Neden Boyleyim?

BayanLazarus

Bu bir koi degil, bu bir ai! ^.^
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2016
280
481
33
33
Iyi geceler KK,

Aslinda bir baslasam niyet etsem sayfalarca anlatacak derdim var ama son zamanlarda aklima iyice takilan, beni yipratan birseyden bahsetmek, fikrinizi almak istiyorum.

Bir yillik bir iliski icerisindeyim. Zaman icinde bazi problemlerimiz oldu, bir kere kisa sureli ayrildik benim bazi hatalarimdan dolayi. Ama o bir senede kendisinin bana karsi hicbir yanlisi olmadi. Elbet sinirimi bozdu, su ozelligi olmasa daha iyi olur dedim ama kabullenmeyi de bildim ufak tefek seyleri.

Her neyse benim sorunum her zaman cok kiskanc bir insan olmus olmam. Soyle bir ornek vereyim, bir keresinde bana ingilizce kursuna gidecegim finansla ilgili dediginde aklimda ilk beliren dusunce orada bi kizla tanisir, ortak noktalari olur, kahve icmeye giderler, flortlesirler sonra bi bakmissin yalniz kalmisim idi. Uzerinden bir kac saat gecince normal dusunebiliyorum ama o ilk anlarda hastalik gibi boyle kiskanclik hissedebiliyorum.

Suan yaklasik 4 haftadir bir ara donemindeyiz, Hala gorusuyoruz ancak tam olarak birlikte degiliz. Ayni isyerinde calisiyoruz ve benim sirketle ilgili bazi problemlerim var o da elinden geldigince yardimci olmaya calisiyor. Bir iki saat once aramis onum kalabalik oldugu icin acamadim o da soyle bir mesaj atmis,
'' Aradim acmadin sanirim musterin vardi yatiyorum ben, sadece sirkette ya da herhangi bir yerde yalniz olmadigini soylemek istedim gucumun yettigi kadar arkandayim ''

Bu suan ara verdigimizi dusunursek cok guzel dusunceli bir sey olmasi gerekirken benim dusundugum hafta ortasi yarin ise gidecekken saat 12 olmus normalde boyle gec kalmaz neden bu aksam gec yatiyor? Dun de napiyorsun dedigimde arkadasin yanina ugradim deyip isim vermemisti acaba baska kizlarla mi gorusuyor? oldu.

Benim sorunum ne? Neden boyle hissediyorum? Bana karsi hicbir yanlisi olmamasina ragmen, hic bir zaman gozu disarida olmamisken niye hala kiskaniyorum? Seninle bazi seylere karar verecegimiz surecte ayri da kalsak sana olan sorumluluklarimi hep yerine getirecegim soz veriyorum demesine ragmen, ustelik tanidigim 1 bucuk sene icerisinde her sozunu yerine getirmis, en ufak bir durumda bile yapamayacagi seylerin sozunu vermemisken neden hala boyle hastalikli dusunceler hissedebiliyorum?

Bu hayatimin her gunu olan bir sey degil belki, ozguven sorunlarimla cok alakasi oldugunun da farkindayim ama nasil engel olabilecegimi bilmiyorum. Boyle seyler hissedip kendimi yipratmaktan yoruldum.. Sizce cozumu var mi benim durumumun?

Uzun olduysa affola

Yardim almalısınız gerçekten kıskançlık çok kötü bir durum sizinki fazlasıyla sınırı acmis.

Yardim almalısınız gerçekten kıskançlık çok kötü bir durum sizinki fazlasıyla sınırı acmis.

6 sene psikiyatriste gittim farkli sebeplerden dolayi. Ilac da kullandim. Daha ciddi konularda bile bir noktadan sonra psikiyatristin yardim edemedigini farkettim ve sikayet ettigim her ne vardiysa hep kendim ustesinden geldim. O yuzden artik cok sicak bakmiyorum yardim almaya.
Dusuncelerimin hissettiklerimin hastalikli oldugunu farkediyorum, karsimdaki insana guveniyorum ama oyle anlar oldugunda beynimde bir sey yanlis gidiyor sanki ve durduramiyorum o hissiyati. Eskisine gore daha iyiyim, daha az kuruyorum daha kisa surede mantikli dusunmeye basliyorum ama bu tamamen normale nasil doner onu henuz cozemedim iste. Allahtan ki erkek arkadasima cok yansitmiyorum bu durumu. Kiskanc oldugumu bilir bazen kurdugumu da ama cok ciddiye alinacak bir raddeye getirmedim ona karsi. Yoksa coktan ayrilmistik herhalde

Bir ilişki ya vardır ya yoktur.
Ara verdik, devam ediyor gibiyiz, bu süreçte sevgili olmasakta destek olacağını söyledi gibi durumlar bana saçma geliyor.
Güvenmediğin biriyle de birlikte olma zaten.
Ne onu yor ne de kendini.

Ben de hep oyle dusunmusumdur ara vermenin sacma olduguna inanmisimdir ama soyle de bir gercek var bazen oyle bir noktaya geliyorsun ki aradaki sevgi, paylastiginiz hayat ve hep birlikte olmanizdan dolayi bazi seylere saglikli karar veremeyebiliyorsun. O yuzden bir geri cekilip ne yapmak gerektigine karar vermek istemekte bir sorun yok bence.

