• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefes alamıyorum.

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Bir kaç defa gittim geldim bu topiğe.. sanki bir türlü yazmaya cesaret edemiyorum.

2 ay önce Bursa'da kendini kurumsal olarak tanımlayan bir Tekstil firması tarafından işe kabul edilmiştim. Hem çalışacağım departman hem de insan kaynaklarından 2 bayan beni tebrik ettiler. Hayırlı olsun dediler.

Başvuru evraklarımın hazırlanması istendi benden. Onları da hallettim yaklaşık 35 tl masrafım oldu. Maaş ta da anlaşıldı.. herşey tamamdı.

Bu arada çevrem tabiiki bunu öğrendi.. Artık istediğim meblağda bir maaşım olacaktı ki uzun zamandır o kadar çok kazanmıyordum..

Birden yetenek sınavı çıkardılar başımıza.. 4 farklı departmandan kişiler olarak bu sınava tabi tutulduk..

Ertesi gün fikir değiştirdiklerini söylediler ve işe alınmama kararı verildiğini söylediler hakkımda... kulaklarıma inanamadım. Herşey hazırdı.. tarih bile belliydi ? Telefonla bu haberi verdiler bana...

Tabiiki tüm hayallerim suya düştü.. onlar yüzmeye devam ettiler.. bense ardından baka kaldım... 3 yıldır fabrika ortamından uzak duruyordum. Ve yine haksızlığa uğradım..

o kadar sinirlendim ki, telefondaki bayana , zeka seviyem düşük mü çıktı nedir sorun diye bağırdım.. maddi ve manevi zarara uğrattınız beni dedim...

içinde bulunduğum koşullardan dolayı kendi başıma kalıp, olayı tam anlamıyla idrak etmeme olanak olmadı... içimde bir sıkıntı..... ağlamak istiyorum.. olmuyor..

öyle bir duruma geldim ki.. aklıma sık sık kaçıp gitmek, ölmeyi istemek geliyor.... nefes alamıyorum... neler oluyor anlamıyorum...senağlama

Son düzenleme:
dur canım ne ölmesi ne diyosun sen ...

hayalkırıklığını anlıyorum...meslekte eğitimci yazmışsın..atanamayan öğretmenlerdenmisin bilmiyorum ama gerçekten çok büyük bir haksızlığa uğramışsın..
bu durum seni başta arayıp sonra da olmadı diyenlerin amatörlüğünden kaynaklanıyor..hiçbir kurumsal firma kesinleşmeden hayırlı olsun demez..
Özel sektörün şerefsizliklerinden biri işte..
ben 3 sene devlette çalıştım..6 senedir de özeldeyim..ne hak ne hukuk tanır bunlar..
bence baştan kendilerini belli etmeleri iyi olmuş..
benim ablam bir şirkette 20 gün çalıştırıldıktan sonra aa..bu deneme süresiydi olmadı diyip gönderdiler..
yani sen yine fazla yıpratmamışsın kendini..
boşver üzülme..bir kapı kapanır yerine başka kapı açılır..
okumuş bir yere gelmek için didinmiş insanları özel sektörde 3 kuruş maaşa mahkum eden büyükbaşlar utansın..:kızgın:

herşeyde bir hayir vardir üzülme canim
şu işverenlerin ümüğünü sikmak geliyor nedenmi?
çünkü aylardir bende işsizim iş bulamiyorum:gitme:

Hevesin kırılmış,sinirin bozulmuş..
Artık işverenlerde işe almak mı istiyor yoksa almamak mı belli değil?
Personel alınmasın diye uğraşıyorlar gibi geliyor insana..Bin dereden bin su?Tabi mantıksız bişey bu söylediğim de.. işin vehameti açısından bu cümleyi kurdum....

Senin donanımın varsa,özgüvenini yitirme..Daha ne işler çıkar..
Demek ki rızkın o kapıdan değilmiş..

