• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefes alamıyorum.

ne kadar rahatlar değil mi
işe alındınız evraklarınızı hazırlayın diyorla sonra da bilmem ne bimem ne
ne kadar ayıp
keşke bunları şikayet edebilecek bir merci olsa da böyle külhan beyi gibi davranamasalar
hoş bu memlekette kimi kime şikayet edeceksin
herkes kendi borusunu öttürüyo
işsizlere allah yardım etsin

evet evet şikayet merci yok. çok doğru söylediniz. Zaten Bursa sendikalaşmanın ilk kırıldığı yerdir..

Vahşi kapitalizm hakim bu ülkede..

boşver canım ya, senin için hayırlı bir yer değilmiş zaten orası bence.
ben o mülakatlara, yetenek sınavlarına falan kesinlikle inanmıyorum. mutlaka torpilli birilerini almak için yapılan numaradan işler bunlar. tabiki çok ciddi firmalar için değil bu sözüm ama sana baştan tamam deyip sonradan olmadı demelerinin sebebi. üst düzey yetkililerden birinin torpilli adayı vardır kesin. o yetenek sınavı numaralarını da o tür kişiler için yapıyorlar.
merak ettim bursada hangi firma bu. ama bursada tekstil artık neredeyse bitti canım ya. inşallah en kısa zamanda oradakinden çok daha iyi bir iş bulursun kendine, üzme kendini. gün doğmadan neler doğar.:teselli:

BEN KİMİM

AZ MIYIM ÇOK MUYUM
VAR MIYIM YOK MUYUM

BEN NEYİM

MASAL MIYIM GERÇEK MİYİM

KAÇ MIYIM GÖÇ MÜYÜM
HİÇ MİYİM SUÇ MUYUM
BEN KİMİM

İBRET MİYİM CİNNET MİYİM

HİÇLİKLER İÇİNDE KANAYAN YÜREK
YOKLUKLAR İÇİNDE SAVAŞAN BEDEN
BOŞLUKLAR İÇİNDE KARIŞAN ZİHİN
GÜÇLÜKLER İÇİNDE DEĞİL MİYİM

YOKSA… YOKSA…

HER İHANETE AKIL ERDİREN
HER CEHALETE KILIF UYDURAN
HER ESARETE FİYAT BİÇTİREN
SEN DEĞİL DE BEN MİYİM?

GEÇİMSİZİM BU GÜNLERDE
KİMSESİZİM BU YERLERDE
DEĞERSİZİM BU ELLERDE
ÇARESİZİM DOĞDUĞUM YERDE

GÖLGESİZİM HER GÜN HER YERDE

SES MİYİM SUS MUYUM
SİS MİYİM PUS MUYUM
BEN NEYİM

DEHA MIYIM HEBA MIYIM

AK MIYIM PAK MIYIM
AL MIYIM SAT MIYIM
BEN KİMİM

YARAR MIYIM ZİYAN MIYIM

YALANLAR İÇİNDE DOĞRUYU BULAN
CAYANLAR İÇİNDE SÖZÜNDE DURAN
SATANLAR İÇİNDE AYAK DİREYEN
YANANLAR İÇİNDE DEĞİL MİYİM

HER ADALETE DUVAR ÖRDÜREN
HER CESARETE KİLİT VURDURAN
HER ASALETE BOYUN EĞDİREN
SEN DEĞİL DE BEN MİYİM

GEÇİMSİZİM BU GÜNLERDE
KİMSESİZİM BU YERLERDE
DEĞERSİZİM BU ELLERDE
ÇARESİZİM DOĞDUĞUM YERDE / GÖLGESİZİM HER GÜN HER YERDE

Söz & Müzik:Candan ERÇETİN

canım ne ölümü saçmalama eğitimini tamamlamış tecrübeli bir bayansın herşeyin hayırlısı işverenleri anlamak çok zor tatlım demekki senin için hayırlı bir iş değilmiş öyle düşün umarım Allah kalbine göre verir herşeyi sıkma canını

her ne yana baksam aynısı....bizim evde de var senden ....cv ver cv ver.....ver allah ver ne diploma işe yarıyor ne 2 dil işe yarıyor ne de onca eğitim sertifikası işe yarıyor....illa ki her yerde aynı terane....

