Nedense tedirgin oldum :(:(:(

butterfly effect

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
314
108
303
Herkese iyi gunler dilerim. Gecen sene dolandirildigim icin savciliga suc duyurusunda bulunmustum. Durusma gunu atanmis. Sanik benimle beraber cok fazla kisiyi de dolandirmis. Bunu UYAP uzerinden inceledigim belgelerden anladim. ( banka hesap dokumlerinden). Sanik firari durumda. Beni tedirgin eden durum ise kendisine kapali tebligat yapilmis ve bunun icinde ifade tutagi da mevcut. Bu tutanakta benim acik adresim de gorunuyor. UYAP uzerindeki belgelerde de ayni sekilde acik adresim ve kimlik bilgilerim (anne, baba adlari, kimlik numaram, dogum tarihim mevcut). Nedense cok tedirgin oldum. Bu durum prosedur geregi boyle midir? Yoksa herhangi bir onlem alinabilir miydi? Cevaplariniz icin simdiden cok teşekkür ederim.

evet prosedür böyle maalesef.
Ama gizlilik kararı talep edebilirsin.
Bi ara bunun tartışması çok yapıldı hatırlıyorum. Özellikle tehdit,şantaj davalarında falan adresin açık olması çok tehlikeli.

Malesef doğru. Bir adam sizi tehdit ve taciz etse, ona dava açsanız, her türlü açık adresiniz kimlik bilgileriniz bu şekilde ulaşılabilir oluyor.

evet prosedür böyle maalesef.
Ama gizlilik kararı talep edebilirsin.
Bi ara bunun tartışması çok yapıldı hatırlıyorum. Özellikle tehdit,şantaj davalarında falan adresin açık olması çok tehlikeli.
Peki gizlilik talebi acaba dolandiricilik davalarinda da kabul ediliyor mu? Zaten hali hazirda kendisine giden tebligatta adresim yazili. Sanki is isten gecmis gibi

Maalesef hukuk sisteminin kanayan yaralarından sadece bir tanesi,
gizlilik kararı c.nayet, gasp, alıkoyma vb. hallerde veriliyor ama yine de kör kurşun misali denemek lazım.

Maalesef hukuk sisteminin kanayan yaralarından sadece bir tanesi,
gizlilik kararı c.nayet, gasp, alıkoyma vb. hallerde veriliyor ama yine de kör kurşun misali denemek lazım.
Kendimi su sekilde avutuyorum inanir misiniz? Farkli sehirlerdeyiz Pazartesi ilk isim adliyeye gidip ilgili kisilerle gorusmek olacak.

Valla pisman bile oldum suc duyurunda bulunduguma sanki ben sucluymusum gibi sanki ben dolandiran tarafmisim gibi.
Sırf bu sebeple tacizcisinden şikayetçi olamayan insanlar var, bizzat tanıdıklarım da, düşünsenize adam tacizci ama bu sebeplerle sokakta rahat rahat geziyor, eve kapanalım madem

Paranızı geri alma ihtimaliniz düşük, ancak bazı suçlarda etkin pişmanlık diye bir müessese var. Mağdurun zararını karşılayarak bu mümkün. Belki bu şekilde paranızı geri alabilirsiniz.
Bilgilerinizin görünmesi konusunda ise maalesef öyle.. işleyiş bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…