Bakarsın Bir işe girersin,patronun oğluda sana aşık olur..oldunmu sen First lady..olursun..
Gül kaydirigubbakcemile3neşelen diye söylüyorum şeker..üzülme....kaydirigubbakcemile5

Kısmetten daha fazlası olmuyor. Üzme kendini kısmet değilmiş de ve geç. önüne bak. Sakın karamsarlığa kapılma. Hayatın insanlara ne getireceği belli değil bugün böyle oldu ama yarında böyle olacak anlamına gelmiyor. Hemen pes edersek olmaz ki.. Güçlükler karşısında savaşacağız. Bence yeni arayışlara gir. Yarına umutla bak canım. Hiç bir bayana böyle karamsar cümleleri yakıştıramıyorum. Yine de hakkımızda hayırlısı..

canım kızmakta çok haklısın Allah sana daha ii işler nasip edecektir belki de bu iş için ise aklıma tek bişey geldi torpili olan biri çıkmıştır ve onu işe almışlardır genelde özel sektör böyle

tamz10 sene koskoca 10 sene iş aradım.Hemen her yolun sonundan diğer yolun başında buldum kendimi. Tam oluyo son anda bişi çıkıyo olmuyodu.Hiç yılmadım. Annem tamam senin kısmetin değilmiş bu girdiğin son sınav olsun dedi. Olmaz dedim yaş sınırına dayanana kadar vazgeçmek yok dedim o son sınavım odu gerçekten çünkü artık 4,5 senedir memuriyetim var Rabbime çok şükürler olsun. Yaşadığın hayal kırıklığını anlayabiiyorum. Ama bi teyze söylemişti her çiçeğin bi açma zamanı var die. Sana sadece bunu söylüyorum belki şimdi anlamayacaksın ama zamanı çabuk gelir ve ınşaAllah bana hak verirsin.

çok şanssızlık olmuş gerçekten.. ayrıca o kadar da kurumsal bir yer olduğunu söyleyemeyeceğim, gayet gayrıciddi bir tutum bu yaptıkları..! denemeye devam et hevesin kırılmasın; inşallah çok daha güzellerini bulursun..

dur canım ne ölmesi ne diyosun sen ...

hayalkırıklığını anlıyorum...meslekte eğitimci yazmışsın..atanamayan öğretmenlerdenmisin bilmiyorum ama gerçekten çok büyük bir haksızlığa uğramışsın..
bu durum seni başta arayıp sonra da olmadı diyenlerin amatörlüğünden kaynaklanıyor..hiçbir kurumsal firma kesinleşmeden hayırlı olsun demez..
Özel sektörün şerefsizliklerinden biri işte..
ben 3 sene devlette çalıştım..6 senedir de özeldeyim..ne hak ne hukuk tanır bunlar..
bence baştan kendilerini belli etmeleri iyi olmuş..
benim ablam bir şirkette 20 gün çalıştırıldıktan sonra aa..bu deneme süresiydi olmadı diyip gönderdiler..
yani sen yine fazla yıpratmamışsın kendini..
boşver üzülme..bir kapı kapanır yerine başka kapı açılır..
okumuş bir yere gelmek için didinmiş insanları özel sektörde 3 kuruş maaşa mahkum eden büyükbaşlar utansın..:kızgın:

Benim, bir kız arkadaşım 5 gün çalıştırıldıktan sonra işten çıkartıldı daha deneyimli birini bulduk diye..

ki ben 3 dil bilen bir insanım. 2 ay beklettiler beni onlarca insanla mülakata tabii tutulduktan sonra. Sora da yetenek sınavı yapıcaz dediler. Ertesi gün edebiyat ağzıyla sürecimin kesildiğini söylediler.

Telefonda artık asaletimi ve de kibarlığımı bozmuştum. Siz kurumsalın yanından bile geçemezsiniz dedim. Nedir sorun dedim.. zekam mı düşük çıktı dedim.. ? Yok efendim bölümdeki müdür öyle karar vermiş. Ve ortalıkta dönen birsürü yalan. Ve bunu 5000 çalışanı olan bir tekstil şirketi yapıyor bursada.... Bundan sorumlu olanlar hak ettiklerini yaşasınlar inşallah

yetenek sınavı da neymiş ya.iyice şaşırdı insanlar.kağıt üzerine yetenek diye bişey olmaz.çalışınca anlaşılır kimin yetenekli,kimin yeteneksiz olduğu.boşver canım.herşeyin hayırlısı.inan bana ben de yaşadım yıllar önce buna benzer bi olay.benim yabancı dilim üst seviyede olmadığı için kaçırmıştım işi.karşımdaki insanı anlayıp konuşabiliyodum ama adam benden 1 parağraflık cümleyi tercüme etmemi söyledi.hayırlı değilmiş diyorum şimdi.eğer o işe girip adapazarına gitseydim eşimle tanışamıcaktım.dünya tatlısı iki kızım olmıcaktı.Allah daha güzel işler nasip etsin.kafana takmaya değmez

Benim, bir kız arkadaşım 5 gün çalıştırıldıktan sonra işten çıkartıldı daha deneyimli birini bulduk diye..

ki ben 3 dil bilen bir insanım. 2 ay beklettiler beni onlarca insanla mülakata tabii tutulduktan sonra. Sora da yetenek sınavı yapıcaz dediler. Ertesi gün edebiyat ağzıyla sürecimin kesildiğini söylediler.

