• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlenince hep kiz sehir degistirir?

canim eger nisanlilin kurulu dzulu bir isi yasantisi varsa bozmasi zor gelir.senin dedigini yapip senin oturdugum sehre gelse is bulmasa dogal olarak sinirli olur ve bunun sorumlusu olarakda seni ilan edebilir.her nekadar ailende olsa karismalarina izin verme bence .once ikinizin mutlugu gelir.nasilsa gelir gider gorusursunuz.

ben evlenip amerikaya gitcekdim annem mirin kirin etti yok gitme napcan oralarda diye.ama esim dediki bak gel gidelim oralari gorunce birdaha kesinlikle donmek istemiceksin cok rahatederiz sikilmaszsin merak etme ben sana heryeri gezdirim zaten isden 4 bucukda cikiyorum .evliligimizn ilk yillari balayi gibi gecsin istiyorum dedi.baktim cok mantikli konusuyo tamam dedim annemi filan dinlemdim.biliyomusun bu veridigm karar hayatmda veridigim en dogru karardi.ne insanlar tanidim ne yerler gezdim gordum muhtesem ya .giderken uzuldum ama amerikadan tr ye donus yaparken bir agladim bir agladim gorceksin:1::1:

cok pisman olduk esimde bende hele esim 10 yildir orda dusun tr de nekadar bocaladi.6 ay trde kaldiktan sonra suan tekrar baska bir ulkeye tasindik .amerika kadar guzel olmasada idare ediyoruz isde 11 aylik bir oglusumuz var ilk okul cagina gelene kadar o ulke sensin bu ulke benim gezelim diyoruz ama tabi herseyin hayirlisi.insallah sizde veridiginiz karadan pisman olmazsiniz:71:

kadın mutlaka kocasının yaşadığı şehre gitmeli diye yazılı bir kanun yok ki canım
şartlar neyi gerektiriyorsa orda yaşar çiftler.:31:
yani eğer nişanlının yaşadığı şehirde iyi bir işi varsa bütün düzenini bozup senin yanına gelmesi çok zor
nişanlın ne iş yapıyor sen de çalışıyormusun bilmiyorum ama iş durumunuz neyi gerektiriyorsa orda yaşanmalı yok senin şehrin benim şehrim demek biraz çocukça bir düşünce bence:26:

Neden hep kadın fedakarlık yapsın ki eni çok istiyorsa gelsin yanına Allah Allah...
Ya birde bu konular en baştan konuşulur.
Aklınız nerelerdeydi baştan herkes söylerdi.

Biraz geç kalmadınız mı bu konuyu konuşmak için?

Benim bildiğim söz/nişandan önce konuşulur bunlar.

Öylesine muhabbeti yapılacak konu değil, ciddi.

Baştan konuşulur, fikirler alınır, tavır belli edilir...

Karşıdaki de ona göre kendini ayarlar...
konusuldu zaten, allahim yarabbim ya konusulmadigini nerden cikartiyorsunuz? caninizmi sikiliyor sizin. konusuldu ama ben ikna etmeye calisiyorum!
:46: haklısınız vallahi bende böylelerine sinir olurum çocuk oyuncağımı canım bunlar ilk görüşmede bunlar konuşulur sizin aklınız nerdeydi?
ne alaka?? bende senin gibi bilip bilmeden yorum yazip asik kesenlere sinir oluyorum. benim aklim hep burdaydida senin aklin nerde onu bilemem acikcasi.. bilip bilmeden yorum yaziyorsun, konusulmadigini nerden biliyorsun? ayricada bu senin görüsün sen kendince cocuk oyuncagi olarak görüyorsan kendi bilecegin birsey.
Çünkü erkekler kadınlar kadar cesur değildirler.
aynen bende böyle düsünüyorum, ne olucaksa sanki..
bu meseleyi nişan olmadan konuşucaktınız.
ne söylesen boş bence caanım
konusuldu, konnusulmadigini nerden biliyorsun, herseye karar verildi ancak ben diretiyorum bu siralar
Neden hep kadın fedakarlık yapsın ki eni çok istiyorsa gelsin yanına Allah Allah...
Ya birde bu konular en baştan konuşulur.
Aklınız nerelerdeydi baştan herkes söylerdi.

aklim burdaydi canim! istersen birdaha dordürüst oku yazdigimi. bunlar coktan konusuldu karar verildi, evlenince ben oraya gidecegim konusuldu, ancak ben diretiyorum bu siralar o gelsin diye.

