Sıkıntı cetmeyin zamanla el ayarınız oturur her kadının başından geçmiştir bu aksilikler bende yemek mersklisiyim hatırlıyorum annem pilav yapardı bende merak ettim 9 yaşındaydim annem anlblam gül kimse yoktu evde birgün soğuk suyun içine pirinci döktüm birsuru tuz attım. O zamanlar küçük gazlı tüp vardı yaktım baktım kaynio bitmio su çok clsu koymuştum kavurmamistim sertti korktum gittim dışarı yeşilliklerin içine döktüm annem görmesin kızmasın dieBen çok lezzetli yemekler yapmak istiyorum ama ya yağı az oluyor ya kıvamı mutlaka tam tutmuyor. Saç böreği yapıyorum öğrendim ama onu bile tam beceremiyorum. Sulu yemek yapıyorum bazen soğanı çok pişiyor ya az pişiyor. Ya salçası az((( yemek kursuna gidecegim aslında ama halk eğitim.kursuna... YouTube dan yemek tarifleri bakıyorum ordan da olmuyor tam. Mesela güzel yaprak sarmak istiyorum ama bazen güzel oluyor bazen olmuyor (( lavaş yaptım kahvaltıya aileme ama kuru oldu halbuki netteki tariften yaptım.
Ben çok lezzetli yemekler yapmak istiyorum ama ya yağı az oluyor ya kıvamı mutlaka tam tutmuyor. Saç böreği yapıyorum öğrendim ama onu bile tam beceremiyorum. Sulu yemek yapıyorum bazen soğanı çok pişiyor ya az pişiyor. Ya salçası az((( yemek kursuna gidecegim aslında ama halk eğitim.kursuna... YouTube dan yemek tarifleri bakıyorum ordan da olmuyor tam. Mesela güzel yaprak sarmak istiyorum ama bazen güzel oluyor bazen olmuyor (( lavaş yaptım kahvaltıya aileme ama kuru oldu halbuki netteki tariften yaptım.
Pilavın ölçüsü tam olmuyor uzerinde islatinca 1 e 1 buçuk diyor ama pismiyor iki koyuyorum cok gibi. Tane tane tam olmuyorSöylemesi ayıptır çok güzel yemek yaparım çok lezzetli olur. Tatlı larda da iyiyimdir. Ama hala yapamadigim yemekler var açıkçası öğrenmek için birşey yapmadım. Bırak da onlar eksik kalsın diyorum kendime.
Ilk evlendigimde çok fazla yemek bilmiyordum ama zamanla hem çeşit arttı hem.de lezzeti. Insan zamanla deneyim kazanıyor. En basiti evdeki tencerelere bakınca hangisine kaç bardak su girer ne kadar tuzd atılır artık ezbere yapiyorimo.
Birde yemek yapa yapa kendince gelistirdigim tuyolarim ufak mutfak sırlarım var onları uygulayinca hemen hemen hep aynı lezzeti elde ediyorum.
Birde yemek yapmayı çok seviyorum. Yapmak da yemek yemek de en sevdiğim faaliyet.
Mesela benim aldığım pirinç değişmez. Dolayısıyla ona koyduğum şu miktarı da hep aynı. Sonuç her zaman tane tane pirinç pilavı.Pilavın ölçüsü tam olmuyor uzerinde islatinca 1 e 1 buçuk diyor ama pismiyor iki koyuyorum cok gibi. Tane tane tam olmuyor
Pilavın ölçüsü tam olmuyor uzerinde islatinca 1 e 1 buçuk diyor ama pismiyor iki koyuyorum cok gibi. Tane tane tam olmuyor
Bendd sicak suyla yapiyorum. 1 e 1 az olmazmi birde puf nokta cok kavurmaktami pirinciÇok kavurun pirinci ve sıcak su ekleyin 1e 1 oranında. Gayet tane tane pilavınız olur. Ben hiç soğuk suyla yemek yapmam.
Bendd sicak suyla yapiyorum. 1 e 1 az olmazmi birde puf nokta cok kavurmaktami pirinci
Öncelikle vaktiniz varsa pirinci biraz tuzlu ılık suda bekletin. Nişastası çıkınca tane tane oluyor. Suda bekleyince çok kavurmama gerek kalmıyor. Bekletmeye vaktiniz yoksa çok kavurun. Bir de tereyağını pirinci kavururken koyuyorum ben. Rengi beyaz kalıyor. Piştikten sonra üstüne havlu koyup bir şeye sararsanız daha iyi çekiyor ve yine tane tane olmasına yardım ediyor. 1 e 1bucuk ölçü yapıyordum. Artık alıştığım için göz kararı yapıyorum. Herkes de pilavımı beğenir. Ama mesela ben de tatlı yapamıyorum. Bir türlü tarifler tam olmuyorBendd sicak suyla yapiyorum. 1 e 1 az olmazmi birde puf nokta cok kavurmaktami pirinci
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?