Nişan Neden erkek tarafı hesap yapar

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

aycnsrdr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
476
15
118
Merhaba kızlar kısmetse 28.04.2012 nişanlanıyorum.işin başından berı su kadar yaparız bu kadar yaparız diyor erkek tarafı,nişanlımda bıze karşı mahcup olmamak için aradakı farkı kapatmaya calışıyor. Oysa bızde kız tarafı olark aynı masrafı yapıp aynı şeylerı alıyoruz ama bız o kadarı fazla bu olmasın demedık hiç.bır çiceğin bile fıyatını konu edıyorlar mesela.nişan saati beğendık takılarla insanlar altınları almışlar saate zaten mırın kırın etmışlerde saatımı almamışlar kuyumcu benı arıyor abla saatınızı bıraktılar dıye.kötü nıyetle açmaıdm konuyu ama herkes aynı şeyi söyluyor erkek tarafı hep masraftan kaçma taraftarı dıye ,bana göre buyuk saygısızlık bu kayınvalıdem ve kayınpederım tamam oğulları için sonuçta yapıyorlar her şeyı ama pazarlıkla kızlar sızdede oldumu bu tur şeyler kafam çok karışık nişanlıma güvenmesem cekılıcek gıbı değil hem her şeyın içersinde olucaklar hemde hiç bir şey yapılmasa okadar iyiler ama benım yapmam gereken bırşey varsa kız tarafına ait onlar derler...

valla canım benımkı herseyı kendısı yaptıgı ıcın bız hc öle sorunlar yasamıoruz,ınsallahta yasamayız.öle daha rahatz aıleler ısın ıcıne grınce malesef herseyı kendılerı ıstedıgı gıbı olsun ıstıolar.sahsen ben kendı ıstedgıgım herseyı aldırdım cnm ve eger nısanlın sana sahıp cıkıosa bence bu yuzden kırmayın bırbırnızı,haklısın onlar kadar hatta onlardan fazla masraf yapıorz bız

bana kalırsa kimseye muhtaç olmıcaksın bu devirde, eskisi gibi kalmadı erkek tarafı beşi bir yerde alsın bilmem ne, ortak biriktirin para alın herşyinizi kendiniz yapın. Elbette ailelerde biraz dahil olur ama hepten onların eline baktığınız için bence bu durumlar. Biz ailelere yüklenmeyi düşünmüyruz, geleceğğimizi düşünerek hareket ediyruz, para biriktiriyruz, biz elimizden geldiğince biriktiricez, elbette eksiklerimiz olucaktır bunları bölücez ailelerimize. Ben dicem anne bunlar bunlar eksik, şunları biz alalım şunları onlar alsınlar dedik biz dicez. Mecbur yani. Bu devirde kalmadı eskiden kadınlar ayakların üstünde duramıolarmış, ailelere yaptırılımuş bununda lafı yapılmazmış, ama eskidenmişşşş işte.. Artıkk herkes kendi ayaklarının üstünde MECBUR durmak zorunda. devir değişti.

hemen hemen her şeyı kendımız yapıyoruz zaten onlar oğulların yaptıklarına yada kendılerıne kalan kısımlarada laf edıyorlar,nişanlımla aramızda sorun olmuyor bu oğullarıda saf değil kımın kıme nasıl davrandıklarını görüyorlardır. benım derdım kımse kımsenın cocuğuna bışey almıyor herkes kendı evladına alıyor bunu neden anlamıyorlar onu anlamadım.

bizimkiler de öyle canım yalnız değilsin merak etme nişanlıma yazık üstünü hep ben tamamlarım derdinde kıyamıyorum ona da yazık. ama bence erkek çocugu olan bir insan daha önceden parasını biriktirip bi kenara koymalı böyle günler için. bu zamanlarda sıkışmamak için. göğsünü gere gere kızım gelinim ne isterse alayım diye biriktirmek lazım bi kenarda. ama öyle yok ki şunu alırız bunu alırız şöyle güzel olacak böyle güzel olacak dediler dediler nişan elbisesi almaya gelince iş az bi para çıkardılar ortaya. farkında değiller ama bu şeyler küçük gibi geliyor da aslında kendilerinden soğutuyorlar. yapamayacakları şeyleri vaad etmesinler ben baska bir şey istemiyorum canım malesef genelinde durum böyle yapacak bir şey yok. durumu olmayan insanlar neler neler yapıyorlar gelinlerine kızlarına. insan da özeniyor değil mi sonuçta bir kere olsun güzel olsun istiyorsun

cok haklıısn canım bızmkılerınde durumu yok ıste ben önceden anlamıştım zaten böle bıseyın oldugunu yapamıcaklarını oyuzden sewgılımle bırlıkte para bırıktırdık sızın gnlunuz bır olsun ve suan hersey yolunda o ıstedıgını aşlıo ben ıstedıgımı bence sızde böle yapabılrısnz canım gerçekten eskısı gıbı degıl herkes bu ekılde yapıo artık sen ben meslesı olmamalı

hemen hemen herkes aynı durumda yanı..ne yapalım artık belkı benım aldıklarımı yaptıklarımı görüpte ders alırlar utanırlar dıyeceğim ama bılmıyorum kızlar ne ailem ne ben hıç bir şeyi kısmıyoruz vallahı delı gıbı alıyoruz maddıyatına bakmadan bızde sabancı değiliz ama evım için dıyorum annem evladım için diyor hesap yapmıyoruz erkek tarafınında canı sağ olsun yapıyorlar her şeyımızı ama hesap kıtapla önce nabız yokluyorlar acaba neyden kısabılırız dıye benden yüz bulamayınca yapıyorlar olsun bakalım sevdıgımızın ailesı ne de olsa

bazen, paranın varlığı yada yokluğu değildir mesele...
insanların hayat tarzıdır yapacak bişey yok, bu saatten sonra onları siz değiştiremezsiniz.
bu bence sadece size yönelik bişey değil, eminimki bu tip insanlar evlerine yada çocuklarına bişey alırken de böyle kılı kırk yarıyorlardır.
o yüzden dert etme derim, nişanlının huyuna bak sen gerisini boşver...