Son düzenleme:
Büyük konusmayım ama bende ailem' den ayrılamam ya cok zor hatta erkek arkadasımla konusuruz hep bu durumu kızar bana ben sende görüyorum böyle birseyi diye. Onun ailesi varsa benim de ailem var ne yapayım yani! Bir gün bana baska bir sehirde güzel bir is bulsam gelir misin dedi? Gelemem dedim nedeni ise benim babamın da bir isyeri var ve ben orada calısıyorum kendi isimi nasıl bırakabilirim hem isyerim olmasa gecici olarak giderdim belki. Bilemiyorum ama üni. okudugum da uzak olmanın zorlugundan cok eziyet cektim hiic alısamadım sevgilimde benleyken üstelik.

Büyük konusmayım ama bende ailem' den ayrılamam ya cok zor hatta erkek arkadasımla konusuruz hep bu durumu kızar bana ben sende görüyorum böyle birseyi diye. Onun ailesi varsa benim de ailem var ne yapayım yani! Bir gün bana baska bir sehirde güzel bir is bulsam gelir misin dedi? Gelemem dedim nedeni ise benim babamın da bir isyeri var ve ben orada calısıyorum kendi isimi nasıl bırakabilirim hem isyerim olmasa gecici olarak giderdim belki. Bilemiyorum ama üni. okudugum da uzak olmanın zorlugundan cok eziyet cektim hiic alısamadım sevgilimde benleyken üstelik.

cok iyi anliyorum seni cünkü ayni durum bendede oldu, alisamadim okurken.. hersey konusuldu benim gitmeme karar verildi ama burda hayat daha rahat ekonomik durumdanda üstelik ama anlmiyor, ne yapicami bilmiyorum artik... allahim bi yol gösterir insallah bana, yorumun icin cok tskler :71:

cok iyi anliyorum seni cünkü ayni durum bendede oldu, alisamadim okurken.. hersey konusuldu benim gitmeme karar verildi ama burda hayat daha rahat ekonomik durumdanda üstelik ama anlmiyor, ne yapicami bilmiyorum artik... allahim bi yol gösterir insallah bana, yorumun icin cok tskler :71:

Hakkında hayırlısı olsun canım.
Hatta hala aklıma geldigin de etkisinden uzun bir süre kurtulamam bir yerde o sehrin adını duysam buz kesiyorum resmen.. Aile' den uzaklasmak benlik degilmis bunu anladım hatta oraya gittim, aileme daha bir düskün oldum. Ordayken aklım sürekli onlarda bir taraftan özlem de eklenince daha da büyük oluyor stresim. Onlar beni büyüttü, okuttu. Ailem karsı cıkmasa bile ben bırakıp gidemem onları.:59:

İlla kız gidecek diye birşey yok ki, hangisi daha iyi olacaksa ona göre karar verilir.
Ben eşimin yanına geldim, 10 saatlik mesafe var ailemle aramda, eşim 1 sene sonra senin istediğin yer olur dedi,
bu sene gerçekten de gidecektik ama burada olmak bizim için daha iyi olacağı için, hem maddi hem manevi,
burada kalmaya karar verdik şimdilik.

ben eşimi memleketime getirdim. nasıl yaptım diye sorarsanız zor oldu evet... ailesiyle aynı yerde yaşayamayacağım belli bişeydi. zaten ailesinin memleketinde iş imkanı sınırlıydı. resti çektim ya ben ya orası diye. çok şükür beni seçti. istanbul hem kariyerine iyi geldi hemde beni kazandı yani :) bana söylemedi pek ama kimbilir ailesi ve akrabaları ne tepkiler vermiştir. 2 senelik evliyim hiç pişman oldum demedi. şimdi bide inşallah bi oğlumuz olacak, yolda kendisi :emir_bebek:

işi oradaymış niye bırakıp oraya gelsinki.bizde iş durumundan dolayı evliliğimizin ilk 3 yılı ikimizinde ailesinden uzak bir şehirdeydik.durum nasıl uygun oluyorsa orada yaşanır bence. böyle diretmemelisin.nişanlın istememekte inat etmekte haklı. o da sana işini buraya taşı ,çevreni bırak ben ailemden ayrılamam diye tuttursa çok sinir olurdun ve sırf o öyle istiyor diye tamam demezdin.ailenin de hatası var bu işte.seni bu konuda etkilememeliler.sana, kızım nişanlının işi orada huzursuzluk olmasın nerede yaşaman gerekirse orada yaşarsınız sen bizim kızımızsın tabi ama artık bir yuva kuruyorsun dese sen inan bu kadar da istemezsin.belki zorla getirsen gelecek ama en ufak bir problemde sen getirdin beni buraya diyecek.ailenle arası pek iyi olmayacak belki.canım hiç ısrar etme.durum neyi gösteriyorsa orada yaşa.sen de bir yuva kuruyorsun sonuçta ailemiz tabiki herşeyimiz ama yeni bir hayata başladığımızın da bilincinde olmalıyız.inan bu ayırımı yapamayanlar hiç mutluluğu bulamıyorlar evliliklerinde.hem kadın hem erkek için söylüyorum

