• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden "yavuz sultan selim" ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tunamega

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
176
22
318
Eskişehir
3. Kpr'nn ad 'Yavuz Sultan Selim' - Hrriyet GNDEM

Cumhurbaşkanı Gül, 3.köprünün adının 'Yavuz Sultan Selim' olacağını açıkladı.

peki biz köprünün adını beğendik mi? şahsi görüşüm; beğenmedim. bir Türk bilim adamının ismi veya daha modern isim verilebilirdi. yavuz sultan selim isminin özellikle seçildiğine inanıyorum. yavuz sultan selim'in alevileri/şiileri katlettiği bilinir. sünni muhaliflere destek ve şii esede karşı bir göz dağı olarak yorumladım ben. tabi ki bu benim komplo teorim:)

o fatih sultan mehmet bu da yavuz sultan selim oluversin diye öylesine bu ismi vereceklerini düşündüm.
esad muhalifler konusunda ironi mi yapıyorsunuz :) yoksa gerçekten böyle bir komplo teoriniz var mı ?

Son düzenleme:

peki biz köprünün adını beğendik mi? şahsi görüşüm; beğenmedim. bir Türk bilim adamının ismi veya daha modern isim verilebilirdi. yavuz sultan selim isminin özellikle seçildiğine inanıyorum. yavuz sultan selim'in alevileri/şiileri katlettiği bilinir. sünni muhaliflere destek ve şii esede karşı bir göz dağı olarak yorumladım ben. tabi ki bu benim komplo teorim:)

sadece senin komplo teorin değil pek çok köşe yazarı, aynı fikirde:34:
bence de bilime hizmet etmiş saygıdeğer bilim adamlarımızdan birnin adı verilebilrdi. hem bilime olan inancımız pekiştirilir hemde ismi pek zikredilmeyen bilim insanlarımız yad edilirdi. bir Mustafa İnan var mesela . 1960 inşaat mühendisi , mekanik dalında bir deha. Türkiye sevdalısı. doktora yaptığı İsviçre'de çalışmaları büyük beğeni topladığı için kalmasında ısrar edilen ama ülkesini seçen Türk aydıını. onun gibi daha niceleri varken iknci bir sultan ismine gerek yoktu kanaatimce. Yavuz Sultan Selime hayranlığım büyüktür, ancak eminim oda isminin bu şekilde polemkilerle anılacağı bir köprüye isim "babalığı" yapmak istemezdi.

gerçekten köşe yazarlarının vs. de düşüncesinin bu yönde olduğunu bilmiyordum bu sıra çok takip edemiyorum. bana çok fantastik geldi, hatta hala bile tunamega'nın espri yaptığını düşünmeden edemiyorum, yani zaytung eğer muhalif bir site olmasaydı orada güzel bir yorum olabilirdi diye düşündüm bana güzel ve ince düşünülmüş bir espriden başka birşey gibi gelmedi. köşe yazarlarının da düşünceleri için düşüncem böyle eğer şaka yapmıyorlarsa gerçekten çok tuhaf buldum.

hükümetin suriye politikasını kıyasıya eleştirdiğim halde açıkçası böyle bir ihtimali kırk yıl düşünsem aklıma getiremem bana hala fantastik geliyor. köprü isminin gelişigüzel biri fatih sultam mehmet diğeri de yavuz selim olsun bari diye koyulduğunu düşünüyorum hala hani illa padişah ismi koymak yerine başka bir isim de düşünülebilirdi özenilebilir anket vs. düzenlenebilirdi.

Son düzenleme:
sadece senin komplo teorin değil pek çok köşe yazarı, aynı fikirde:34:
bence de bilime hizmet etmiş saygıdeğer bilim adamlarımızdan birnin adı verilebilrdi. hem bilime olan inancımız pekiştirilir hemde ismi pek zikredilmeyen bilim insanlarımız yad edilirdi. bir Mustafa İnan var mesela . 1960 inşaat mühendisi , mekanik dalında bir deha. Türkiye sevdalısı. doktora yaptığı İsviçre'de çalışmaları büyük beğeni topladığı için kalmasında ısrar edilen ama ülkesini seçen Türk aydıını. onun gibi daha niceleri varken iknci bir sultan ismine gerek yoktu kanaatimce. Yavuz Sultan Selime hayranlığım büyüktür, ancak eminim oda isminin bu şekilde polemkilerle anılacağı bir köprüye isim "babalığı" yapmak istemezdi.

köşe yazarlarında rastlamadım ama doğrudur. benim ilk aklıma gelen buydu o yüzden yazdım.

