• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden her işten atılıyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben öğretmen adayıyım çok anlamam böyle işlerden ama halam işletme mezunuydu. Onun konuşmaları aklıma geliyor. "İlk başta iletişim çok önemli" derdi. "İşe ilk girdiğinde herkese gülülcükler dağıtacaksın samimi olcaksın. Kendini en başta iş arkadaşlarına sevdireceksin. Böyle işe girip sessiz sedasız ilerlersen arkadan saman altından su yürütüyor derler." derdi. Şimdi İstanbulda mali müşavir. Geri kalan tüm şartları zaten sen benden iyi biiyorsundur. Ama bir de bu yönden değerlendirebilirsin kendini.

ee dee canımmm ne dersen deee ama benn gıcıkk oluyorummmmmm bu duruma haksızlık yaaa

is yerlerinde, hangi brans olursa olsun ekip uyumu cok önemlidir. ayni ekipte olanlarin birbirleriyle iyi olmalari her zaman kazanc saglar. söyle düsünün siz cok iyi calisiyor ve mükemmel performans gösteriyorsunuz ama is arkadaslarinizla uyum icinde olmadiginizdan onlar sürekli sizlaniyor ve onlarin performansi düsüyor... sonuc siz ne kadar kazandirirsaniz ortalama kazanc düser...bu yüzden de ne kadar cok calisirsaniz calisin ekibin geri kalaniyla uyum saglayamadiginizda o is yerinde istenmezsiniz. aslinda fazladan calismaniza gerek yok. normal seyirde calisin ama is arkadaslarinizla aranizi iyi tutun. bayiliyormus gibi abartmaya da gerek yok ya da cok yüzgöz olmaya.. ama siniri iyi ayarlamak lazim.

Bir kere ben devletteyim demedim... Özel sektörde çlışıyorum Şimdiye kadar 3 ayrı firmada çalştım, evet birbirini çekememezlikler, kıskançlıklar olur ama hiçbir işveren çalışan, işe yarayan ona parakazandıran birini sırf diğerleri kıskandı kötüledi diye işten çıkarmaz.... Üzgünüm ama kendinizde de biraz hata arassanız hiç fena olmaz... Belki farkında olmadığınız bişey vardır. Sizi işten çıkarma sebebplerini irdeleseniz iyi olur.
"bende işletme mezunuyum şu konudan çok şikayetçiyim banka sınavlarına girdim kaç kez o kadar insan giriyor içlerin de veterinerlik,ziraat,jeoloji ve inşaat teknikerleri sınavı kazanıp işe başlıyolar yaa olacak iş mi ne alaka işletme iktisat mezunu boşta bu alakasız bölümler işe giriyor bide hava atıyolar sinirler... "
Kusura bakma Gülsu ama yani bankann açtığı bir sınav var, ve banka sınavlarında torpil olmaz, mülakatta olabilir ama sınavda asla olmaz. Ziraat veterinerlik mezunu kazanıp girebiliyor da sen kaanamıyorsan onları suçlamadan önce kendine bir bakman lazım.

Ben öğretmen adayıyım çok anlamam böyle işlerden ama halam işletme mezunuydu. Onun konuşmaları aklıma geliyor. "İlk başta iletişim çok önemli" derdi. "İşe ilk girdiğinde herkese gülülcükler dağıtacaksın samimi olcaksın. Kendini en başta iş arkadaşlarına sevdireceksin. Böyle işe girip sessiz sedasız ilerlersen arkadan saman altından su yürütüyor derler." derdi. Şimdi İstanbulda mali müşavir. Geri kalan tüm şartları zaten sen benden iyi biiyorsundur. Ama bir de bu yönden değerlendirebilirsin kendini.

evet canım tesekkurler guzel demıs halan, cumleyı de tam kurmussundıkkate alıcam tesekkurler. kaydirigubbakcemile2

arkadaşım ben üniversite bitirdim ama şu an bir fabrikada işçi sıfatıyla çalışıyorum..çok iş aradım.bir türlü giremedim.bu işe girerkende almıyorlardı.bir şekilde girdim..ilk zamanlar ünv.mezunuyum diyemedim..sonra söyledim.senin ne işin var burda dediler...sana tavsiyem ortama ayak uydur.muhabbetlerine katıl..bazı şeylerde şans galiba..özel sektörde çalışmak çok zor..bence çok işinde çok sivrilme.en iyi primi alıyorum,en çok satışı yapıyorum diye kendini çok çalıştırma derim..ilk girdiğin zaman ortama bir bak..senin çaılştığın pozisyonlar birazda rekabet ortamı çok olan durumlar..bu gibi pozisyonlarda herkes birbirinin ayağını kaydırmak ister..senin biraz uyanık davranman gerekir bu durumlarda..

ashamez sen istediğinii düşünebilirsin canımm senle tartışcak deilim torpille giriyor bu insanlarr olay orta da banka sınavın da torpil olmazmışş töbee töbeeeeeeee

kimseyle samimi olma mesafeli ol...kavga da etme....güleryüzlü ama mesafeli ol...sadece sana verilen işi yap....başkalarının işlerine asla müdahele etme...sadece ve sadece yapılması zaman içinde ne erken ne de geç işini yap....işe 1 dakika bile geç kalma....sadece 5 dakika geç çık...daha erken veya daha geç çıkma.

eğer böyle davranırsan hiç sorun çıkmaz.

3 iş yerinde çalıştım bu anlatılanlar bir tanesinde başıma geldi.çekememezlik kıskançlık fasatlık falan filan. o işyerinden de ben huzursuz olduğum için ayrıldım.

kimse para getiren elemanı başkalarının laflarıyla işten atmaz.bana garip geldi yaşanılanlar.iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmalıyız bence..

Üniversite mezunusun tabi bir ilgi alanı farklılığı oluşturuyor. Bir de sen üniversite mezunusun onlar değil değişik bir durum olur her hareketin kendini beğenmişlik gibi gelebilir eğer samimi değilsen konuşmuyorsan. Konuştuğunda içli dışlı olduğundada bu ssefer seni adam yerine koymazlar yani nasıl diyeyim ipte yürüyen cambazın dikkati gibi iletişime dikkat edeceksin. Ben işimi yaparım kimseye eyvallah etmem yok herkesle mesafeli dengeli ilişki kuracaksın. Bu sadece senin için geçerli değilki hepimiz için geçerli eğitim durumu ne olursa olsun. ınsan olana değer verip işe yaramaz insanlara da hak ettiği muameleyi göstereceğiz. Annemin klasik sözü vardır:"3 kuruşluk insana 5 kuruş değer verirsen aradaki 2 kuruşla seni ezmeye calışır" Bu sözün doğruluğunu çok kez tespit ettim.

Back