hemen hemen herkes aynı durumda yanı..ne yapalım artık belkı benım aldıklarımı yaptıklarımı görüpte ders alırlar utanırlar dıyeceğim ama bılmıyorum kızlar ne ailem ne ben hıç bir şeyi kısmıyoruz vallahı delı gıbı alıyoruz maddıyatına bakmadan bızde sabancı değiliz ama evım için dıyorum annem evladım için diyor hesap yapmıyoruz erkek tarafınında canı sağ olsun yapıyorlar her şeyımızı ama hesap kıtapla önce nabız yokluyorlar acaba neyden kısabılırız dıye benden yüz bulamayınca yapıyorlar olsun bakalım sevdıgımızın ailesı ne de olsa
Belki evlendikten sonra elini eteğini oğullarından çekmeyeceklerdir maddi anlamda, kiraya yardım edeceklerdir yada gelir getiren bir evlerini onlara tahsis edip gelirlerini azaltacaklardır. yada ev alacaklardır. Zaten geliri azalacak bir aile de fazla borca girmek istemeyebilir.. Biraz iki tarafı da düşünmekte fayda var. Onların üzerine düşeni yaptıklarının üzerinde birşey isteyen biri olsam ben üstünü tamamlar istediğimi alırım. Bu bu kadar basittir. Kadın her ne olursa olsun kendi ayaklarının üzerinde durmalı. Herşeyi kocadan erkekten bekleyip sonra erkekten saygı beklemek doğru değil bence. Erkek kendine yada aile oğullarına mal satın almıyor sonuçta. Onun da amacı sevdiği kadınla hayat paylaşmak. Ailenin de amacı oğullarına sağlam bir aile kurmak.
Kim nederse desin borç ve para sıkıntısı olan evlilikler sarsıntılı oluyor. Önemli olan iki gönülü birarada tutmak orta yol bulmak..
Ben okuyorum buradaki kızları, ayrıca çevremde de dinliyorum duyuyorum herkesin beklentisi okadar artmış ki.. Aman Allahım.. Tüketici bir toplum olduk çıktık. Hele üretmeden tüketmek kadar kötüsü yok...
üretici bır tüketıcıyım kızlarBurda okuyorum duyuyorum kı ben evımın tüm beyaz esyalarını yatak odasını mutfak ve banyo tamamen bana aıt bu arada evımız 3+1 gerıye fazladan bırde cocuk odası kalıyor orasıda bana ait ve erkek tarafına salon ve yaşam odası kalıyor ve buna mırın kırın edıyorsalar bence bunda bır art nıyet vardır kı oğullarıyla anlaşmışlar altın ve tüm düğün masrafları damata o 2 odanın döşemesı ailesıne aitmış o onların arasındakı sorun ama ben nerdeyse evı döşedım ama bır zahmet o 2 odadada pazarlık yapılmasın benımle değil mı sonuçta kendı evımızde oturucaz ve inanın ben 4 bın tl koltuk 4 bin tl yemek odası falanda istemıyorum makul düzeyde elımde kalmıcak kalıtede olsun dıyorum.bengendığım ürün pahalıdır mesela doğtaş tv ünitesını çıkartıım uygun olanını alırım benım anlatmak istediğim bu yoksa ben bana sunu yapmanız lazım bunu istıyorum demıyorum ....erkek tarafı çok sanslı bence bu dönemde kızlar bız büyük masraf altına giriyoruz....olsun ben oğullarını çok sevıyorum ya çok da sorun değil yaptıkları ama ınsan keşke olmasa konuşulmasa dıyor....
bizimkiler de öyle canım yalnız değilsin merak etme nişanlıma yazık üstünü hep ben tamamlarım derdinde kıyamıyorum ona da yazık. ama bence erkek çocugu olan bir insan daha önceden parasını biriktirip bi kenara koymalı böyle günler için. bu zamanlarda sıkışmamak için. göğsünü gere gere kızım gelinim ne isterse alayım diye biriktirmek lazım bi kenarda. ama öyle yok ki şunu alırız bunu alırız şöyle güzel olacak böyle güzel olacak dediler dediler nişan elbisesi almaya gelince iş az bi para çıkardılar ortaya. farkında değiller ama bu şeyler küçük gibi geliyor da aslında kendilerinden soğutuyorlar. yapamayacakları şeyleri vaad etmesinler ben baska bir şey istemiyorum canım malesef genelinde durum böyle yapacak bir şey yok. durumu olmayan insanlar neler neler yapıyorlar gelinlerine kızlarına. insan da özeniyor değil mi sonuçta bir kere olsun güzel olsun istiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?