Neden kilo aldırmıyorum 😔

Dclurs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2022
179
62
28
27
2 yaş 4 aylık oğlum ne yaptıysam kilo almıyor 14 kiloda sabitlendi kaldı yardım 😔

2,5 yas üst sınır 17 ve benimki üst sinirda şuan. Siziinkide normal kiloda yani . Neden bebeğinizi kilolu yapmak istiyorsunuz. .

2 yaş 4 aylık oğlum ne yaptıysam kilo almıyor 14 kiloda sabitlendi kaldı yardım 😔
Benim kızım 2 bucuk yaşında tam 14 kilo ve yüzde 50 ile 75 persentil arasında yani normal kiloda sizinde gayet normal aylardır kilo almıyorsa evet sıkıntı vardır ama şimdilik yılda 1 bucuk ile 2 bucuk kilo arası almaları lazım hızlı bir kilo artışı olmaz yani ayda 150 250 gram almaları yeterli

Kilosu normal. Sürekli aynı hızda kilo almaya devam ederse obez olur. Çok zayıflık iyi değilse çok kilolu olmakta iyi değil. Bu dönem daha fazla hareket ediyordur normal. Zaten çocuklar ortalamaya yaklaşma eğilimi gösterirler. Zorla şişirmeye çalışmak yanlış.

Benim oğlum 3 yaşında 14.5 kilo . 2.5 yaşındayken 13 kiloydu :)

2,5 yas üst sınır 17 ve benimki üst sinirda şuan. Siziinkide normal kiloda yani . Neden bebeğinizi kilolu yapmak istiyorsunuz. .
Çocukları görüyorum tombik tombik çocuk dediğin hafif tombik oluyor benimki son zamanlarda gözüme zayıf gelmeye başladı ekmek yada hamur işi vermiyorum dışardan paketli yada restorant tarzı yerlerden gıda tüketmiyor yani bu tombik çocuklar nasıl oluyor hepsi mi paketli gıda yiyor sanki

Gorumcemin oglu 14 kilo 3 yasinda daha ama bir kere hasta olmadi cok saglikli. Kiloya bu kadar takilmayin onemli olan saglikli olmasi
Sağlık konusunda masallahı var gücü kuvveti yerinde ama ne yaparsam yapayım bir gram almaz mi almıyor 🙄 ekmek hamurişi yada paketli gıda vermiyorum yemesi de güzel ama almıyor evde kendim kuruyemislerin kalorisi yüksek olduğu için atom yapıyorum içinde badem fındık ceviz bal tahin susam chia tohumu kabak çekirdeği var macun kıvamına getirip yediriyorum her çocuk kilo almış bu tarifle benimkinde gram oynama yok 🙄

Kilosu normal. Sürekli aynı hızda kilo almaya devam ederse obez olur. Çok zayıflık iyi değilse çok kilolu olmakta iyi değil. Bu dönem daha fazla hareket ediyordur normal. Zaten çocuklar ortalamaya yaklaşma eğilimi gösterirler. Zorla şişirmeye çalışmak yanlış.
Aslında zorla şişirmeye çalışmıyorum ama sadece beslenmesi gelişmesi güzel olsun diye kariyerimi bıraktım kendim büyütüyorum yeme içmesine çok dikkat etmeme rağmen kilo almıyor dışarda çocuklara bakıyorum toplu toplu görünce imreniyorum doğu kökenliyiz bizde genelde çocuklar tombik olur gözüm böyle görmeye alıştığı için kendi çocuğum zayıf gibi geliyor

Benim kizimda tam olarak aynı yaşta.Kilosu 12 bence ve doktorlarca norml
Çevre bakisi insanı inanılmaz yoruyor gerçekten her gören göbek gitmiş sanki zayıflamış diyor tek konu buymuş gibi sanırım bu konuşmalardan dolayı benim gözüme zayıf gelmeye başladı

Benim kızım 2 bucuk yaşında tam 14 kilo ve yüzde 50 ile 75 persentil arasında yani normal kiloda sizinde gayet normal aylardır kilo almıyorsa evet sıkıntı vardır ama şimdilik yılda 1 bucuk ile 2 bucuk kilo arası almaları lazım hızlı bir kilo artışı olmaz yani ayda 150 250 gram almaları yeterli
Yaklaşık 2 aydır sabit aynı kiloda yapmadığım şey yok kuruyemişlerden macun yapıyorum multi balık yağı kullanıyorum her öğününü aynı saatte yedirmeye çalışıyorum düzenli beslensin diye dikkat ediyorum yemesi de güzel bazen benim yedigimden bile fazlasını kendi istegiyle yiyor ama yok yok bir gram almıyor

Aslında kilolu olmasını istemek değil ama 2 aydır bir gram aldırmıyorum duraksamis gibi hep aynı kiloda sabit

Cocugunuza sevmedigi seyler vermeyin..
Sağlık konusunda masallahı var gücü kuvveti yerinde ama ne yaparsam yapayım bir gram almaz mi almıyor 🙄 ekmek hamurişi yada paketli gıda vermiyorum yemesi de güzel ama almıyor evde kendim kuruyemislerin kalorisi yüksek olduğu için atom yapıyorum içinde badem fındık ceviz bal tahin susam chia tohumu kabak çekirdeği var macun kıvamına getirip yediriyorum her çocuk kilo almış bu tarifle benimkinde gram oynama yok 🙄

Çevre bakisi insanı inanılmaz yoruyor gerçekten her gören göbek gitmiş sanki zayıflamış diyor tek konu buymuş gibi sanırım bu konuşmalardan dolayı benim gözüme zayıf gelmeye başladı
Bizim millet tombik çocuk seviyor.Saglikli beslenmekten de birçoğu bihaber.Hergun iki çikolata bir de cips verseniz kilolu olur ama millet der ki aman ne güzel cocuk.Ara ara insanın aklını bulandırıyorlar.Takmamaya çalışın.Sizin çocuğunuzun iyi kilosu

Maşallah kısa zaman ama güzel kilo almış hemde en hareketli dönem 😊 benimki bir gram almiyor 🙄
Her çocuğun büyüme eğrisi farklıdır. Akışına bırakın bence çocuğunuz sağlıklı ise gerisi önemli değil

Yaklaşık 2 aydır sabit aynı kiloda yapmadığım şey yok kuruyemişlerden macun yapıyorum multi balık yağı kullanıyorum her öğününü aynı saatte yedirmeye çalışıyorum düzenli beslensin diye dikkat ediyorum yemesi de güzel bazen benim yedigimden bile fazlasını kendi istegiyle yiyor ama yok yok bir gram almıyor
10 aylık bebeğim 2 aydir kilo almıyor hareketlendigi ve hastalandıgi için gayet doğal ve 2 yaşındaki cocugunuzu artık aylık değilde 3 ayda bir 6 ayda bir tartsanız daha doğru olur önemli olan yılda 2 kilo civarı alması bu 2 ay almaz önümüzdeki 2 ay daha hizli kilo alır o yüzden takmayın yıllık 2 kilo almazsa o zaman sorun vardır ama şu an kilosu gayet iyi bazı aylar kilo almaması da gayet normal

Back
X