• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Kefir İçmeliyiz?

mavinci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
199
1
66
Yozgat
*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Sindirim sistemini hastalık yapıcı zararlılara karşı korur.
*Zayıflamaya yardımcıdır.
*Hazmı kolaylaştırır.
*Doğal antibiyotiktir.
*Özellikle sindirim sistemi kanserlerine karşı koruyucudur.
*Egzama ve deri hastalıklarına iyi gelir
*İyi bir kalsiyum kaynağıdır.
*Uykunun düzenlenmesinde etkilidir.
*Kolesterolü düşürür damar sertliğini önler.
İşte bütün bu nedenlerden dolayı günde 1 su bardağı kefir tüketilmelidir. Hala kefir ile tanışmayanlardansanız bir an önce tanışmanızı önerir, sağlıklı bir hayat dilerim

yanlış hatırlamıyorsam en son geçen sene içtim:) faydalarını duydum, biliyorum ama hep ihmal ediyorum.
her hafta doğal süt alıp yoğurt mayalıyorum.
kefiride evde kendim yapmayı denicem. inşallah becerebilirim.

*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Sindirim sistemini hastalık yapıcı zararlılara karşı korur.
*Zayıflamaya yardımcıdır.
*Hazmı kolaylaştırır.
*Doğal antibiyotiktir.
*Özellikle sindirim sistemi kanserlerine karşı koruyucudur.
*Egzama ve deri hastalıklarına iyi gelir
*İyi bir kalsiyum kaynağıdır.
*Uykunun düzenlenmesinde etkilidir.
*Kolesterolü düşürür damar sertliğini önler.
İşte bütün bu nedenlerden dolayı günde 1 su bardağı kefir tüketilmelidir. Hala kefir ile tanışmayanlardansanız bir an önce tanışmanızı önerir, sağlıklı bir hayat dilerim

kefiri kendim mayalayarak evimde yapacağım. çok faydalı olduğunu bende duydum okudum. tadı da bence güzel.

evde kendim mayalamaya zamanım yok..kefirix in çilekli kefirinden veya orman meyvelisinden her gün yarım kilo içiyorum ve ikiz bebeklerime de içiriyorum...

ben 5 yıldır içerim. çok da faydası var. bazen bardağın dibinde kalanını yüzüme sürer bekletirim biraz. kesinlikle herkese öneririm.

tadını igrenç buldugum için her içme girişimim başarısızlıkla sonuçlanmıştır o koku aman tanrım içim kalktı bile içebilenleri çok takdir ettim afiyet olsun

tadını igrenç buldugum için her içme girişimim başarısızlıkla sonuçlanmıştır o koku aman tanrım içim kalktı bile içebilenleri çok takdir ettim afiyet olsun

canım kıvamına göre içine biraz yoğurt veya süt ekleyebilirsin daha kolay içersin bu şekilde.

Faydaları sayılamayacak kadar çok.Her zaman markette taze bulamadığım için evde kendim mayalıyorum,severek tüketiyorum.Evde mayalamak hem temiz hemde ekonomik,tavsiye ederim.

Faydaları sayılamayacak kadar çok.Her zaman markette taze bulamadığım için evde kendim mayalıyorum,severek tüketiyorum.Evde mayalamak hem temiz hemde ekonomik,tavsiye ederim.

cnm şu mayalama işini bende yapıcam dedim ama , aktara gittim kefir mayası sordum yok dedi.
nasıl yapıyorsun, mayayı nerden aldın? bilgi verirsen sevinirim

cnm şu mayalama işini bende yapıcam dedim ama , aktara gittim kefir mayası sordum yok dedi.
nasıl yapıyorsun, mayayı nerden aldın? bilgi verirsen sevinirim

daneleri aktarda ya da üniverstelerin ziraat fakultelerinden süt ve süt ürünleri
bölümünden alabilirsiniz onlar daha sağlıklı

yapmaya calistim sanirim beceremedim kivami cok koyu gibi oldu hani tam yogurt gibi olmadi ayran gibide olmadi.cokmu maya kattim ne yaptim anlamadimki:44:yapan arkadaslar tam yapilisini anlatsanaiz bi zahmet

tadini ben de cok seviyorum ama sadece light olanini.
ama siskinlik yapiyor bende sut gibi, laktoz var cunku icinde.
laktozsuzunu yapsalar super olur

ya bu kadar faydası varken insan içine bir tatlandırıcı koyar :) tadı çok kötü gerçekten bir daha denemek istiyorum ama sanmıyorum ki içebileyim :)

ya bu kadar faydası varken insan içine bir tatlandırıcı koyar :) tadı çok kötü gerçekten bir daha denemek istiyorum ama sanmıyorum ki içebileyim :)

tatlandirici koyarlarsa bence bunu faydali diye icenler (misal ben) artik icmez cunku tatlandiricilar dunyanin en zararli seyleri :)
ben sahsen almam tatlandiricili olanini:) ayrica var mesela muz cilek aromali olanlar migrosta ben gordum:)

yapmaya calistim sanirim beceremedim kivami cok koyu gibi oldu hani tam yogurt gibi olmadi ayran gibide olmadi.cokmu maya kattim ne yaptim anlamadimki:44:yapan arkadaslar tam yapilisini anlatsanaiz bi zahmet

eğer pastörize süt ile mayalayacaksam(öyle yapıyorum) kaynatmadan,ısıtmadan oda sıcaklığındayken cam kavanoza sütü koyuyorum.ben yarım kilo süt ile mayalıyorum.ama kefirlerim çok büyük değil daha.kefir tanelerimi plastik süzgüye alıp klorsuz suya tutup sütün içine koyuyorum.sofra bezine sarıp karanlık bir yerde 1 gün kadar bekletiyorum. sonra yine plastik süzgeçten süzüp kefirlerimi aynı şekilde tekrar mayalıyorum. kefir tanelerine kesinlikle metal bir şey değmemesi gerekiyor.plastik ya da cam kullanmalısın.
ben aslında 1,5 gün beklettikten ve soğuttuktan sonra içmeyi seviyorum.daha çok ekşiyor ve o koku kayboluyor.ama şimdi hava çok sıcak yarım günde sütün üstü kabarcık kabarcık oluyor ve sararıyor.tatlıyken de içemiyorum.o yüzden klorsuz suya az süt koyup tanelerimi o şekilde buzdolabında saklıyorum.bu şekilde uzun süre duruyormuş.

Back