Neden evlenince hep kiz sehir degistirir?

Melegimbenim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
170
0
0
- Yurtdışı
arkadaslar basliktata okudugunuz gibi, sorun su ki evlenince niye ben kocamin yanina yerlesiyim??

neden o gelmiyor, sizlerde nasildi?? ve nasil ikna ettiniz..

annemlerde cok istiyor kizim keske burda kalsan olmazmi diyorlar hani agzimi ariyorlar bende ne diyeyimki cok isterim ben ama napicam bilmiyorum

inat mi inat benim yasantim burda diyor baska birsey demiyor bu gidisle ben gidecem galiba offfff yaaa fikir versin lütfen, yanlis mi düsünüyorum ? beni cok seviyorsa madem niye gelmiyorrr???

NOT: BU KONU NISANLANMADAN ÖNCE KONUSULDU; KARAR VERILDI BENIM GITMEME; ANCAK BEN ONUN GELMESINI ISTEDIGIM ICIN IKNA ETMEYE CALISIYORUM BU ARALAR!!!!! HERKEZ OKUSUN VE BILIP BILMEDEN YORUMLAR YAZMASIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:
canım 40 yıllık adeti mi değiştircen ya ne sıkıntıya sokuyon çocuğu hiç hoş olmadı valla kadının yeri kocasının yanıdır tamammı bebekom o nereye sen oraya

silah zoruyla mı nişanladılar arkadaşım? nişandan önce diretseydin.. olmuyorsa, zorlamasaydın.. madem aşk dedin sevgi dedin, şehir değiştirmeyi göze aldın, nişanlandın, şimdi de takma kafana..

canım bu biraz da karşılıklı anlaşmaya bağlı.yoksa ille de erkeğin yanına gidilir yerleşilir diye bir kural yok.nişanlının işi dolayısıyla senin bulunduğun şehre gelmesi belki zor olabilir ama tayin işi falansa kolay olur.ben eşimin yanında her zaman baskın karakter olarak kaldığım için eşim bennim yanıma geldi.onun için fark etmiyordu çünkü zaten üniversiteden sonra kendi memleketine dönmemişti ve dönmeyi düşünmüyordu.dediğim gibi kişilerin arasında çözülebilecek bir konu bu.yoksa hangi devirde yaşıyoruz yani ortaçağda değiliz ille kadın gidecek diye birşey yok.iyi bari ata binsin de gitsin oldu olacak.biraz modern olmak ve şartları birlikte irdelemek lazım bu devirde.oturun karşılıklı konuşun bence ortak bir yol bulabileceğinize inanıyorum

canım 40 yıllık adeti mi değiştircen ya ne sıkıntıya sokuyon çocuğu hiç hoş olmadı valla kadının yeri kocasının yanıdır tamammı bebekom o nereye sen oraya
haklisinizda ne bileyim yaaa bu aralarda bunu taktim sanirim bos yere :r
silah zoruyla mı nişanladılar arkadaşım? nişandan önce diretseydin.. olmuyorsa, zorlamasaydın.. madem aşk dedin sevgi dedin, şehir değiştirmeyi göze aldın, nişanlandın, şimdi de takma kafana..

haklisin ne bileyim düsündükce sIkInti basiyor..

dogru diyorsunda cok diretiyor , cok sinirleniyor gitmem ben biyere diyor uf

Şehir değil ama eşim benim oturduğum semte geldi. Kayınvalidemler dalga geçer hep oğlumuzu gelin verdik diye. Nasıl oldu? Asla sülalenin içinde oturmam dedim,kavga ettik,yüzükler atıldı sonra ikna oldu. İşi de bu tarafa yakın çok şükür ki. Bir de benim eşim çok istemiyordu zaten orada oturmamızı,ailesi istiyordu. Şimdi ortalık süt liman çok şükür Allah'a..

Ben eşimle nette tanıştım o batman ben ist bana evlenme teklif ettiğinde tek bir şey söyledim eğer istla geleceksen evet yok gelmeyeceksen hayır dedim oda gelirim dedi ve evlendik ben hala annemlerle yaşıyorum onun tayin işi daha olmadı biraz beklememiz gerekiyor.
Ama şeytan dürtmüyo değil hazır orda rahat bir hayat varken neden ist la getirip zora sokuyorumki herşeyi aslında kafam karışık gitmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım.
Gerçi eşimde buraya gelmek istiyor o küçük şehirden ben büyük şehirdenmi bıktım nedir.
Ama en doğrusu eşin nerde sen orda yeniden düzen kurmak zor şey ya.