öncelikle sağlık olsun......elbet birgün güneş bir başka doğacak................

ya artık sinirlerim latçka oldu gülüyorum. gene canm benim sie et ... walla iyikide girmemişin bu insanlardan gelecek hayr allahtan gelsin.. bende dün gittim bi görüşmeye adam almanca isityo bide utanmadan 600 tl maaş diyo yol yok yemek yok :))))) ne güzel dimi :))

ya artık sinirlerim latçka oldu gülüyorum. gene canm benim sie et ... walla iyikide girmemişin bu insanlardan gelecek hayr allahtan gelsin.. bende dün gittim bi görüşmeye adam almanca isityo bide utanmadan 600 tl maaş diyo yol yok yemek yok :))))) ne güzel dimi :))

Hiç şaşırmadım. Dolu öyle yerler. Ne yazıkki o paraya muhtaç birsürü insan giriyor o işlere ve böyle adamlara fırsat veriyor. Bizlere karşı hiç ihtiyaçları olmuyor..

ne diyelim kurumsallaşma yok ki..
ben de iş arama sürecinde çok güçlükle karşılaştım. anlatsam roman olur.
inan tek senin başına gelmiyor canım..
eminimki torpilli birini aldılar. sana da öyle ayar çektiler bahaneden.

bunda da vardır bir hayır boşver be güzelim. yeni yerlere yelken açmaya bak. böyle ilk yerde vazgeçmek var mı?

merhaba ReinedelAmour,

öncelikle seni çok iyi anlıyorum ben de yaklaşık 1 buçuk snenedir iş arayışındayım:( .......le görüşmeye ben de gittim. fakat benim görüşmem çok önce oldu. finans departmanı içindi. ilk görüşmem çok güzel geçti ama çok uzun sürmüştü, hayatımda ilk defa 3 saat süren bir görüşmeden geçmiştim gerçi sonra daha uzunları da oldu:) açıkçası zorladılar gerçekten de bana maliyet ortalaması hesaplatmışlardı, ben nasıl hatırlarım çok saçmaydı fakat ilahi bir güçle o hesaplamayı da doğru yapmıştım:)

sonuç olarak 2. görüşmeye çağırıldım ikinci görüşmede beni finans müdürüyle görüştürecklerini söylemişlerdi. neyse gittim görüşme için ve inanır mısın beni orada 1 saat beklettiler. beklemekten o kadar sıkılmıştım ki hemheycanım isiteğim azalmıştı hem de uykum bile gelmişti.

resmi tatilden hemen sonraydı ve müdür de tatilinden dönmemiş, ben de yine ilk görüşmede de görüştüğüm finans departmanında birlikte çalışacağım kişiyle yaptım. zaten bezgin ve dağınıktım o beklediğim 1 saat sonunda. bana ilk görüşmede hesaplattığı ortalaa problemini excellde çözmemi istedi. ben okul hayatım boyunca excelli hep kullandım fakat aradan zamna geçtiği için yavaşlama vardı tabi bu bilmediğim anlamına gelmiyodu fakat 2. görüşmem resmen kabus gibiydi. hiç zorlamadım kendimi yavaş yavaş yaptım. hiç istekli de davranamadım, çalışacağım kişi excelde hızlı olmamı istiyodu çünkü eminim ki kendi işlerini bana yığacak gibiydi.. excell zamanla hızlanılan bir programdır her bilgisayar programı gibi.

netice sıfır oldu malesef..

