o fatih sultan mehmet bu da yavuz sultan selim oluversin diye öylesine bu ismi vereceklerini düşündüm.
esad muhalifler konusunda ironi mi yapıyorsunuz :) yoksa gerçekten böyle bir komplo teoriniz var mı ?
3. Kpr'nn ad 'Yavuz Sultan Selim' - Hrriyet GNDEM
Cumhurbaşkanı Gül, 3.köprünün adının 'Yavuz Sultan Selim' olacağını açıkladı.
peki biz köprünün adını beğendik mi? şahsi görüşüm; beğenmedim. bir Türk bilim adamının ismi veya daha modern isim verilebilirdi. yavuz sultan selim isminin özellikle seçildiğine inanıyorum. yavuz sultan selim'in alevileri/şiileri katlettiği bilinir. sünni muhaliflere destek ve şii esede karşı bir göz dağı olarak yorumladım ben. tabi ki bu benim komplo teorim:)
sadece senin komplo teorin değil pek çok köşe yazarı, aynı fikirde
bence de bilime hizmet etmiş saygıdeğer bilim adamlarımızdan birnin adı verilebilrdi. hem bilime olan inancımız pekiştirilir hemde ismi pek zikredilmeyen bilim insanlarımız yad edilirdi. bir Mustafa İnan var mesela . 1960 inşaat mühendisi , mekanik dalında bir deha. Türkiye sevdalısı. doktora yaptığı İsviçre'de çalışmaları büyük beğeni topladığı için kalmasında ısrar edilen ama ülkesini seçen Türk aydıını. onun gibi daha niceleri varken iknci bir sultan ismine gerek yoktu kanaatimce. Yavuz Sultan Selime hayranlığım büyüktür, ancak eminim oda isminin bu şekilde polemkilerle anılacağı bir köprüye isim "babalığı" yapmak istemezdi.
Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar sürekli eleştirilecek bir şey buluyolar zaten.insanlara beğendirmek zor. şimdi koskoca osmanlı imparatorluğu padişahlarından birinin adıdır yavuz sultan selim. ve padişahlığı 8 yıl sürmüş olmasına rağmen Osmanlı topraklarını 2,5 kat büyütmüştür. padişahlığı döneminde Anadolu'da birlik sağlanmış; halifelik Abbasilerden Osmanlı Hanedanına geçmiştir. Ayrıca devrin en önemli iki ticaret yolu olan İpek ve Baharat Yolu'nu ele geçiren Osmanlı, bu sayede doğu ticaret yollarını tamamen kontrolü altına almıştır. şimdi bu değilde başka bir padişahın ismi verilse mesela 4. murat onada bu içkiyi yasakladı ondan bu isim verildi denilecekti :) yani hangi padişahın adı verilirse verilsin karşı olan kesim olumsuz bir tavır içine girecek mutlaka. bence şu açıdan bakalım bu köprüden şuan dünyada başka bir tane daha yok. ilk bizim ülkemizde olacak. inanıllmaz gurur kaynağı bence:)
sanki simdiye degin yapilmis hersey halka sorulmus, cok samimiyseniz önce sabiha gökcen ismini protesto etseydiniz ya sahi o zaman nerdeydiniz ?
yavuz sultan selim katilmis, önce bi tarih okuyun, dizilerden degil kitaplardan okuyun ögrenin. o devirde sunnilere yapilan iskenceleri isyanlari ögrenin ortada karsilikli bi savas varmis. nasil dersim isyani bastirildi ise o vakit de isyan ayaklanma bastirilmis.
Atatürk ne kadar masumsa yavuz sultan selim de o kadar masumdur. biraz tarafsiz bakin görürsünüz belki...
Size aynen katiliyorum dersim katliamindaki butun emirlerin altinda Ataturk'un imzasi var ama nedense kimsenin sesi cikmiyor ama konu Yavuz sultan selim olunca her agizdan bi ses cikiyo millet futursuzca elestirmeyi kendine hak sayiyor
3. Kpr'nn ad 'Yavuz Sultan Selim' - Hrriyet GNDEM
Cumhurbaşkanı Gül, 3.köprünün adının 'Yavuz Sultan Selim' olacağını açıkladı.
peki biz köprünün adını beğendik mi? şahsi görüşüm; beğenmedim. bir Türk bilim adamının ismi veya daha modern isim verilebilirdi. yavuz sultan selim isminin özellikle seçildiğine inanıyorum. yavuz sultan selim'in alevileri/şiileri katlettiği bilinir. sünni muhaliflere destek ve şii esede karşı bir göz dağı olarak yorumladım ben. tabi ki bu benim komplo teorim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?