorum keşke kötü şeyler hiç olmasa bizde etkilenmesek :KK43:
Ah keşke keşke. Güzel düşünelim güzel olsun o zaman. Allah dert vermesin. Sağlıkla imtihan etmesin. Siz doktora gittiniz mi panik atağınız için?

Burnunuz sinüsleriniz falan dolduysa sıcak suyun içine okaliptüs yagi ya da bitkisi koyup başınıza bir havlu örtüp onu soluyun biraz ıyi gelebilir .
Nefes için bir şey bilmiyorum nefes darlığı yaşamama rağmen:(

Ah keşke keşke. Güzel düşünelim güzel olsun o zaman. Allah dert vermesin. Sağlıkla imtihan etmesin. Siz doktora gittiniz mi panik atağınız için?
Ben kardiyolojiye gittim 2 kez butun testlere baktı ve ultrasonla kalbime baktı hiç bi sorun yok dedi kalbinin hızlı atması senin yapında olabilir panik ataktan ötürü psikolojikte olabilir sakinlestirici yazabilirim dedi ama ben bebek dusundugum icin istemedim. Oda terapiste gitmemi onerdi ama henuz gidemedim.

Burnunuz sinüsleriniz falan dolduysa sıcak suyun içine okaliptüs yagi ya da bitkisi koyup başınıza bir havlu örtüp onu soluyun biraz ıyi gelebilir .
Nefes için bir şey bilmiyorum nefes darlığı yaşamama rağmen:KK43:
Ah ah okaliptus yok ki evde maalesef . :( nefesim biraz düzeldi dik oturuyorum rahatladım biraz şükür. Teşekkürler. Ciddi bir şey olursa acile giderim artık.

Ben kardiyolojiye gittim 2 kez butun testlere baktı ve ultrasonla kalbime baktı hiç bi sorun yok dedi kalbinin hızlı atması senin yapında olabilir panik ataktan ötürü psikolojikte olabilir sakinlestirici yazabilirim dedi ama ben bebek dusundugum icin istemedim. Oda terapiste gitmemi onerdi ama henuz gidemedim.

Evet benim de her şeyime bakıldı, ilaç kullanmak istemedim şükür gebelikte geçti benim. Umarım sizin de geçer. Diyafram hareketleri varmış aslında ben onları çok yapıyordum.

Panik ataksa kolay nefes egzersizi yap
Bilmiyorsan diye yazayim 5 saniye nefes al 5 saniye tut 5 saniye ver

Panik ataksa kolay nefes egzersizi yap
Bilmiyorsan diye yazayim 5 saniye nefes al 5 saniye tut 5 saniye ver
Ama şu an panik atak olduğunu sanmıyorum. Çünkü bende enfeksiyon olduğu zaman çarpıntı ve nefes darlığı oluyor aslında. Ama teşekkürler deneyeceğim.

Back