Telefonda artık asaletimi ve de kibarlığımı bozmuştum. Siz kurumsalın yanından bile geçemezsiniz dedim. Nedir sorun dedim.. zekam mı düşük çıktı dedim.. ? Yok efendim bölümdeki müdür öyle karar vermiş. Ve ortalıkta dönen birsürü yalan. Ve bunu 5000 çalışanı olan bir tekstil şirketi yapıyor bursada.... Bundan sorumlu olanlar hak ettiklerini yaşasınlar inşallah

Boşver arkadaşım, Allahlarından bulsunlar. Hayırlısı böyleymiş diyip, önünne bak sen.

Belki daha iyileri çıkacak karşına, niye bu kadar hırpalıyorsun kendini. Hayat aadaletli değil maalesef. O yüzden niye öyle oldu, keşke böyle olsaydı düşüncelerini bir kenara bırakıp, bundan sonra napabilirim diye düşün.
Eminim daha iyilerini bulacaksın, mu kadar meziyetin var sonuçta:teselli:

Allah daha hayirli kapilar acar insallah canim....üzme kendini...:teselli:

Issizlik aldi basini gidiyor....inan burda avrupadada böyle...rabbim cümlemizin yardimcisi olsun:Saruboceq:

boşver canım seninle hiçbir alakası yok eminim bir tanıdıkları çıkmıştır onu almak için sınavı bahane ettiler benim de benzer birşey başıma geldi görüştüğüm kişi yeterince tecrübeli değilsin dedi halbuki 1 yıllık tecrübem vardı benden sonra daha önce hiç çalışmamış bir arkadaşımı işe aldılar sırf tanıdık diye

Artık şu ülkede işe alım kriterleri o kadar değiştiki neye neyi kime göre alıyorlar belli değil yok sözlü mülakat yok yazılı mülakat bu kadar üniversite mezunu işsiz ne olacak bu insanların hali belli değil Benim eşimde aylarca iş aradı olmayınca olmuyor tecrübeli ariyoruz diyorlar bi bakıyorsun ee sizin kriterleriniz bize göre yüksek haydaa diyorsun çok büyük bir firmadan çağırdılar tam 4 kere gitti artık yeter dedi çocuk gibi insanlarla oynuyorlar.Seninde demekki nasibin değilmiş burası muhakkak bir yerde senide bir kapı bekliyor biraz sabır arkadaşım

ilk iş başvurumda kabul edildiğimi söylediler ertesi gün işe başlama tarihini arayıp bildireceğiz dediler herşeyi konuşmuştuk aynen o gün bugündür ses soluk yok düşün yıllar oldu ama bana cevap bile vermediler adam iş yerinde olduğunu bildiğim halde benimle görüşmedi bile kaç defa gittim..
2 ay dayanabildim bu aldatmacaya ardından hemen toparlanıp önüme gelen ilk iş için şehir dışına
çıktım 1 yıl oldu ordan ayrılalı ve hala 5bin ytl alacağım var Allah'a havale ediyorum.

demem o ki şuanda çok ama çok kafama yatan bir fabrikadayım her yönden iyi bir konumda 1 yıldır çalışıyorum her zaman şuna inandım Allah gümüş kapıyı kapatır altın kapıyı açar her can acısının
muhakkak bir ödülü vardır. eminim bunu zamanla göreceksin kalbini ferah tut yeter.

Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar inş..
Bunda da hayır vardır olsunn bu kadar harap etmeyin kendinizi....
Bundan sonrası için hayırlıları ile karşılaştırsınn inş..
ıŞsizlik aldı başını gidiyor..Allah hepimizin yardımcısı olsun........

her zorlukla beraber kolaylık vardır arkadaşım sabret dua et ve yılmadan yeni mecralar araştırmaya devam et. hakkında hayırlısı olsun canım.. herkes hakettiğini bulacak!:teselli:

ne kadar rahatlar değil mi
işe alındınız evraklarınızı hazırlayın diyorla sonra da bilmem ne bimem ne
ne kadar ayıp
keşke bunları şikayet edebilecek bir merci olsa da böyle külhan beyi gibi davranamasalar
hoş bu memlekette kimi kime şikayet edeceksin
herkes kendi borusunu öttürüyo
işsizlere allah yardım etsin

Back