Benim eniştem de taa Nerden geldi Teyzem için...:)
Teyzemi mümkün değil yollamazlardı onun olduğu şehire eniştem geldi oyüzden

ne işle meşgul nişanlın canım?
muasebeci kendisi
yorumun icin tsklerr bende cok düsünceliyim bu aradalar bakalim artik
Benim eniştem de taa Nerden geldi Teyzem için...:)
Teyzemi mümkün değil yollamazlardı onun olduğu şehire eniştem geldi oyüzden

hmm anliyorum, yorumun icin tskler, bakalim napicaz artik..

neden bukadar sorun ediyosunki ne olacak sanki sen git demekki işi gücü orda yoksa niye gelmesin belli bi çevre edinmiş iş güç edinmiş biz evlendiğimdede eşim benim yaşadığım şehire gelmişti ÇÜNKÜ okul yeni bitmişti yani sıfırdı hiç bişi yoktu oda pek istemiyodu zaten ailesinin yanında benim yaşadığım şehirde büyüktü o yüzden ama bak şimdi tayini çıktı ikimizin ailesindende çok uzaktayız kısmet yani ama ailesinin orda işi olsaydı kesinlikle ben giderdim işinden çık buraya gel diyemezdimde zaten o yüzden bence kabul et evlilik bi tarafın alttan almasıyla yolunda gider ancak ilerdede bişey olur sen bişey istersin diretirse sende bal ben zamanında sırf senin için sevdiğim için bunu yaptım sen benim için bukadarcık şeyi yapmıyomusun diye hep üste çıkarsın :):):):) şahsen ben öyle yapıyorum onun çok çok istediği bişey oldumu pek hoşlanmasamda tamam canım diyorum sonrada ben bişi isteyince hayır diyemiyoooo :)

canım eğer nişanlın işi yüzündenkalmayı diretiyorsa, bence çok sorun etme, ne yapabilirsiniz ki o zaman?eğer senin işin şu an yaşadığın şehirden başka bir yerde yapılamayacak bir iş olsaydı (atanamama durumu, esnaflık vb. gibi), o zaman o gelsin derdim. bence erkek gider diye bir kural olmamalı, işlere göre karar verilmeli.

evlenince nerede yaşanılacağı iki kişinin oturup düşünüp taşınıp, belki duruma göre bi tarafın diğerinin gönlünü alarak tatlı tatlı ikna etmesiyle karar verilecek bişeydir bence. böyle ben bi yere gitmem sen geleceksin buraya dendi mi insanın gitmeye gönlü de olsa, cık.. yapı meselesidir belki bilmiyorum ama böyle inatlaşarak benimle bi yere varamaz eşim mesela, oturup konuşmak gerek..

Biraz geç kalmadınız mı bu konuyu konuşmak için?

Benim bildiğim söz/nişandan önce konuşulur bunlar.

Öylesine muhabbeti yapılacak konu değil, ciddi.

Baştan konuşulur, fikirler alınır, tavır belli edilir...

Karşıdaki de ona göre kendini ayarlar...

haklısınız vallahi bende böylelerine sinir olurum çocuk oyuncağımı canım bunlar ilk görüşmede bunlar konuşulur sizin aklınız nerdeydi?

Bu sorun bizde de mevcut.Ben buraya gelmesini istiyorum.Ki buraya gelmesi için şartlarda uygun,memleketi olması iş açısından sorun olmayacak olması gibi.Ve yaşamayan bu durumu gerçekten anlamaz. =) O yüzden şunu yapın bunu yapın diyemeyeceğim.Kelin merhemi olsa demişler. =) Bizim arada ki fark biz resmiyete dökmedik.Ki o söylemese bile adım atamama sebeplerinden biride bu onun için.Hakkımızda hayırlısı olsun..​

İş dolayısıyla olabilir mi? Yarın öbür gün kadın çalışmak istemez ya da hamile kalır.. Adam da bozduğu iş çevresiyle kalır. Belki gittiği yerde eskisi gibi tutunamaz, iş bulamaz vs.. Bir erkek için iş bulmak daha acil ve gelen gelir de önemli elbette...

Benim eşim, biz sevgiliyken yurtdışında'ydı. Yurtdışından Türkiye'ye dönmeyi hiç istemiyordu. İş, çevre, gelecek vs sebeplerden. Ama daha sonra ben okulu dondurup bir sene orada kalacaktım; o da Tr'ye dönüp okulumu bitirmemi bekleyecekti. Ki öyle de oldu. Fakat okulum biter bitmez eşim neredeyse ben de oradayım. Böyle şeyleri inat haline getirmemek lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…