• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden evlat -torun ayrımı yapılır ?

perihan yay

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
235
160
23
37
bu anneler neden evlatlarını ayırır _? birini daha çok sever diğerini neden kullanır ? sadece işi olduğu zaman çağırır birini ama diğerine her şeyin en iyisini vermeye çalışır.
peki kardeş niye buna göz yumar ayrımı görmezden gelir kul hakkı değil mi bu ?

gelelim benim mevzuma. annemi iki yıl önce kaybettim . ananem teyzemi ve dayımı çok kolluyor .. annem varken de böyleydi. annem de farkına varırdı ama söylesede lafı tıkarlardı ağzına.

geçen yıl ben teyzemin yanınnda ananemin evinde mi yapsam acaba salçamı dedim o da yaşlı kadın çatıya çık zor olur falan diye beni caydırdı ben de evimde yaptım.bende her halde orda yapmamı istemiyorlar diye düşünmüştüm. çünkü bir kere annem varken biz onda biber kurutcaktık dedem habire onların ki de mi orda kuruyacak- duracak diye söyledi bir kaç kez .. annem de alınmıştı ama ne desin babasına. bir şey dese insanı haksız çıkartıp geri çekiliyorlardı. bende aynı durum yaşanmasın diye salçamı kendi balkonumda yaptım ) onların evi daha müsait köy evi sonuçta.
teyzeme geçen yıl kaynansı ve ananem salça verdi az az, öyle dedi bana.

neyse bu yıl ben vakit bulamadım salça yapmadım ve satın alayım dedim . teyzeme söyledim salça alıcam dedim o da ben de aldım dedi. nerden aldıysan bana da söyle temiz yerden almışssındır dedim. ara sokakta pazardan dedi. hatırlamıyorum tam yerini dedi. neyse ben de güvendiğim arkadaışımdan aldım ..

ve sonraaaa teyzem laf arasında yani ananemi kaybettikten sonra ona ve dayımın kızına salça yapıldğını söyledi. dayımla beraber yapmış ananem. bana hiç söylenmedi. geçen sene bende orda yapmak istedim teyzem caydırdı.. ee dayım çatıya çıkıp karıştırıyormuş demek ki .

ben kimseden bana annelik yapmasını beklemiyorum evladı tabi yapar ama ben neyim ben torun değil miyim? diğer torun dayımın kızı ama pek de arayıp sorumuyor diye sızlanıyordu . o hakketti ben hakketmedim mi yani ? tadımlık salçayı da mı hakketmedim ben ? yoksa elhamdüllih kendim yaparım veya alırım gücüm var ( yapılanlarında durumu iyi )

teyzemin dolabını doldurmuş kışlık yiyicekle benim için yarım kilo patlıcan közlemesini de mi can atmadı? bana bir kere gel yaprak saralım sana dedi. gittik bana sardık ben elimi sürmezsem bir şeyi hakketmiyorum demek ki. ama onlar hak ediyor.. :(

benim asıl kırıldığm konu yalan

yapması vermesi sorun değil ama neden yalan söylendi bana nedeinnnn . ?? bunu aklımdan atamıyorum.
sizce
kırılmam gereken
ananem mi teyzem mi ?

Amaaan bu kışlıklar her yaz canımdan bezdiriyo beni zaten. Hiç uğraşma satın al gitsin. Kimseden de isteme. Beklentiye girme üzülme. Bu kadar basit.

Amaaan bu kışlıklar her yaz canımdan bezdiriyo beni zaten. Hiç uğraşma satın al gitsin. Kimseden de isteme. Beklentiye girme üzülme. Bu kadar basit.
orda da söyledim asıl takıldığım nokta yalan . neden yalan söylediler ? ve bu yalan teyzemden mi kaynaklı anaemden mi ?

hayatından çıkar beklentiye girme olsun bitsin uzulmeye değmez.

Annesinden gordüğünü uygulamış teyzen anneannen dayını farklı tutuyordur teyzenden ondan gordügünü yapıyordur. anadoluda hep var bu erkekten olan torunu farklı gorurler.

Bak bende aynılarinı yasadım. 4 tane teyzem var hep benimle yaşıt dayımın kizina herseyi yağdırırlardi. dayimın kizı onları arayip soran degerlerini bilen biri de değil ustelik. bir de oturup anlatırlardı ben sunu yaptim ben su kadar harclık verdim ben evime yemege cagirdim ben mantı seviyor diye yaptım goturdum onlar anlattıkça anneannem zevkten dört kose olurdu oglunun kızına yapılıyor sonuçta.

Dayımın kızı da bende okuduk memur olduk. teyzelerim kac kere ögrenciyken harclık yollamışlar. kendi agizlariyla ovune ovune anlatıyorlardı her zaman. Bir gun bana dediler ki memur oldun ama bir hediyeni görmedik cevabı yapıştırdim "Gidin kime harclık yağdırdıysanız ondan hediye isteyin uzerimde ne emeginiz var ki bir de size hediye alacagim" ortam buz kesti ama icim rahatladı.

simdi hayatımdan da çıkardım önemsemiyorum ne dügünlerini ne derneklerini beklentimde yok onlarında benden olmasın.

Back