gerçi bunların hepsini ........le görüştüğünü varsayarak anlattım. üzülme sakın diye.o kadar çok işsiz var ki artık firmalar insanları küçümser ve önemsemez bir tavıraldılar. o kadar çok görüşmeye gittim ve hala işsizim ki ben de bazen hatta çoğu zaman karamsarlığa kapılabiliyorum:( ama geçecek bugünler bzi de sonunda mutlu olacağız bizim de yıldızımızın parladığı günler gelecek ve şöyle düşün biz bundan sonra bir iş bulduğumuzda onu zor bulduğumuz için daha sıkı tutunacağız....:)))) ve çok çok başarılı olacağız..

umarım herşey dilediğin gibi olur.

umarım herşey benim de dilediğim gibi olur:) aramaya devam!!!

merhaba ReinedelAmour,

öncelikle seni çok iyi anlıyorum ben de yaklaşık 1 buçuk snenedir iş arayışındayım:( .......le görüşmeye ben de gittim. fakat benim görüşmem çok önce oldu. finans departmanı içindi. ilk görüşmem çok güzel geçti ama çok uzun sürmüştü, hayatımda ilk defa 3 saat süren bir görüşmeden geçmiştim gerçi sonra daha uzunları da oldu:) açıkçası zorladılar gerçekten de bana maliyet ortalaması hesaplatmışlardı, ben nasıl hatırlarım çok saçmaydı fakat ilahi bir güçle o hesaplamayı da doğru yapmıştım:)

sonuç olarak 2. görüşmeye çağırıldım ikinci görüşmede beni finans müdürüyle görüştürecklerini söylemişlerdi. neyse gittim görüşme için ve inanır mısın beni orada 1 saat beklettiler. beklemekten o kadar sıkılmıştım ki hemheycanım isiteğim azalmıştı hem de uykum bile gelmişti.

resmi tatilden hemen sonraydı ve müdür de tatilinden dönmemiş, ben de yine ilk görüşmede de görüştüğüm finans departmanında birlikte çalışacağım kişiyle yaptım. zaten bezgin ve dağınıktım o beklediğim 1 saat sonunda. bana ilk görüşmede hesaplattığı ortalaa problemini excellde çözmemi istedi. ben okul hayatım boyunca excelli hep kullandım fakat aradan zamna geçtiği için yavaşlama vardı tabi bu bilmediğim anlamına gelmiyodu fakat 2. görüşmem resmen kabus gibiydi. hiç zorlamadım kendimi yavaş yavaş yaptım. hiç istekli de davranamadım, çalışacağım kişi excelde hızlı olmamı istiyodu çünkü eminim ki kendi işlerini bana yığacak gibiydi.. excell zamanla hızlanılan bir programdır her bilgisayar programı gibi.

netice sıfır oldu malesef..

gerçi bunların hepsini ........le görüştüğünü varsayarak anlattım. üzülme sakın diye.o kadar çok işsiz var ki artık firmalar insanları küçümser ve önemsemez bir tavıraldılar. o kadar çok görüşmeye gittim ve hala işsizim ki ben de bazen hatta çoğu zaman karamsarlığa kapılabiliyorum:( ama geçecek bugünler bzi de sonunda mutlu olacağız bizim de yıldızımızın parladığı günler gelecek ve şöyle düşün biz bundan sonra bir iş bulduğumuzda onu zor bulduğumuz için daha sıkı tutunacağız....:)))) ve çok çok başarılı olacağız..

umarım herşey dilediğin gibi olur.

umarım herşey benim de dilediğim gibi olur:) aramaya devam!!!

ayyy çok merak ettim şimdi hangi şirketten bahsettiğini. Benim yazılarımı okuduğuna göre bir tahmin yürütmüş olmalısın. Bana özelden hangi şirket olduğunu yazarmısın ? ayrıca neden özelden yazıyoruz ki ? buraya yazma cesareti neden gösteremiyoruz ? O şirketin bünyesinde çalışan birileri değiliz nasılsa..

Çok geçmiş olsun canım. Ben zaten önümüzdeki sene evleniyorum Allahın izni ile. İş arama hayallerimi başka bir çoğrafyaya ektim. Bursa'dan bir .... çıkmıyor.

Back