Anket Neden kendimiz olamıyoruz?

Neden kendimiz olamıyoruz

• Toplum kuralları yüzünden

OY: 27 35,5%
  • Ahlak kurallarına uymam gerektiğinden

OY: 6 7,9%
  • Tabular oldugu için

OY: 4 5,3%
  • Özgüvenim olmadığından

OY: 8 10,5%
  • Yalnız kalma korkusundan

OY: 7 9,2%
  • Aldırmaksızın hep kendim oldum

OY: 24 31,6%

• Ankete Katılan
    76
Hep kendim gibi oldugum icin 9 degil 99 köyden kovuldum:smile: Olsun ben köy köy gezmeye raziyim:smilewinkgrin:

aldırmaksızın hep kendim oldum ... bu yüzden etrafımda çok az kişi var.... hatalarına gülüp geçmediğim, onlara yakışmayanın yakışmadığını söylediğim için... dikkafalı oldum, çok bilmiş oldum, ukala oldum, sıra dışı oldum, radikal oldum, ama hiçbiri umrumda değil.. beni ben yapan şeyden vazgeçemem... varsın onlar sahte insanlarla birlikte olmaya devam etsinler...ben halimden memnunum...

Ben de sevgili Mune arkadaşımın yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum,ben evlenene kadar,dediğim dedik,çaldığım düdük hesabı,burnumun dikine giden bir insandım,ama evlendikten sonra olan oldu o nur gitti başka bir Nur geldi,aman etraf neder,arkadaşlarımı kırarmıyım,yanlış anlaşılırmıyım'dı,ama baktım ki iyi niyetim hep suistimal ediliyor,kullanılmaya başlıyorsun,ben de tekrar kendi özüme döndüm,ha noldu,hissettiklerimi,doğruları dümdüz söyleyince baktım bazılarının hoşuna gitmedi ve benden uzaklaştılar ama ossun ben böyle çok mutluyum,ben bu dünyaya hiçkimse için gelmedim,yalan dünya bugün varım yarın yokum,az ama öz dostlarım var,iç huzurum yerinde ee daha ne istiyim ki,HAYAT ÇOOOOOK GÜZEL

kendim oldum lise2.sınıftan beri.hala insanlar çok farklısın diyorlar benim farklılığım canım nasıl isterse öyle davranıyor olmam.canım gülmek mi istiyor,kimseye aldırmam gülerim.Canım konuşmak istemiyor mu bunu açıkça söylerim ve konuşmam.Canım kar topu oynamak istiyor "ayıp gülerler "diyorlar ama oynayacağım.doğal olmak en iyisi tabi eğer başkalarına zarar vermiyorsak.kendimi seviyorum ve çevremdekilerde beni ben olduğum için seviyor.

Aklım erdi ereli;''Ben Ben'im!''
Kimse değiştiremez beni,değiştirmek isteyenlerde amacına ulaşamaz..Çünkü dedim ya ben ben'im:)Bu benim yani..
Kimse için yaşantımdan taviz vermem,kimse için hayatımı hiçe saymam,kalıplaşmış şeylerden,toplum müeyyidelerinden kendi payıma düşeni alır,fazlasını iade ederim..
Örneğin;burda yazdığımda bile aynıyım..Gerçek hayatta konuştuğum gibi yazıyor,gerçek ilişkilerimde ki tavırla yaklaşıyorum..
Ben değişemem,her zaman aynı,her zaman düz,zorda kalsam da,yapayalnız kalsam da..Tıpkı kavşaklarda direksiyonda elleri titremeyen şoför gibi..

ben herzaman kendim olurum.toplumun tabuları ve yasaklarına göre yaşamam ben hayatımı çünki ben birileri için biil kendim için bu hayata geldim ve ne yaşayacağıma ne istediğimer ben karar veririm.başkaları için yaşamam.kendi kurallarıma uyarım sadece bu ne der şu ne der aman yapmayım bence çok saçma neden sırf bir başkası istemiyo die mutsuz olayımki.sonuçda bu hayata bir kere geliyoruz bir ikinci şansımız yok.

bunun tek sebebı oldugunu dusunmuyorum uzun bı lıste cıkarabılırz

ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol!!olduğum gibiyimdir görüntümde değişmez.....

gözünü sevdiğimin kk sı bir zamanlar ne esaslı konular açlmış beaaaa

neden kendimiz olamıyoruz? çünkü:
1-kendimizle barışık değiliz (öz güven eksikliği)
2 daha kendimizi tanımadan başkalırına hayrna oluyoruz
3 dış görünüşe önem veren bir toplumda yaşıyoruz
4 habire eleştiren bir yapımız var.
5 yalnız klmaktan korkuyoruz
6 içsel yolculuklar yapmıyor, kendi kıymetimizi bilmiyoruz.
7 kendimiz olmayı ego ile karıştırıyoruz.
8 kendimiz gibi değil olunması istenilen gibi yetiştiriliyoruz.
9.....
10....
11....

dövme yaptırmak ıstıyorum dıye kımse demedıgını bırakmadı.. hemde bir bayan olarak hangı aklımla dövme yaptıracakmısım?? birde ben yurt dısında yasıyorum..hanı sanmayın kı doguda falan yasıyorum gelde sımdı kendın ol.. cogu zaman uslu, masum ve namuslu el degmemıs kızı oynuyoruz yada oyanamak zorunda bıraklıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…