Neden, neden iyiligim karsisinda bana kötülük ediliyor?

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.122
8.491
Hayatim boyu hep insanlari kirmamak icin mutlu mesut normal iliskilerim olsun diye hep ince davrandim fedakarlik yaptim. Icimden ne kiskanclik ne de kötü niyet gecti. Neden bu kadar safim diye bazen üzülür oldum. Ama saflik salaklik degil hep iyi niyetliydim. Kimsenin kimseye dedikodusunu yapmadim, sirlarini sakladim, zor anlarinda yaninda oldum. Eglenceli ama kontrollü biri oldum hep. Ama kiz arkadaslardan yana hep sonum hüsran oldu.
20 senelik iki arkadasim pes pese gitti yanimdan. Biri benim icin cok önemli konuyu ailesine dedikodu yapti ve babama kadar gitmis. Böyle bir nankörlügü kaldiramazdim ve gercek yüzünü ögrendigim an bitirdim arkadasligimi. Ayni seylere bir diger arkadasimiza da yapti onun icin de böyle karar aldim.
Digeri ise kardesim dedigim insandi, kardes gibiydik ayni. Uzun anlatmaya gerek yok, bir erkek girdi hayatina benimle görüsmeyi kesti. Bu kisi iyi biri degil hala da onun hayatini cehenneme ceviriyor kimseyle konusturmuyor baski desen nasil. Ailesi de artik bütün bunlarin farkinda ama ben her zaman destek olmaya calistim 20 senelik arkadasinin lafini kiskanslik olarak mi anlar insan. O benim canim dedigim insandi. Sonradan annesiyle aralarinda benim icin amaan o sorunlu iste gibi konusmalari olmus. Bunca sene neden bunu bana hissettirmedin.
Zorla mi yakaniza yapistim? Neden bu kadar ikiyüzlü oldunuz.

Evlendim herkesden uzaga tasindim yurt disina geldim. Burada da esimin yakin arkadaslari vardi esleriyle evlenmerinde yaninda olduk. Biriyle samimi olmustuk sayilir ama kiz sürekli beni resmen istemedi. Ne kadar iyi yaklastiysam. Sohbet bile zoraki oluyormus neden sonra anliyoruz.
Sonra bir diger arkadasi esim icin sohbetimize bize hava atiyor demisler.
Nasil ya nasil, neden hava atalim. O da kücüklük arkadasi, ve esim onun biraz kiskanc ve yarisci oldugunu söylemisti ama arkadasi sonucta görüsüyorduk.
Madem böyle oldugumuzu düsünüyorsun sinir koy.

Esi de baslarda tatlialirim esimi istemiyor mu diye soru sormus ortada hicbirsey yokken. Simdi simdi aklim basima geliyor. Ne yaptim ben size diye bir sorabilme firsatim olsa. Sonra bir diger arkadasla samimi olmaya baslayinca benim yüzüme bakmadi evime toplu gelip. Anlamadim. en cok zoruma giden ikisi bir olup benim kalbimi kirmalari.
Konu karisti üzgünüm kizlar toparlayamiyorum. Samimiydik ama diger kizla bir olup neden beni idsladin. Istemiyorsan da belli et ama hep beraber olunca görüselim canim diyip onunla bir olup benim yüzüme bakmadilar. Esim de sahit. Tek dedigi seni kiskaniyorlar. Ama bana cok kuru neden geliyor.
Karsilik beklemeden yaptim yaptiklarimi samimi davrandim sonu böyle oldu.
Ben insanlardan bu cesit ikiyüzlülük görmeden yasayabilecek miyim?
Yalnizim, pek kimsem yok yasitim yok. Olanlar bana bu cesit seyler yaptilar su an görüsmüyorum.
Tek tek anlatmadim ama rahatsiz edici birkac sey yaptilar bir daha da aramadim bu yüzden.
Yoksa ben mi yanlis yapiyorum. Idare ettim ama bildigim dogrulari düsünür oldum. Gercekten kötüler daha bir ayakta bu hayatta. Ikisi de dedikodusunu yapti birbirinin ardindan ben yapmadim ama yüzyüze bakip yine can ciger oldular. Dedikodu yapmiyorum diye mi yalnizim? Yoksa gercekten cok güzel bir kadinim kimse tahammül edemiyor. Ya da aptal salagin tekiyim.
Hakkinizi helal edin icimi dökmek istedim.

sanırım fazla içli dışlı oluyorsunuz insanlarla kısa zamanda ve onları kendiniz gibi görüp merkez yapıyorsunuz ama malesef bu dünyada bu tarz şeylerde insanlar altında başka bir şey arıyor, insanlarla tanışın falan ama samimiyette bile mesafeli olun,içli dışlı olmaya çalışmayın

dedikodu yapıp o arkadaşlarımın yanında olacağına dedikodu yapmayıp yalnız olmayı tercih ederim, arkadaş seçimi konusunda yalnış kararlar veriyorsunuz aynı şekilde bi süre önce bende öyleydim ama artık gereksiz insanları hayatımdan çıkartıp hayatımda olmayı hak eden insanlarla geçiriyorum zamanımı.. sizde öyle yapın

Bu yasadiklarinizin benzeri hepimizim basina gelmistir. Bence bir insanin hatasi goruldugu an hayatimizdan cikmali. Yalniz kalirim korkusuyla sahte arkadasliklari devam ettirmek bana gore degil. Sizde kendinize yeni cevre yeni hobiler edinin. Sosyal olun disarida vakit gecirin yeni insanlar taniyin. Bu sayede daha iyi arkadaslar edinebilursiniz.

insanlar artık garip benim çevremde de doğru düzgün arkadaşım kalmadı baksan hepsi yüzüme gülüyor ama arkamdan konuşmalarını bir şekilde yakalıyorum resmen Allah gösteriyor yüzlerini.. Takılma sende kimseyi dost görme eğlenmelik kişiler olarak bak gitsin :)

Beklenti içerisinde olma.İyilik yapıyorsan sadece yap.Ve insanları seçerek hayatına sok.

