- 12 Şubat 2021
- 5
- 22
- 3
- 24
- Konu Sahibi umutttttttttttt
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba ben size benim başımdan geçenlerden bahsedicem biraz ümit olsun bekleyen her kadına eğer birgün gebe kalırsam buraya yazacağıma söz vermiştim o sabırsız bekleyişte hep böyle yorumları okuyordum hamilelik belirtilerine bakıyordum her seferinde hüsran oluyordu sonum tabi regl oluyordum Ben 20 yaşındayım eşim 32 yaşında ilk 7ay hastaneye felan gitmedik hiç gebelik oluşmayınca araştırmaya başladık ufak ufak yaptığımız yanlışları sayıyım size
1-) Vajinal kuruluktan dolayı jel kullanıyorduk kullanmayın!(tükürükte dahi buna )
2-) Eşim çok sigara içiyordu(hala bırakmadı o ayrı konu)
3-)ilişkiden sonra hemen duş alıyordum yada ayağa kalkıyordum kalkmayın !
4-) İlişki zamanı ,ilişki zamanının çok önemli olduğunu düşünüyorum sabah ve öğle saatleri spermlerin en hareketli olduğu zamanlar değerlendirin
5-)Yumurtlama testleri alın
6-)Kilonuza dikkat edin
7-)Bitkisel hiçbir kür bende işe yaramadı belki sizde yarar (soğan suyu vb)
En önemli şey neden gebe kalamadığınızı ve hormonlara mutlaka baktırın (pcos,myom,rahimde perde yada spermlerde sıkıntı) !
Bu şekilde sıralayabilirim aklıma geldikçede yazmaya devam edicem. 18 ay hiç korunmadığımız halde gebelik oluşmadı Nedenini öğrenmeye çalıştık tüplerim açıktı eşimin herhangi bir sıkıntısı görünmüyordu derken ben iğneyle yumurta büyütme çatlatma tedevisini yaptım 2 defa işe yaramadı bende aksine zararı oldu bana pcos oldun dediler tedaviden sonraki ay kilo aldım baya ve aniden kiloları vermeden hamile kalamayacağımı biliyordum spora yazıldım kilolarımı verdim daha sonra bir kez de aşılamayı deneyelim dedik yaptım ve yine hüsran yumurtlama testlerini hep duymuştum alayım dedim ne olcak sanki, ne zaman yumurtladığınız ve o günleri değerlendirmek çok çok çok önemli, bu arada ben her regl olduğum ay ağlıyordum artık benden sonra evlenenlerin çocuğu vardı çünkü etrafımdaki baskılardan çok etkileniyordum ama hiçbir zaman Allah’tan ümidimi kesmedim her farz namazımda dua ettim Allah a ve çok şükür 17.ayda silik te olsa ikinci çizgiyi gördüm Yaptığım iki testtede ağlamaya başladım eşime sarılıyorum seviniyoruz derken sonraki gün regl oldum büyük hayal kırıklığı olmuştu benim için inanamıyordum tüp bebek düşündüğümüz zamanlardı tam böyle bir olay yaşayınca biraz daha bekleyelim dedik ve Allah ıma binlerce şükürler olsun ki şuan 14 haftalık gebeyim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah bekleyen herkese okumadığım yazı kalmamıştı benim nette ama ümidinizi hiç kaybetmeyin ve bol bol dua edin veren de Rabbim alan da![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
1-) Vajinal kuruluktan dolayı jel kullanıyorduk kullanmayın!(tükürükte dahi buna )
2-) Eşim çok sigara içiyordu(hala bırakmadı o ayrı konu)
3-)ilişkiden sonra hemen duş alıyordum yada ayağa kalkıyordum kalkmayın !
4-) İlişki zamanı ,ilişki zamanının çok önemli olduğunu düşünüyorum sabah ve öğle saatleri spermlerin en hareketli olduğu zamanlar değerlendirin
5-)Yumurtlama testleri alın
6-)Kilonuza dikkat edin
7-)Bitkisel hiçbir kür bende işe yaramadı belki sizde yarar (soğan suyu vb)
![Cool 8-) 8-)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk26.gif)
Bu şekilde sıralayabilirim aklıma geldikçede yazmaya devam edicem. 18 ay hiç korunmadığımız halde gebelik oluşmadı Nedenini öğrenmeye çalıştık tüplerim açıktı eşimin herhangi bir sıkıntısı görünmüyordu derken ben iğneyle yumurta büyütme çatlatma tedevisini yaptım 2 defa işe yaramadı bende aksine zararı oldu bana pcos oldun dediler tedaviden sonraki ay kilo aldım baya ve aniden kiloları vermeden hamile kalamayacağımı biliyordum spora yazıldım kilolarımı verdim daha sonra bir kez de aşılamayı deneyelim dedik yaptım ve yine hüsran yumurtlama testlerini hep duymuştum alayım dedim ne olcak sanki, ne zaman yumurtladığınız ve o günleri değerlendirmek çok çok çok önemli, bu arada ben her regl olduğum ay ağlıyordum artık benden sonra evlenenlerin çocuğu vardı çünkü etrafımdaki baskılardan çok etkileniyordum ama hiçbir zaman Allah’tan ümidimi kesmedim her farz namazımda dua ettim Allah a ve çok şükür 17.ayda silik te olsa ikinci çizgiyi gördüm Yaptığım iki testtede ağlamaya başladım eşime sarılıyorum seviniyoruz derken sonraki gün regl oldum büyük hayal kırıklığı olmuştu benim için inanamıyordum tüp bebek düşündüğümüz zamanlardı tam böyle bir olay yaşayınca biraz daha bekleyelim dedik ve Allah ıma binlerce şükürler olsun ki şuan 14 haftalık gebeyim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah bekleyen herkese okumadığım yazı kalmamıştı benim nette ama ümidinizi hiç kaybetmeyin ve bol bol dua edin veren de Rabbim alan da
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)