Nedir bu anlamadım? Pis kokulu bir Solucan :(((

MeLoDi

LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu!
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
16.067
9
206
İzmir
kızlar merhaba.
evde kullanmadığımız bir tuvalet var. düz tuvalet. sadece temizlik yaparken oradan su dolduruyorum ve kirli suları oraya döküyorum. son bir haftadır koridorda tam da tuvaletin önünde solucan gibi bir şey görüyorum. kırkayak gibi bir sürü ayağı var 5cm kadar ve iki kibrit çöpü kalınlığında. ve öyle pis kokuyorki anlatamam. midem bulanıyor. kanalizasyon gibi kokuyor.ne olduğunu anlamadım.
sanırım tuvaletten çıkıyor. dün akşam tuvalet deliğine ve kapının eşiğine domestos döktüm. sabah bir tanesi domestos döktüğüm yerde ölmüş.
bu solucanları nasıl yok edebilirim. kızlar yardım edin. kafayı yiyeceğim. evde kokudan durulmuyor. senağlama

anladığım kadarıyla tuvalet alaturka ..
bi kola şişesine su doldur madem kullanmıyosun deliğin ağzına koy....su döküceğin zaman kalıdrırsın sonra geri koyarsın...böcek ilacıyla ilaçlamanıda tavsiye ederim...

tuvalet deliğine kap gibi beyaz renkte bi apartla kapaıyorlar
kullanımı engellenmiyo
deliği kapattıgı için görünümde hoş
nayloncularda bulabilirsin 1-2 ytl lik bişey zaten,
ama ilaçlamayı ihmal etme gele evde küçük çocuk varsa

belki koku havalar rüzgarlı lodaolu havalrda genelde böyle tuvaletlerden vede bu küvetteki delikalrden lavobolardan falan kokular gelir ondna olabilir ama arkadaşın dediği gibi tuvalete bi kapak kapa hem solucanların çıkmasınıda önler ALLAH korusun sen evde yokken başka yerde falan gezinrler

:1shok:Solucan mı.
Allahım en tiksindiğim hayvan, bana birşeyler oluyor kanımcakafamçokkarıştı

ne iğrenç ötesi bir mahluk yarabbim... bu domestosla falan olmaz..
evin her köşesine özlelikle o tuvaletin içine dışına ilaç koymalısın.. çıktığını düşündüğün yerlere tiner dök..
tuvlet değilde duvarda falan çatlak v.s. varsa oradan da çıkabilir ona dikkat et..
eğer öyleyse çatlakalrı kapat...
tarla ve haşere ilacı satan dükkanalr var oraya mahluku anlat sana uygu ilaç verirler..

Kullanmadığınız bir tuvalet olsa da hergün bakımını yapmak gerekir temizliğini aksatmamak gerekir ve kapakla kapalı olmalı böyle sürüngenlerin girmemesi için valla ilk kez sizden duyuyorum böyle bir yaratığı belki gözden kaçmıştır odalara mutfağa falan gitmiş olmasınlar siz hemen ilaçlayın evinizi her ihtimale karşı....
fisfisfis

tuvaleti sık sık temizlemeye çalışın ne kadar kullanmasanız da temizlenmesi icap eder bence...

buara temizleme işleminiz bittikten sonra da tuvalet deliğini birşeyle kapatın iyice ki bir daha çıkmasınlar...

belki koku havalar rüzgarlı lodaolu havalrda genelde böyle tuvaletlerden vede bu küvetteki delikalrden lavobolardan falan kokular gelir ondna olabilir ama arkadaşın dediği gibi tuvalete bi kapak kapa hem solucanların çıkmasınıda önler ALLAH korusun sen evde yokken başka yerde falan gezinrler

canım koku o solucandan geliyor eminim. çünkü ortaya çıktığı an koku başlıyor. gezindiği yeri domestosla siliyorum. tuvaletin ağzında beyaz bir kapak var. evi aldığımızda böyleydi. su dökünce açılıyor. sonra kapanıyor. tuvalet taşında gördüm solucanları. başka yerde gezinirse çok ötü olur çok pis herşeyi yıkamak zorunda kalırım.

bugün eve gidince klorakla iyice temizleyeceğim. ben tuvalet deliğinden çıkıyor sanıyorum. göremedim nereden çıktığını. çatlakları kapatmak lazım.
ilaç da almam lazım. işin ilginci bu solucan gece çıkıyor. gündüz hiç rastlamadım.
pis koktuğu için çıktığını anlamam kolay oluyor.
geçen sene hamam böcekleri ile uğraşmıştım. bu sene bu çıktı. :uhm:
evde rutubette var? ama rutubetin olduğu odadan çıkmıyor. bu neden olabilir mi acaba?:uhm:
iyice soğudum evimden.senağlama

Canım üzüldüm bu duruma :sm_confused: ev sana mı ait değilse taşınma imkanın varsa taşınmanı tavsiye ederim. Eğer bu sorundan kurtulmak mümkün olmazsa...kafamçokkarıştı
Yaa şimdi bu bahsettiğin solucandan koku geliyorsa kanalizasyondan geliyordur pis mahluk ev sahibine sor canım bi iyice evi köşe bucak araştır dışardan hem içerden belki bir lağam çatlağı gibi bişey olabilir ordan da sızıyorlardır.
İnş en kısa zamnada kurtulursun...