ben olsam (evlenmeden onceki aklim olsa tabii) asla ama asla bir adami ne kadar seversem seveyim onun yasadigi sehre ya da ulkeye gitmezdim...
gideceksin oraya...onun ailesi, onun arkadaslari, onun cevresi, onun isi...onun hayatini yasamaya gideceksin oraya...
Allah'tan ben esimin yasadigi yerde ailesi, cevresi falan yoktu...onun da yabanci oldugu bir ulkeye geldim...
ama cok pismanim, en buyuk ve her gun dusledigim hayalim Turkiye'ye geri donup yine ayni yasadigim sehirde yasamak...

bir tanıdığımız vardı.kızı nişanlandı.damadın başka bir şehirde gayet güzel bir işi vardı.maaşı çok yüksekti ama bir süre sonra sizin aileniz gibi bu tanıdığımız kızını ayrı şehre göndermek istemediler.damat bizim bulunduğumuz şehire gelsin diye zorladılar.evlendiler ve damat kızın bulunduğu şehre geldi.tabii önce iş bulamadı.sonra bulşduğu işlerin maaşı düşük oldu,bir türlü düzen oturtamadılar.tabii geçim sıkıntısı başladı.kızın ailesi yardım etti ama damadın başına kaktılar ve sonunda ayrıldılar.:50:
eğer nişanlınızın işi iyiyse yanınıza gelmesi konusunda baskı yapmayın:50:

Son düzenleme:
benim nişanlımda başka şehirdeydi en baştan söyledim buraya gelmeyi kabul edersen evlenirim diye o da kabul etti zaten memleketi burası ama ailesiyle başka şehirdelerdi burdan iş ayarlandı ve 17gün sonra evleniyorum.bu önceden konuşulup karar verilecek bişey

eğer ailen sana kızım burda kalsan daha iyi olmaz mı demeselerdi senin için bu kadar rahatsız olmıycaktı sanırım..
ee olayda belli zaten damat adaylarının orada bir işi düzenli bir hayatı var..
kızlarıda bu adamı seviyor..nişan esnasındada konuşulmuş..herkes kabul etmiş..
ne gerek var şimdi bu kızcağızın aklını bulandırmaya..zaten ayrılıcam ailemden diye üzülüyorsa bin kat üzülücek şimdi..
kimse gelmez canım daha iyi bir iş daha iyi bir hayat sdandartı olmadan..ne konuşucaksanız nişsandan önce biz böyle böyle istiyoruz demeliydiniz..

Çok güzel, canınızı sıkan herkesi azarlamışsınız.

Konuşulan konu ne diye tekrar açılır diyeceğim, ama neyse boşverin.

Biz ne anlarız.

