Anket Neden kendimiz olamıyoruz?

Neden kendimiz olamıyoruz

• Toplum kuralları yüzünden

OY: 27 35,5%
  • Ahlak kurallarına uymam gerektiğinden

OY: 6 7,9%
  • Tabular oldugu için

OY: 4 5,3%
  • Özgüvenim olmadığından

OY: 8 10,5%
  • Yalnız kalma korkusundan

OY: 7 9,2%
  • Aldırmaksızın hep kendim oldum

OY: 24 31,6%

• Ankete Katılan
    76
galiba bizi kendimiz gibi davranmaktan yetiştirilme tarzımız alıkoyuyor..
yavrumu onu yapma ayıp, kızım şöyle deme , yok öyle yapma derken farketmeden kalıplar bilinçaltımıza yerleşiyor ve ona göre yaşıyoruz :rolleyes2:

Hayat kurallarına uyularak oynanması gereken bir oyundur.Kuralları reddedersen oyunun dısında kalır ve mutlaka kaybedersin!!!:wink:

Bizden beklenen hep güçlü olmak ya da öyle görünmek, bu sıfat yapıştımı üstümüze bir çok yükü de yüklenmiş oluyoruz, beklentileri boşa çıkarmamak,
birlikte yaşadığımız, yaşamı paylaştığımız kişileri hayal kırıklığına uğratmamak adına sanırım kendimiz olmamız gereken durumlarda bile kendimiz olamıyoruz.

çok haklısın ama işte malesef bunların hiç biri mümkün olmuyor..

denize katılıyorum arkadaşlar zaten bize öğretilenlerin dışın aşıkarsak bizde sudan çıkmış balığa döneriz yalan mı?nefes almadan da yaşanmaz:eyes:

Ben 20li yaşların başında tabulara,etrafın ne diyeceğine,eşimin ailesinin beni ayıplayacağına ve ailemin öğrettiklerinin dışına çıkarsam ailenin yaramaz kızı olacağıma takılıp kalmış,kendim olamamıştım:dead: .26 yaşından sonra kendimi keşfettikçe ve insanlar ne der korkusunu üstümden attıkça kendim olmaya başladım ve size şöyle diyeyim 30lu yaşlar bana yaradı artık kendimim,herkesin istediği gibi olmaktansa,olduğum gibi kabullenmelerini sağlıyorum ve böyle çok mutluyum:laugh:

bizi kendimiz olmaktan toplum kuralları alakoyuyor cnm anket için tşk güzel bir konuya değinmişsin sibelim öptüm cnm

Tabiiki Toplum Kurallari Toplumu Karşimiza Almak Istemiyoruz Yani Bize Dokunmayan Yilan çok Yaşasin Mantiğiyla Gidiyoruz

Başkalarının ne düşündüğü benim için hiç önemli olmadı. Ben hep doğru bildiğim yolda ilerledim. Bundan dolayı da hiç mi hiç pişman olmadım. Hep kendi kararlarımı kendim verdim. Bu günkü mutlu yaşantımıda tamamen buna borçluyum.

her ne kadar olduğumuz gibi davranmaktansa yaşam şartları,iş hayatı ve hangi çevrede olursan ol toplum kurallarına uymak zorundasın zaten sen farketmeden bir bakarsın uyum sağlamışsın bir çok insan da böyledir zaten hani şöyle bir tabir vardır "her ortama uyum sağlarım" diye bundan hareketle toplum= insan davranışları

mune demiş ki:
Ben 20li yaşların başında tabulara,etrafın ne diyeceğine,eşimin ailesinin beni ayıplayacağına ve ailemin öğrettiklerinin dışına çıkarsam ailenin yaramaz kızı olacağıma takılıp kalmış,kendim olamamıştım .26 yaşından sonra kendimi keşfettikçe ve insanlar ne der korkusunu üstümden attıkça kendim olmaya başladım ve size şöyle diyeyim 30lu yaşlar bana yaradı artık kendimim,herkesin istediği gibi olmaktansa,olduğum gibi kabullenmelerini sağlıyorum ve böyle çok mutluyum

ben de bunu diyorum kesinlikle ve kesinlikle...
ama ben 30 olunca uyanabildim...yolun yarısına yaklaşırken:)

Bizi kendimiz olmaktan alıkoyan şey bence toplumun baskı ve de kuralları ayrıca da yetiştirme tarzı da önemli faktörlerdendir.
Kendimiz olmayoı ne zaman başlayacağız çok merak ediyorum açıkcası...
Keşke herkes kendini bulabilse ve de o şekilde yaşabilse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…