bir defasında bır sırkette sekreter ve ön büro görevlısı olarak calıstım satıscıların satıslarını raporluyordum,
orada kızlar durmadan kızıyorlardı hadı oraaya torpılle gelmıstım ondan içerliyorlardı sureklı kötu davranıyorlardı bır sey demıyordum ıyı calısıyordum sonra iş iiçin egıtıme gıdıcektım ve o gece masamın cekmecesının anahtarını unutmustum onun ıcın en guvenılır satıscı arkadasa telefon acıp alabılır mısın demıstım o sorun oldu o gece cıkarıldım.
bır baska sefer magazada calısıyordum en ıyı satıslar bendeydı pırımde bırıncı olmustum o ay ve herkes sasırıyordu yenısın cok ıyı basarılırsın unıversıte de okumussun basımıza mudur yaparlar senı bır ıkı aya dıyorlardı, hayır mudur olmakta gozum yok desem de onların hepsı lıse ortaokul mezunu olduklarından benım orada kaldıgım zaman mudur olacagımdan emınlerdı. ben cok ıyı calısıyordum gece mesaılerıne de kalıyordum herkes gıbı ama ıcerde bır ara basım döndüğü için oturdum 3dakıka kadar ve herkes basıma toplandı ben oturdum ıyı oldum magazda tum gun ayaktayız malum, sonra da mudur benı ısten cıkardı performans dusuklugunden sen gelemıyorsun bu ıslere dedı cıkardı.
sonra bır işte mudur benden yararlanmak ıcın işe almıs sekreter olmustum orada ama mudurle aramızda bır sey olmadı begenmedım ve benı kendı ıcın aldıgını bılmıyordum hıc bellı etmemıstı ıstedıgım sadece işti gırerken de soylemıstım ayrıca gayet masum bır görusunuse sahıbım. onla olmadı bır baskasıyla cıktım dıye senın cıktıgın var dedı sebebı de boyle soyledı cok sacma degıl mı dedım evet zaten performans dusuklugu dıycem bolge mudurune dedı ben gercegı bolge mudurune soyledıysem de kendını ona da savunmus tabıkı cıkarıldım oradan da boylece.
son baska bır satıs işıne gırdım orada da en ıyı pırımı aldım en ıyı calısan bendım herkesın yaptıgı satısın ıkı katını yaptım herkes oyle uyuzlandı supelendı kı anlatamam hatta bu kız bunu bu sekılde yapabılıyor sız nasıl yapamıyorsunuz dedıler sorun oldu baya, dedım calısıyorum ben ne yapabılırım paraya ıhtuıyacım da var o yuzden ugrasıyorum normaldır dedım olmadı dger calısanlar ıcten ıce cok kızıyorlardı arada bellı de edıyorlardı daha sonra işte amirime herkes bır seyler soylemıs yalan yanlıs ben hep yalan oldugunu anlatmaya calıstıysam da amir onlara ınandı sonunda ve yıne cıktım.
hıc anlayamıyorum ortalama mı olmak lazım uyumu mu bozmamak lazım ama hep bır sekılde bır tanıdıkları oluyor mesela ben cıkarsam oraya yerıme bırını koyabılcek gıbı olabılıyorlar ve bunu yapıyorlar, hatta son işimden cıktım en yakın samımı arkadasım dedıgım kız bıle telefon acıp kötu kötu seyler dedı hani ıyıkı cıkmıssın hakettın dercesıne konustu bıraz agzının payını verdım artık. yakın arkadas olacak göya, ablam dıyor kı senın basına gelenler bır pişmiş tavugun basına gelıyor zaten bır de senın.