Hepiniz söylediklerinizde haklisiniz. Ama bir türlü ayak uyduramadim. Yasadigim yerde bir tek onlar var diyebilirim herkes benden büyük. elimden geleni yaptim acaba rahat mi degil diye önce ben de davet ettim ettim ama ne zaman ben onlara adim atiyim dedim hemen tavri degisti onu anlamadim. Resmen ben davet ettim bir kere karsilik vermedi hava atti sanki bunu bekliyormus sen kimsin sallamiyorum seni der gibi. Ne yapsam olmadi ve hayatimdan cikardim ama yalniz kalmak da zor. Dogru insani bulmak secenek az iken imkansiz =(

Bu dedikleriniz Türkiye de olsam pekala mümkün olabilirdi. Yalniz da kalsam alisverise cikip dergimi elime alir kahve icerdim. Yasadigim yer de pek mümkün degil. Almanyadayim. Samimiyet ya da arkadaslik kazanmak malesef cok zor. Türk komsularim bile bana cok acayip geliyor. Herkesin düzeni farkli ve ben buradakilerin düzenine ayak uydurmaya calistikca batiyorum

Ben de bu sekilde yaptim ve sonuc yalnizlik. Pek cevre olmadigindan dolayi. Evlenip geldim esimle severek evlendik fakat bütün hayatim boyu sirf ailem icin yalnizliga mahkum etmis gibiyim kendimi. Arada bir yogun hissediyorum. Sadece buna katlanmak icin sabira ihtiyacim var.

bende aynen senin gibiyim canım 18 yıllık arkadaşımı sildim bu salaklık değil ama herkesi kendimiz gibi gördüğümüz için. Ben artık herkese hak ettiği kadar değer vermeyi öğrendim. Arayanı arıyorum aramayana sormayana Güle güle zaten anlıyorsun kimin gerçek kimin bahaneler ürettiğini görüşmemek için aynısı onlarında başına gelince anlarlar o Yüzden boşver gitsin

İnsanlarla gereğinden fazla içli dışlı olma,kimseden fazla beklenti içine girme,kimseye gereğinden fazla fedakar olma,kafa yapına uymayan insanlara mesafe koy,kimseyi kırmamak adına herşeye eyvallah deme,ara sıra zararsız dedikodu yap kafan dağılır

Bende aynı sizin gibiyim. İnsanları kıramıyorum ama onlar beni paramparça ediyor. Bu saatten sonra kendimi değiştiremeyeceğim için kırgınlıktan sonra yoluma devam etmeye çalışıyorum. O kadar çok dost kazığı yedimki yazsam roman olur. Bende gurbetteyim. Yalnız kalmamak uğruna normalde selam vermeyeceğim ikiyüzlü çoook insana katlandım ve karşılığında ihanete uğradım. Eskileri bırakıp bir umut yeni arkadaşlar buluyorum. Allah'tan yeni arkadaşlarım eskidinden daha iyi çıkıyor. Yurtdışında öğrendiğim en büyük gerçek her Türkün dost olmadığıdır. Ülkende göremeyeceğin ihaneti yurtdışındaki türklerden görebilirsin. Herkesi kastetmiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Bazı türkler türk gibi değil düşman gibi oluyor ondan bahsediyorum

Son düzenleme:
Yabanci ulkede su oluyo galiba...turk az oldugu icin herkes birbirini taniyo ve surekli dedikodu oluyo...kim nereye gitmis kim kimle takilmis..turkiyede dedikodu olmayacak seyler bile yurtdisinda dedikodu oluyo..ben de yurtdisindayim ..konu sahibi ne zamandan beri ordasiniz acaba...

Üc yil oldu. Gittikce daha da yalnizlastim. Neden bana bu kadar tepkililer anlamiyorum.

Çok yakın arkadaşım (11 yıllık) durduk yere mesajlarıma cevap vermemeye başladı. Megersem istanbula gitmiş, ben de bunu sosyal medyadan görüyorum. Nasıl bozuldum anlatamam. Ki onca iyiliğim dokundu ona.

Öğrendim ki sakın arkadaş/eş/dost/kardeş diye iyilik yapmamalıyım. Onun yerine tanımadıklarıma yaparım daha iyi.
Zira dünya kötü, kimse kıymet bilmiyor

Bu arada burcunuz aslan mı? Sizi fazla arkadaşlık konusunda anaç/korumacı ve bu konuda kendisini fazla kaptıran olarak gördüm.

Boşver onun bunun arkasından konuşunca yaraniliyorsa millete sen olduğun gibi kal yalniz kal
IInsanlara hemen bu kadar deger verip yakınlık kurma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…