Hakkında hayırlısı olsun canım.
Hatta hala aklıma geldigin de etkisinden uzun bir süre kurtulamam bir yerde o sehrin adını duysam buz kesiyorum resmen.. Aile' den uzaklasmak benlik degilmis bunu anladım hatta oraya gittim, aileme daha bir düskün oldum. Ordayken aklım sürekli onlarda bir taraftan özlem de eklenince daha da büyük oluyor stresim. Onlar beni büyüttü, okuttu. Ailem karsı cıkmasa bile ben bırakıp gidemem onları.:59:
tskler canim, anliyoru seni insallah senindde evlenecegin insan yanina gelmeye kabul eder, yorum icin cok tsklerr
İlla kız gidecek diye birşey yok ki, hangisi daha iyi olacaksa ona göre karar verilir.
Ben eşimin yanına geldim, 10 saatlik mesafe var ailemle aramda, eşim 1 sene sonra senin istediğin yer olur dedi,
bu sene gerçekten de gidecektik ama burada olmak bizim için daha iyi olacağı için, hem maddi hem manevi,
burada kalmaya karar verdik şimdilik.
tabiki dogru diyorsun, yorumun icin tskler
ben eşimi memleketime getirdim. nasıl yaptım diye sorarsanız zor oldu evet... ailesiyle aynı yerde yaşayamayacağım belli bişeydi. zaten ailesinin memleketinde iş imkanı sınırlıydı. resti çektim ya ben ya orası diye. çok şükür beni seçti. istanbul hem kariyerine iyi geldi hemde beni kazandı yani :) bana söylemedi pek ama kimbilir ailesi ve akrabaları ne tepkiler vermiştir. 2 senelik evliyim hiç pişman oldum demedi. şimdi bide inşallah bi oğlumuz olacak, yolda kendisi :emir_bebek:
allah anali babali büyütsün canim, yorumun icin cok tskler , son bir defa konusacam insallah iyi bir sonuc alirim bakalim..
işi oradaymış niye bırakıp oraya gelsinki.bizde iş durumundan dolayı evliliğimizin ilk 3 yılı ikimizinde ailesinden uzak bir şehirdeydik.durum nasıl uygun oluyorsa orada yaşanır bence. böyle diretmemelisin.nişanlın istememekte inat etmekte haklı. o da sana işini buraya taşı ,çevreni bırak ben ailemden ayrılamam diye tuttursa çok sinir olurdun ve sırf o öyle istiyor diye tamam demezdin.ailenin de hatası var bu işte.seni bu konuda etkilememeliler.sana, kızım nişanlının işi orada huzursuzluk olmasın nerede yaşaman gerekirse orada yaşarsınız sen bizim kızımızsın tabi ama artık bir yuva kuruyorsun dese sen inan bu kadar da istemezsin.belki zorla getirsen gelecek ama en ufak bir problemde sen getirdin beni buraya diyecek.ailenle arası pek iyi olmayacak belki.canım hiç ısrar etme.durum neyi gösteriyorsa orada yaşa.sen de bir yuva kuruyorsun sonuçta ailemiz tabiki herşeyimiz ama yeni bir hayata başladığımızın da bilincinde olmalıyız.inan bu ayırımı yapamayanlar hiç mutluluğu bulamıyorlar evliliklerinde.hem kadın hem erkek için söylüyorum
haklisin , yorumun icin tskler
bir tanıdığımız vardı.kızı nişanlandı.damadın başka bir şehirde gayet güzel bir işi vardı.maaşı çok yüksekti ama bir süre sonra sizin aileniz gibi bu tanıdığımız kızını ayrı şehre göndermek istemediler.damat bizim bulunduğumuz şehire gelsin diye zorladılar.evlendiler ve damat kızın bulunduğu şehre geldi.tabii önce iş bulamadı.sonra bulşduğu işlerin maaşı düşük oldu,bir türlü düzen oturtamadılar.tabii geçim sıkıntısı başladı.kızın ailesi yardım etti ama damadın başına kaktılar ve sonunda ayrıldılar.:50:
eğer nişanlınızın işi iyiyse yanınıza gelmesi konusunda baskı yapmayın:50:
sanirim bende baska yapmiyacagim, son defa konusacam olmasa napalim artik.. yapicak birsey yok..
eğer ailen sana kızım burda kalsan daha iyi olmaz mı demeselerdi senin için bu kadar rahatsız olmıycaktı sanırım..
ee olayda belli zaten damat adaylarının orada bir işi düzenli bir hayatı var..
kızlarıda bu adamı seviyor..nişan esnasındada konuşulmuş..herkes kabul etmiş..
ne gerek var şimdi bu kızcağızın aklını bulandırmaya..zaten ayrılıcam ailemden diye üzülüyorsa bin kat üzülücek şimdi..
kimse gelmez canım daha iyi bir iş daha iyi bir hayat sdandartı olmadan..ne konuşucaksanız nişsandan önce biz böyle böyle istiyoruz demeliydiniz..

dogru diyorsun, kafam cok bulandi bilmiyorum yaa, beni gercekten cok sevse gelmezmiydi ama?? kafam cok karisik gercekten.. yorum icin tskler

esınız ne ıs yapıyor bılmıyorum yanınıza gelmesı mumkun mu bılmıyorum ama ben soyle bır yontem denedım ben ılk once esımın memleketıne gıttım uc yıl kaldım orda daha sonra (esım ozelde calısıyor bu arada ben memurum) ben baska bır sehıre memleketıme yakın bır sehıre tayın ıstedım esımde mecbur kaldı bıraz benımle gelmeye yanı onu zorladım ve buraya gelınce ıs bulamadı bende onu memleleketıme yolladım ordada kısmet ya ıs buldu ve suanda ayrı da olsak o benım memleketımde calısıyor ben de en kısa zamanda tayın ısteyecegım onu bıraz kunduraya getırdım mecbur bıraktım yoksa ona kalsa hala onun memleketınde kalacaktık ılk baslarda bıraz mırın kırın ettı ama artık hersey duzeldı
ama guzellıkle dovusle kavga gurultuyle degıl ben ıkna ettım basardım darısı sızın basınıza

