• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefes Darlığı Nasıl Geçer Bitkisel Çözüm

Nefes darlığına ne iyi gelir, nefes darlığına ne yapmalı, nefes darlığına iyi gelen bitkiler, nefes darlığına iyi gelen şeyler, nefes darlığına çözümler, nefes darlığına iyi gelen meyveler faydalı bitkiler bitkisel çözüm nasıl geçer tedavisi.

Özellikle sigara içenlerde çok sık rastlanan bir durum olan nefes darlığına karşı çok çeşitli bitkisel mucize karşımlar vardır. Nefes darlığı sorunu çeken birisi olarak bende piyasada dilden dile dolaşan ve tavsiye edilen onlarsa bitkisel kürü denedim.

Test ettiğim bitkisel çözümler içerisinde elbette işe yarayanlar ve yaramayanlar oldu. Tamamı tarafımca denenmiş ve başarılı olduğu tesbit edilmiş bitkisel çözümleri sizler için sıraladım. Umarım sizinde işinize yarar.

- Bir litre suyun içine birer tatlı kaşığı anason, havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan hardal tohumu, kimyon, kişniş ve kerâviye, 250 gram çemen, yarım kilo kuru incir katılıp karıştırarak kaynatılır. Kahvaltıdan önce bu karışımdan bir çorba kaşığa bir tatlı kaşığı sirke ilavesiyle kullanılır.

- Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış tıbbi karakafes otu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek eşit aralıklarla günde üç çay bardağı içilir.

- Bir bardak soğuk suyun içine iki tatlı kaşığı limon suyu katılıp bir tatlı kaşığı nöbet şekeri ile birlikte iyice kaynatılıp ince kıyılmış bir çay kaşığı sinirli ot katılarak demlenmesinin ardından ve her defasında taze yapılmak suretiyle günde üç kez kullanılır.

- Eşit oranda (ağırlık olarak) ebegümeci çiçeği, lavanta çiçeği, devetabanı yaprağı ve civan perçemi dövülmek suretiyle toz haline getirilip, iyice harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez sabah ve akşamlan yatarken birer çay fincanı içilir.

- 1,5 litre suyun içine, iri bir baş soyulmuş sarımsak, birer çorba kaşığı lavanta ve gelincik çiçeği, yer sarmaşığı, kekik, birer tutam maydanoz, nane ve dereotu ilave edilip kaynatıldıktan sonra süzülerek sabahlan aç karnına bir çay fincanı içilir.

- İki su bardağı soğuk suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış melek otunun kök saplarından konup bir saat bekletildikten sonra kaynatılıp, süzülmesinin ardından gün içinde aralıklarla içilir.

- Havanda dövülerek toz haline getirilmiş yarımşar çay bardağı ısırgan tohumu, keten tohumu ve bir çay bardağı anason tohumu, şalgam tohumu ile bir çay bardağı toz karanfil iyice karıştırıldıktan sonra bu karışımı macun haline getirecek kadar, süzme bal katılıp temiz bir kavonoza boca ettikten sonra, sabah kahvaltılarından yarım saat önce bir tatlı kaşığı yenir.

- Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan yarım kahve fincanı kırkdamar otu tohumu ile bu tozu macun haline getirecek kadar süzme bal ile karıştırılıp iki gün içinde eşit aralıklarla tüketilir.

- Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek sabahlan aç karnına bir çay fincanı içilir. Ayrıca gün içinde aralıklarla taze nane çiğnenebilir.

- Bir miktar taze ayı sarımsağı ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde bir kahve fincanı suyun içine günde üç kez 10-12 damla damlatılarak kullanılır.

ALINTIDIR..
 
Back