Belki evlendikten sonra elini eteğini oğullarından çekmeyeceklerdir maddi anlamda, kiraya yardım edeceklerdir yada gelir getiren bir evlerini onlara tahsis edip gelirlerini azaltacaklardır. yada ev alacaklardır. Zaten geliri azalacak bir aile de fazla borca girmek istemeyebilir.. Biraz iki tarafı da düşünmekte fayda var. Onların üzerine düşeni yaptıklarının üzerinde birşey isteyen biri olsam ben üstünü tamamlar istediğimi alırım. Bu bu kadar basittir. Kadın her ne olursa olsun kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Herşeyi kocadan erkekten bekleyip sonra erkekten saygı beklemek doğru değil bence. Erkek kendine yada aile oğullarına mal satın almıyor sonuçta. Onun da amacı sevdiği kadınla hayat paylaşmak. Ailenin de amacı oğullarına sağlam bir aile kurmak.
Kim nederse desin borç ve para sıkıntısı olan evlilikler sarsıntılı oluyor. Önemli olan iki gönülü birarada tutmak orta yol bulmak..
Ben okuyorum buradaki kızları, ayrıca çevremde de dinliyorum duyuyorum herkesin beklentisi okadar artmış ki.. Aman Allahım.. Tüketici bir toplum olduk çıktık. Hele üretmeden tüketmek kadar kötüsü yok...

kesınlıkle öyle beklentıyı cok yukseltmemek ve eşyada aşırıya kaçmamak lazım
kayınvalıdem diyordu ıste yemek odası takımı gümüşlük falan alalım bakalım yok dedim napıcaz yemek odası takımını
onu aldın ona bı para o kadar esya ıcın büyük ev tutmak lazım o da ekstra para İstanbul gibi biyerde yanii
1 koltuk takımı 1 yatak odası takımı 3 kitaplık ve beyaz eşyalarım var sadece yettı valla öle borcsuz harcsız evlendık cok cici de oldu evımız kötü de olmadı
yani...zaten çalışıyordum temızlıge vakıt ayıramazdım sonrakı sene de ev aldık....çok bişey beklememek hatta eve de eşyayada
çok para yatırmamak lazım...he ama su cok doğru bısey erkek tarafı genelde bu para konusunda çirkefleşiyolar ben de onu anlamıyorum
ama sanırım bu herseyı erkek tarafı yaper psikolojısı henuz tam yıkılamadıgındna kendıelrı bu komplekse giriyolar ve daha fazlası
istenmesin diye en baştan mırın kırın ediyolar diye düşünüyorum :) en sorunsuzu bizimki olmustur heralde ben dahı gıcık oldum bazı noktalarda yani...

üretici bır tüketıcıyım kızlar burda okuyorum duyuyorum kı ben evımın tüm beyaz esyalarını yatak odasını mutfak ve banyo tamamen bana aıt bu arada evımız 3+1 gerıye fazladan bırde cocuk odası kalıyor orasıda bana ait ve erkek tarafına salon ve yaşam odası kalıyor ve buna mırın kırın edıyorsalar bence bunda bır art nıyet vardır kı oğullarıyla anlaşmışlar altın ve tüm düğün masrafları damata o 2 odanın döşemesı ailesıne aitmış o onların arasındakı sorun ama ben nerdeyse evı döşedım ama bır zahmet o 2 odadada pazarlık yapılmasın benımle değil mı sonuçta kendı evımızde oturucaz ve inanın ben 4 bın tl koltuk 4 bin tl yemek odası falanda istemıyorum makul düzeyde elımde kalmıcak kalıtede olsun dıyorum.bengendığım ürün pahalıdır mesela doğtaş tv ünitesını çıkartıım uygun olanını alırım benım anlatmak istediğim bu yoksa ben bana sunu yapmanız lazım bunu istıyorum demıyorum ....erkek tarafı çok sanslı bence bu dönemde kızlar bız büyük masraf altına giriyoruz....olsun ben oğullarını çok sevıyorum ya çok da sorun değil yaptıkları ama ınsan keşke olmasa konuşulmasa dıyor....

sen çok doğru anlatmışsın kendini, diğer iki arkadaş anlayamamış seni...

canım yazdıkların çok önemli şeyler.. yani sen gelin alıyosun kızın oluyor.. hesap kitap yapmamaları lazım dediğin gibi bir kenarda biriktirmeleri lazım.. benimde nişanım olcak iç çamaşırını bile sorun ettiler.. alalım mı almıyalım mı diye bende sözlüme hiçbirşey istemiyorum ne sen al ne ben alıyım dedim ya.. kuaföre bile nişan başı olarak gitmicekmişim çok para isterlermiş düşünceye bakarmısnız .. ilk başta iyi görünüyorlar ama sonradan meydana çıkıyor ne oldukları. sözlümle aramda birşey yok zaten hepsini o yapmaya çalışıyo ama bir yere kadar yetişiyor. ailesi de istediği desteği vermiyor.. bakalım ne olcak çok murtsuzm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…