Canım üzüldüm bu duruma :sm_confused: ev sana mı ait değilse taşınma imkanın varsa taşınmanı tavsiye ederim. Eğer bu sorundan kurtulmak mümkün olmazsa...kafamçokkarıştı
Yaa şimdi bu bahsettiğin solucandan koku geliyorsa kanalizasyondan geliyordur pis mahluk ev sahibine sor canım bi iyice evi köşe bucak araştır dışardan hem içerden belki bir lağam çatlağı gibi bişey olabilir ordan da sızıyorlardır.
İnş en kısa zamnada kurtulursun...

canım taşınmak istiyorum 2 senedir ama bütçeme gönlüme göre bir ev bulamadım maalesef. ev sahibi desen üst katta oturuyor hiç bir şeyle ilgilenmiyor. derdimizi anlatıyoruz dinliyor akıl veriyor o kadar. akşam iyice bir bakacağım. boş şişeler vardı pet onları atacağım. lazım oluyor diye tutuyordum ama tuvaleti iyice boşaltıp temizlemek lazım. umarım kurtulurum. ve yuva filan yapıp yumurtlamamıştır.

kötükedihüsokötükedihüsoesine söyle o mahluklari bi kavanoza koyup ev sahibinin evine biraksin gizlice hatta apartman koridoruna falan birakin bak nasil bütün apartman ilaclaniyor bi haftaya kalmaz

tuvalete kezzap dök bence..bide sürekli çamasir suyuyla sil etrafi..belki baska bir yerden cikiyor..kurtulursun merak etme ;)

wc deki kapak eskimiş olabilir, arada boluk varsa yukarı çıkabilirler. o kapağı değiştirin. sık sık çamaşır suyu dökün deliğe, hemen yıkamayın,beklesin biraz.
wc boş olsun, saklanabilecekleri,yuva yapacakları yer olmasın. nemli bırakmayın,camını açıp sık sık havalandırın.
bir arkadaşın da dediği gibi çatlakları kapatın.
haşereler için ilaçlar var (raid,detan gibi markaların), onlardan alıp sıkın, kokusu size gelmez ama böceklere uzun süre etki eder.kokunun olduğu yere yaklaşmıyor böcekler.kendinizi zehirlemeyecek şekilde yapın ilaçlamayı.

erkenden önlem alın. çok hızlı ürüyor bu tür canlılar.

kötükedihüsokötükedihüsoesine söyle o mahluklari bi kavanoza koyup ev sahibinin evine biraksin gizlice hatta apartman koridoruna falan birakin bak nasil bütün apartman ilaclaniyor bi haftaya kalmaz

süper bir fikir sağol. yöneticinin kapısının önüne ve evsahibinin kapısının önüne bırakmalı. sağol canım. akşam söylerim eşime.a.s.

tuvalete kezzap dök bence..bide sürekli çamasir suyuyla sil etrafi..belki baska bir yerden cikiyor..kurtulursun merak etme ;)

evet haklısın dün gece görünmediler. ama yatarken baktım 3 tane daha çıkmış. çamaşır suyu döktüm. kapı eşiğine döktüm çıkmasınlar diye. bakalım ne olcak. dün temizleyemedim çok yorgundum. haftasonuna bırakıcam sanırım. baştan aşağı fayaslara kadar çamaşır suyu ile sileceğim. sonra da ilaç sıkarım. umarım kurtulurum.a.s.

wc deki kapak eskimiş olabilir, arada boluk varsa yukarı çıkabilirler. o kapağı değiştirin. sık sık çamaşır suyu dökün deliğe, hemen yıkamayın,beklesin biraz.
wc boş olsun, saklanabilecekleri,yuva yapacakları yer olmasın. nemli bırakmayın,camını açıp sık sık havalandırın.
bir arkadaşın da dediği gibi çatlakları kapatın.
haşereler için ilaçlar var (raid,detan gibi markaların), onlardan alıp sıkın, kokusu size gelmez ama böceklere uzun süre etki eder.kokunun olduğu yere yaklaşmıyor böcekler.kendinizi zehirlemeyecek şekilde yapın ilaçlamayı.

erkenden önlem alın. çok hızlı ürüyor bu tür canlılar.

tuvaleti sadece temizlik yaparken kullandığım için kirli toz bezlerini orada saklıyorum. camı açık sürekli ışıklığa bakıyor. fazla hava gelmiyor. bu yüzden kapısı açık hep. sürekli döküyorum çamaşır suyu. bir de klorak deneyeyim bakalım. evde çocuk olmadığı için hiç durulamadan bekletiyorum. her gece döküyorum. raid sıkmak aklıma gelmemişti sağol canım! a.s.

kezzap ve tuz ruhu aynı değil mi?
bütün şişeyi tuvalet deliğine dökeyim o zaman?
tekrar temiz su dökmeme gerek yok sanırım. kapısını da kaparsam camı açık zaten zehirlenmeyiz herhalde. yatak odasına uzak zaten.

canım aklıma yeni geldi bu tuvalet deliğinden çıkacak bi böcek değil ev rutubetli diyosun rutubetli evlerde oluyo malesef ...yada mutlaka tuvalette duvarda yada fayanslarda kırık çatlak var delikten çıkacak bişey değil bunlar...

Back