çok emindim bu ismin konulacağından
ama haberlerde duyunca moral olarak çöktüm ne yalan söyliyim
bilerek düşünülerek yapılmıs bir tercih
tunemaga kurdugun teoride haklı olabilrsin ancak sadece esada değil ülkemizdeki belli inanıltaki insanlara da verilen bir göz dağıdır bu isim
gözdağlarını onların kim umursar gerçi vız gelir tırıs gider

neden bu baba katili padisahini ismini verdi okadar secenek varken , bence sadece akli sira güc gösterkesi ve göz dagi ki bu sahis kimlerle savasidigida ortada ve yüzbinlerce alevi türkmenleri katilidir , diktatör erdoganda ayni insanlara karsi savasa son gaz destekle ilerliyor ( suriye )dahil kim cikarsa önüne ya hapise ya mezara

bu diktatörlerin sonu hep ayni bittmedimi cok merak ediyorum acaba piyonlugu bitince sonu nasil bitecek , kendi aralarinda basladi catlakliklar cumhurbaskaniyla ,

neyse...soylenecek cok sey var ama...

Son düzenleme:
insanlara beğendirmek zor. şimdi koskoca osmanlı imparatorluğu padişahlarından birinin adıdır yavuz sultan selim. ve padişahlığı 8 yıl sürmüş olmasına rağmen Osmanlı topraklarını 2,5 kat büyütmüştür. padişahlığı döneminde Anadolu'da birlik sağlanmış; halifelik Abbasilerden Osmanlı Hanedanına geçmiştir. Ayrıca devrin en önemli iki ticaret yolu olan İpek ve Baharat Yolu'nu ele geçiren Osmanlı, bu sayede doğu ticaret yollarını tamamen kontrolü altına almıştır. şimdi bu değilde başka bir padişahın ismi verilse mesela 4. murat onada bu içkiyi yasakladı ondan bu isim verildi denilecekti :) yani hangi padişahın adı verilirse verilsin karşı olan kesim olumsuz bir tavır içine girecek mutlaka. bence şu açıdan bakalım bu köprüden şuan dünyada başka bir tane daha yok. ilk bizim ülkemizde olacak. inanıllmaz gurur kaynağı bence:)

Son düzenleme:
insanlara beğendirmek zor. şimdi koskoca osmanlı imparatorluğu padişahlarından birinin adıdır yavuz sultan selim. ve padişahlığı 8 yıl sürmüş olmasına rağmen Osmanlı topraklarını 2,5 kat büyütmüştür. padişahlığı döneminde Anadolu'da birlik sağlanmış; halifelik Abbasilerden Osmanlı Hanedanına geçmiştir. Ayrıca devrin en önemli iki ticaret yolu olan İpek ve Baharat Yolu'nu ele geçiren Osmanlı, bu sayede doğu ticaret yollarını tamamen kontrolü altına almıştır. şimdi bu değilde başka bir padişahın ismi verilse mesela 4. murat onada bu içkiyi yasakladı ondan bu isim verildi denilecekti :) yani hangi padişahın adı verilirse verilsin karşı olan kesim olumsuz bir tavır içine girecek mutlaka. bence şu açıdan bakalım bu köprüden şuan dünyada başka bir tane daha yok. ilk bizim ülkemizde olacak. inanıllmaz gurur kaynağı bence:)
Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar sürekli eleştirilecek bir şey buluyolar zaten.

koskoca osmanlı imparatorluğundan büyük bir sultan adı seçilmiş ancak gelin görün ki, bu köprüyü kullansınlar diye yaptığınız halkın bir bölümünü rahatsız ediyor. Hani referandum ve demokrasi düşmüyor ya dilimizden, hani devleti artık twitterdan yönetebilecek kadar teknolojik alt yapımız var ya, neden bir internet sitesinde anket yapmadınız diye sormazsam hatırım kalacak.

