Metin hüloogü metninde yavuz sultan selim için şiir yazan katliam yapmaz demiş çok bilimsel gerçekten tüm tartışmalara noktayı koymuş…
Evettt işte bu kadar basit bazı şeyleri kesip atmak uygur türkleri farklı,batı trakya türkleri farklı ama kürt ulusu çok farklı diyerek sıyırabiliyoruz. onların bir ulus olduğnu görmezden gelmek bu kadar basit. geleneklerini göreneklerini de yaşıyorlar bunu da (iki örnek çakarak gayet güzel açıklıyoruz)
Ayrıca ben size internetten bakıyorsunuz demedim ben internetten bakmadım dedim. Hoca yarıştırmanın da bi anlamı yok herneyse.
Birgün bir türk olarak kürtlerin zilan katliamının hesabını sorabilirsek, sebepsiz ölümlerin hesabını sorabilirsek, adını Berivan koyamayan Ayşenin hesabını sorabilirsek, kürtçeden başka bir dili bilmediği için ailesi ile görüştürlmeyen insanları ve orası ayrı bir ülkeymiş gibi ulaşıdmdan sanaiyeden yoksunken bir boşluk hiissedebilrsek o zaman bunlar konuşulabilir şimdilik çok erken.
Ayrıca sürekli neden ayrı ülke ayrı ülke diye vurgu yapıyorsunuz biz onlara Terorist diyoruz ve ben bu insanlardan bahsetmiyorum. BU vurgu neyin nesidir arkadaş.
Türklük bir üst kimlitir ama kime göre?? Evet kürtlerden başka itiraz eden yok peki kürtlerden başka bunca zulüm gören var mı?
Ayrıca tabiki isimlerini de kyabilirler. Ama koyamayanların olduğunu yok sayamayız. Ve bu keyfi uygulamada bunu yapan nelerden etkilenerek neye dayanarak yapabiliyor bu tartışılmalı. Sen adını türkçe koyamamış olsan ve senin yerine koyabilenlerin örneği verilse anca o zaman derinden yaşarsın sanırım bunu. Ama ben bi türk olarak bu zulumleri derinden hissedebiliyorum. Darısı diğerlerinin başına. Biz görevlerimizi yapalım da ondan sonra raahatça kestirip atarız bazı şeyleri
Veee tekrar vurguluyorum benimle tartışıyorsunuz ve ben hiçbir yazımda kürtler ayrı devlet kurma hakkına sahiptir demedim.
Ayrıca Türklük artık ırk olmaktan çıkmıştır diye birşey olamaz. Ha olursa bu nerdyse dünyanın tüm ırkları için geçerlidir.
İrhebiyyunene sen millet kavramını bilmiyorsun bu yorumunu alıntıladım ama genel olarak cevap vereceğim…
Yunanistan Türkçe eğitime izin vermiyorsa onu önce Avrupa birliğine soracaksın biliyorsun Kürtçe anadilde eğitim Kürtlerden çok avrupanın istediği mesele, öyle olmasa geçen sene açılan kürt dili edebiyatı bölümü öğretmen ve öğrencisizlikten kapanmazdı.
Kürtler bu ülkenin kurucu unsurlarındandır. Kürtler kendilerini Türk milletinden ayrı görselerdi şimdiye kadar millet olurlardı. Kürtçe bile tartışmalı bir dildir ki sen onlara millet diyorsun komik duruma düşüyorsun. Bu ülkedeki tüm yurttaşlar aynı haklara sahiptir doğuda okul yoksa batı illerinde de yok bunlar hükümetlerin bozukluğundandır. Sadece Kürtler haksızlık görmedi……hukuku linç eden hükümetler bu ülkeye hep zarar vermiştir….
Terör bu topraklarda hep vardı ayrılıkçı zihniyetler yüzünden, İngiltere gibi sömürgeci ülkelerin destekleriyle yaşanmak zorunda kalmıştır. Bu konular nedenleri sonuçları çok detaylı konular. Seni öldüren düşmanlık saçan gruplara karşı köşene çekilmezsin, mücadele edersin. Yoksa bağımsız devlet olamazsın. Bunun dışında yapılan savaşlar sömürgecilerde görülür. Emperyalistlerle iş birliği yapanların da sömürgecilerden farkı yoktur. Eskiden ağalar, cemiyetler bugün de pkk buna bir örnek… Bunlara karşı verdiğimiz mücadeleye katliam diyemezsin.
Önemli olan bu değil Anadolunun ilk sahipleri Türkler mi? Bu da tartışılır. ........
Evet, Türklerdir Sümerler (Kengerler) tarihini dilini araştırırsan bunu daha iyi anlarsın ki araştırıl(a)mayan henüz o kadar çok tablet, yazıt var ki. Asıl konu da bu değil zaten, bu senin söylediğini Bizans hayali kuranlar sorar.
Asil kan, birilerinin bilinçaltındaki ırkçı düşüncedeki gibi asil ırk demek değildir. Asil kan, atalarımızın yurdu kurmak için döktüğü
kandır. Emperyalizme verdiği savaştır. Türk olmanın getirdiği yürekliliktir.
Türk olmak ortak dil ve kültürü de gerektirir.. İnsanın gözüne bakıp sen şu ırktan değilsin demek ırkçılığın doruklarıdır artık… bu düşüncedekine bu kadar anlatmam kafi gelir mi bilemiyorum….