Eşim benim yaşadığım şehirden(Ankara) nefret ederdi, hoş hala da eder. Beni her ziyarete geldiğinde "ıyyy nefret ediyorum burdan, ruhumu daraltıyo, sen olmasan bir dakika durmam" derdi. Allah'ın işi ben burda yerleştim işe o da benim yanıma gelmek durumunda kaldı :)

Tam bir yıldır ömrümü yedi. Trafik yoğun olur, yağmur yağar, kar yağar, rüzgar çıkar, yol bozuk olur, taksici arabaya çarpar herşey ama herşey ankaranın suçudur :))) Arabaya bindiğim anda Ajda Pekkan gibi gerim gerim geriliyorum
:1::1:Çakılı kadro olmasam bir dakika bile durmam o nerde istiyosa orda yaşayalım yeter ki dırdır etmesin :)

Erkekler istedikleri olmadığında ya da mutsuz olduklarında çocuk gibi oluyorlar... Benim ailem burda ama işten gücten evden koşturmaktan ancak iki üc haftada bir kez gidebiliyorum, uzakta olsaydım da aynı olurdu. Mesafeye göre değişir gerçi.

Sen sen ol eğer istemiyorsa sakın baskı yapma nişanlına, düğün arefesi kafan karışık olabilir, aileni özleyebilirsin ama hicbirsey evdeki huzurundan daha kıymetli değil...

Çok güzel, canınızı sıkan herkesi azarlamışsınız.

Konuşulan konu ne diye tekrar açılır diyeceğim, ama neyse boşverin.

Biz ne anlarız.
hicte alakasi bile yok, bilip bilmeden yorum yazarlarsa bende hakli olarak cevap veririm tabiki. bu kendi görüsün.
esınız ne ıs yapıyor bılmıyorum yanınıza gelmesı mumkun mu bılmıyorum ama ben soyle bır yontem denedım ben ılk once esımın memleketıne gıttım uc yıl kaldım orda daha sonra (esım ozelde calısıyor bu arada ben memurum) ben baska bır sehıre memleketıme yakın bır sehıre tayın ıstedım esımde mecbur kaldı bıraz benımle gelmeye yanı onu zorladım ve buraya gelınce ıs bulamadı bende onu memleleketıme yolladım ordada kısmet ya ıs buldu ve suanda ayrı da olsak o benım memleketımde calısıyor ben de en kısa zamanda tayın ısteyecegım onu bıraz kunduraya getırdım mecbur bıraktım yoksa ona kalsa hala onun memleketınde kalacaktık ılk baslarda bıraz mırın kırın ettı ama artık hersey duzeldı
ama guzellıkle dovusle kavga gurultuyle degıl ben ıkna ettım basardım darısı sızın basınıza
yorum icin tskler insalllah bakalim ama koustum olmayacak suan, ilerisi ne gösteriri bilemem diyor bakalim hayirlisi, diretmiycem ya allah n gösterirse artik :)
Eşim benim yaşadığım şehirden(Ankara) nefret ederdi, hoş hala da eder. Beni her ziyarete geldiğinde "ıyyy nefret ediyorum burdan, ruhumu daraltıyo, sen olmasan bir dakika durmam" derdi. Allah'ın işi ben burda yerleştim işe o da benim yanıma gelmek durumunda kaldı :)

Tam bir yıldır ömrümü yedi. Trafik yoğun olur, yağmur yağar, kar yağar, rüzgar çıkar, yol bozuk olur, taksici arabaya çarpar herşey ama herşey ankaranın suçudur :))) Arabaya bindiğim anda Ajda Pekkan gibi gerim gerim geriliyorum
:1::1:Çakılı kadro olmasam bir dakika bile durmam o nerde istiyosa orda yaşayalım yeter ki dırdır etmesin :)

Erkekler istedikleri olmadığında ya da mutsuz olduklarında çocuk gibi oluyorlar... Benim ailem burda ama işten gücten evden koşturmaktan ancak iki üc haftada bir kez gidebiliyorum, uzakta olsaydım da aynı olurdu. Mesafeye göre değişir gerçi.

Sen sen ol eğer istemiyorsa sakın baskı yapma nişanlına, düğün arefesi kafan karışık olabilir, aileni özleyebilirsin ama hicbirsey evdeki huzurundan daha kıymetli değil...

son yazdigin satir cok dogru, sanirim aklimi basima getirdi, cok cok tskler yorumun icin, zorlamiyacam allah büyük ilerde belki olur ama suan huzurum varya bozmaya degmez, tekrar tskler yorum icin :71:

Back