Neden diger insanlar gibi olamiyorum ?

xoxzlemmm85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
37
0
86
İstanbul
Arkadaslar merhaba.. Bir konuda fikirlerinizi almaya ihtiyacim var. Calistigim ofis bayan agirlikli sadece 1 erkek var ve resmen kadinlar hamami gibi dedikodu donuyor, hatta gruplasmalar var. ama uzaktan gorseniz herkes birbirini o kadar cok seviyor ki herkes birbiriyle kanka.. birbirlerinin yuzlerine guluyolarlar ama arkadan neler neler konusuyolar.. ben hicbi zaman bu tur insanlar gibi olamadim ne biliyim karakterim boyle. Biliyorum cok safim hatta aptallik benimki, ikiyuzlu davranmam gerekirken dogrucu davranip tepki cekiyorum, sivriliyorum herkesin icinde.. Yani soyle de diyebilirim ben birini sevmiyorsam sevmiyorumdur ona da aman iyi goruneyim, beni kotu bilmesin gibi hic dusunemem. direkt yuzune senden hoslanmiyorum demem tabiki ama gene de o insan onu sevmedigimi anlar bi sekilde tavirlarimdan. mesela bi arkadasim var gorseniz herkesle nasil iyi anlasiyor herkese canim, tatlim, askim diyor ben sok geciriyorum. arkalarindan dedikodularini da yapiyor ama tabi gorunurde cok iyi insan oluyor, ben gicik kiz oluyorum..
Umarim kendimi anlatabildim, bana yol gosterin arkadaslar, nasil politik olunur, nasil davranmam gerek is ortaminda? cunku bu huyumla isyerinde gercekten cok mutsuz gunler geciriyorum

Mrb,
canim sen durust olduktan sonra ne mutlu sana, birak ne halleri varsa gorsunler sende onlar gibi olma. Ama senin sormak istedigin is yerinde nasil sosyal olunabilir hele boyle kisiler arasinda. Canim sen durust gordugun insanlarla fazla samimi olmaadan hos sohbet edebilirsin mesela. Isyerinde arkadaslik cok zor, mecbur hos gorunmen lazim ama bu demek olmuyorki samimiyetinin limiti asmalisin. Ozel hayatina girmeden hos sohbet etmek mumkundur. Baktin ki hepsi dedikoducu sende kendi isine bak, sana soru sorulunca bu konua yorum yapmak istemiyotum diyerek konuyu kapatirsin mesela... Benim is arkadaslarim cok sukur oyle degillerdi fakat yeni oldugum icin girisken degildim ama sadece dinlerdim.

aynı bnm patronda böleydii müşterilere baya bi yap çeker onlar gittikten sora başka müşterilerle oturur bide onun dedikodusunu yapardı ben mi ne yaptım? tabi ki işten çıktım. bu kadın başkalarının dedikodusunu yapıyosa bnmkini hayli hayli yapar ki yapıyodu da

Aynı dertten muzdaribim hatta konu bile açtım bunla ilgili.

Uzak dur canım politik olmana gerek yok. Nasılsan öyle davran, ama ben de etraftaki insanlara şaşırıyorum senin gibi, hem biliyolar herkesin birbirinin dedikodusunu yaptığını hem de herkes kanka.

Menfaat dünyası işte canım başka bişey değil.

Bırak onlar kendi karaktersizliği ile kalsın. O kadar insan içinde sen saf ve temiz olmayı başarabiliyorsan ne mutlu sana.
Tabiki iş ortamındaki ilişkilerin psikolojin açısından önemli. Ama muhabbet edeceksen özeline girme. Havadan sudan konuş. Genel meselerden falan.
Samimiyeti çok ileri boyutlara götürme. Aile meselerlerine ve özel yaşamına hiç girme.
Her zaman için temiz ve doğru olan sensin. Bırak ne halleri varsa görsünler.
Arkadaşlık falan değil menfaat ilişkisinden ibaret onlarınki.

canım aslına bakarsan herkesin olmak isteyip de olamadığı konumdasın, herkesten ayrı, herkese eşit mesafedesin sanırım şu an. gerçekten bu tür bir iletişim kurmak önemli yoksa sen de kendini dedikoduların tam ortasında bulabiliyorsun çoğu zaman... yine de çok fazla asık suratlı olmamaya çalış eğer öyleysen, insanlara aklına geldikçe hal hatır sor, seviyeli olmak her zaman iyidir bence yine de, en azından sana yamuk yapamazlar :)

neden diğerleri gibi olasın ki? lise hayatım boyunca ben de hep yanlızdım.ilk 3 sınıfta kimseyle konuşmuyordum test çözüyordum sıkıntıdan,hatta össyi iyi puanla kazanmamın sebebi budur sonra bikaç tartışmam olunca sinirlendim son sınıfta başka okula geçtim ki eski arkadaşlarım vardı orda.ama onlar da ayrı kafadan çıktı yine yanlız kaldım,ben mi asosyalim ne biçim insanım diye kendimi sorguladım.şimdi üniversitedeyim ve sınıfta samimi olmadığım tek bir insan yok,sınıfça organizasyonlarına beni özellikle çağırıyolar herşeyi bana göre ayarlıyolar falan.

boşver sen onları yanlız olmak daha iyidir,ufak tefek hobiler edin bişeyler öğren,ben mesela sudoku çözerdim hep.

Aynen bende senin gibiyim, ikiyuzluk yapamam. Birisini sevmedigim zaman konusmama bile gerek yok, belli oluyor zaten. Yurtdisinda hemsirelik okuyorum, ders kadar stajim var cesitli yerlerde, hastane ekibiyle o kadar sorunlar olduki anlatamam size, yakalik bana gore bisi degil... Hocalarimin arasinda sevmedigimde var ve bunu biliyorlar, ama Allah'tan ki sinavlar anonim olarak geciyor yoksa vay halime :86:
En iyisi yapiyorsun, bosver konussunlar arkandan sen durust olmaya devam et

Ben de senin gibi olaylarla karşılaştım bazen bu olaylara müdahale etmek istiyordum ama olmuyordu kendimle epey bir uğraş verdim .Ne yazıkki çalışma hayatım bana şunu öğretti.Görmedim,Duymadım,Bilmiyorum.Bende nohut gibi bir odada 4 Erkek arkadaşla çalıştım. konuşmalarında bazen beni unutuyorlardı uyarıyordum en sonunda bana dedikleri sen de bizdensin Bu kadar pervasızlardı.

Bence sen de olman gerektiği gibi olduğunun farkındasın. Ne diyelim ki sana çözüm önerisi olarak; azıcık dedikodulara karış, insanların arkasından konuş, hemen beceremiyorsan işe küçük dedikodularla başla, pratik yap, zamanla öğrenirsin mi? Hepimizin kendini diğer insanların yanında uzaylı gibi hissettiği olaylar var emin ol. Böyle durumlarda en iyisi insanlara uyum göstereceğim, aralarına karışacağım diye, kendi doğrularından şaşmamak.

bende senin gibiyim canım.asla bir insanın arkasından kunuşup yüzüne gülemem dedikoduyu sevmem uzak durmaya çalışırım yalakalık bana göre değil ama bu zamanda iki yüzlü yalaka insanlar daha çok tutuluyor ama ben bu ilişkilere arkadaşlık değil çıkar ilşikisi gözüyle bakıyorum
sen en iyisini yapıyorsun doğrularından taviz verme onlar gibi olmaya çalışma zaten:97:herkesle mesafeli sınırlı bir ilişki kur surat yapma yüzünü güldür hal hatır sor soğuk demesinler sana yeter fazla samimiyete gerek yok yani:97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…