hani şu İ.E.T.T. otobüsleri için açtığınız anket gibi..İSTANBUL'UN RENGİ NE OLSUN, İSTANBULLU SEÇSİN demişlerdi. Bu köprü halk için yapılıyor "ADINA HALK KARAR VERS" demek kimseyi küçültmez aksine o kadar yüceltirdi ki? benim için hiçbir sakıncası yok, ben Yavuz Sultan Selim'in kıvrak zekasına da her zaman hayranım. Ancak onun gibi birçok padişah var, halkın bir kısmına "kötü, ayrıştırılmış" hissettirmeyecek.

eurovision şarkısını bile anketle seçen bir ülkeye 3. köprü için manidar bir isim dikte edilmesine elbette insanlar tepki gösterir. Üstelik mezhepler gibi ciddi bir konuysa.:72::72::72::72:

slm şah ismail le yavuz sultan selim in o dönemi davranışları tamamen o günki duruma göre şekillenmiş devlet politikasıdır yani hususi özellikle bi katliam söz konusu değildir şunuda unutmamalıdır ki tebriz ve civarı sünni iken türk ve müslüman olan şah ismail tarafından katledilmiş ardından orada mecburi değişiklikler yapılmıştır....biraz tarih bilgisi bu olayın bi devlet poltikası olduğunu anlamaya yardımcı olur şah ismail sünnileri katletmiş sünnilikten vazgeçmelerini söylemiş geçmeyenleri katletmiş yavuz ise savaş meydaında karşıklı iki devlet olarak savaşmış savaşmayan ve geride kalanlara da tıpkı diğer feth edilen bölgelerde olduğu gibi yaşam inanç ticaret eitim vb özgürlüğünü sunmuştur..

Yavuz Sultan Selim ismi yabancı ülkelere karşı osmanlı mirasının korunduğu imajı vermektedir gurur duydum

Ya alevi sünni şii ayrımı yapanları anlamıyorum. Şimdi Yavus Sultan Selim zamanında ayaklananlar araplar olsa o zaman öldürülmeleri daha mı meşru olacak ? Sanki tüm müslümanlar ayaklandı da Yavuz Sultan Selim sadece şiiler le alevileri öldürttü. Kim ayaklanıp devlet-i aliyye yi tehdit ettiyse gerekli cezaları almıştır. Gerek şii si gerek sünnisi.

sanki simdiye degin yapilmis hersey halka sorulmus, cok samimiyseniz önce sabiha gökcen ismini protesto etseydiniz ya sahi o zaman nerdeydiniz ?

yavuz sultan selim katilmis, önce bi tarih okuyun, dizilerden degil kitaplardan okuyun ögrenin. o devirde sunnilere yapilan iskenceleri isyanlari ögrenin ortada karsilikli bi savas varmis. nasil dersim isyani bastirildi ise o vakit de isyan ayaklanma bastirilmis.

Atatürk ne kadar masumsa yavuz sultan selim de o kadar masumdur. biraz tarafsiz bakin görürsünüz belki...

sanki simdiye degin yapilmis hersey halka sorulmus, cok samimiyseniz önce sabiha gökcen ismini protesto etseydiniz ya sahi o zaman nerdeydiniz ?

yavuz sultan selim katilmis, önce bi tarih okuyun, dizilerden degil kitaplardan okuyun ögrenin. o devirde sunnilere yapilan iskenceleri isyanlari ögrenin ortada karsilikli bi savas varmis. nasil dersim isyani bastirildi ise o vakit de isyan ayaklanma bastirilmis.

Atatürk ne kadar masumsa yavuz sultan selim de o kadar masumdur. biraz tarafsiz bakin görürsünüz belki...

Size aynen katiliyorum dersim katliamindaki butun emirlerin altinda Ataturk'un imzasi var ama nedense kimsenin sesi cikmiyor ama konu Yavuz sultan selim olunca her agizdan bi ses cikiyo millet futursuzca elestirmeyi kendine hak sayiyor

Size aynen katiliyorum dersim katliamindaki butun emirlerin altinda Ataturk'un imzasi var ama nedense kimsenin sesi cikmiyor ama konu Yavuz sultan selim olunca her agizdan bi ses cikiyo millet futursuzca elestirmeyi kendine hak sayiyor

ikiyüzlülük iste , madem o kadar hümanistsin Atatürk ü de elestir hasa peygamber degil ya, her kul hata yapar elestirilir de.

Mimar Sinan, İbni Sina, Ali Kuşçu gibi insanlar onurlandırılabilirdi veya orta yolu sağlayacak, yapılacağı şehre atıf olsun diye İstanbul köprüsü denebilirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back