Yorumunuz icin tesekkur ederim ama benim danistigim sey ara vermis olmamiz degil ya da karsimdakine guvenmiyorum ne yapayim da degil, boyle dusunceleri malesef karsimda kim olsa hissedecegim. Kucuk cocukken dedeme benden baska biri dede dedi diye sac bas kavga etmisligim var. Yani malesef cozemedigim birsey ve baska bakis acilari ya da boyle kafama birseylerin dank edecegi cumleler gorurum de bir yardimi dokunur diye yazdim. Ya da boyle hislere kapilmis da bir cozume ulasmis arkadaslardan yardim alabilirim diye dusundum. Yine de sagolun okuyup vakit ayirdiginiz icin

Madem sıkıntının farkındasınız o zaman kendi kendinize çaba gösterin.
Bunu kendiniz yenebilirsiniz.
Tamamen bilinçaltı ile alakalı bir durum.

Kıskanç kelimesini hayatınızdan çıkartın.
Sevgi olumlamasi yapın.
İlişkinizin ve sevgilinizin güvenli olduğunu düşünün.
Her gün yapın. Sabah akşam. Eminim düzelecek.

İnanmak şart tabi.

Bu arada modern cadıya katılıyorum.
Ya ayrılın ya birleşin.
Ara vermek diye bir sey olmaz. Çünkü bu sorununuzu daha da tetikler.

Cok guzel seyler yazmissiniz sagolun. Olumlu dusunmenin gucune hep inanmisimdir, hic bu konu icin denemek aklima gelmemisti. Denemeye baslayayim :)

Soyle anlatayim, ara vermemizin sebebi biraz farkli. Benim yaptigim bir yanlisla ilgili sonuc buraya geldi aslinda, tamamen ilisigimizi kesmeyi dusunurken bir de boyle deneyip karar verelim dedik. Daha dogrusu kendisi son konusmamizdan sonra beni cok sevdigini biliyorum, ben de seni cok seviyorum cok kiymet veriyorum ama bunu atlatabilir miyim bilmiyorum beni kirdin yapma dedigim birseyi yaptin, sana cok kizginim bize boyle zarar verdigin icin o yuzden suan tek soyleyebilecegim bana bize zaman vermen dedi, ben de kabul ettim. Iletisimi koparmis da degiliz, eskisi kadar olmasa da 2 3 gunde bir konusuyoruz bir skintim oldugunda yine yardimci olmaya calisiyor ama bu surec icinde ben de o da biraz nefes alip uzaktan bakmaya calisiyoruz birseylere. Beni cok ozledigini de soyluyor hep elim telefona gidiyo bi kedi kopek goruyorum sen aklima geliyosun, yolda trafige takiliyorum seni aramak istiyorum senle paylasmak istiyorum herseyi ama insanin yaptiklarinin da bi bedeli olmali suan hersey cok tazeyken seninle olursam sadece kizginlikla yaklasirim biraz sakinleselim dusunelim oyle devam edelim edebilirsek diyor. Ne olacagini ben de bilmiyorum belki sonunda ben istemem, belki o olmayacak der. Ama denemeye deger diye dusunuyorum.

Hep derim hayatimda karsima cikan en guzel seysin sen diye. Bir iliskiden hic bekleyebilecegimi dusunmedigim seyler yasadim, hissettim onunla. Iyi gunumde, kotu gunumde hep yanimda oldu. Bazi seyleri goremedigimde beni mantikla dogru seyleri dusunmeye iten o oldu. Her zaman dogru seyleri yapmaya calisan, sevdigi insanlarin yaninda olmaya calisan, prensipleri olan kibar, dusunceli bir adam. Ha olumsuz yanlari yok mu tabi ki var ama o kadar guzelligin yaninda insan diger seyleri tolere edebiliyor. Onu tanidigim 1 bucuk sene icinde birbirimize hep birseyler kattigimiza inaniyorum. Ikimiz de birbirimizi cok daha iyi insanlar haline getirdik, gelistirdik. Birbirimizi tamamladik. Bazen onun da dedigi gibi iliskimiz iletisimimiz belki cogu kari kocadan daha iyi oldu. O yuzden yasadigimiz seyin ne kadar guzel oldugunu dusununce, zaman vermenin ikimiz icin de iyi olabilecegine inaniyorum. En azindan sonunda olmayacaksa bile elimizden geleni yaptik deyip oyle yolumuza devam ederiz.

Ay yine destan yazdim Allahim Gece vardiyasinda tek calisinca buraya sardim icimi dokmeye kusura bakmayin

Anladım.
Sizi gerçekten seviyorsa devam edersiniz. Ki edecek gibisiniz.
Çok mantıklı karar vermiş sevgilin. Kızgınlıkla devam ederse kalbini kırardı. Öfkesini çıkarmaya çalışırdı ama yapmamış. Demek ki o kadar çok seviyor :)

olumlamalari mutlaka denemelisin.
Senelerce psikolojik tedavi görüp düzelmediysen kendi kendini iyilestirmen gerekiyor demektir.
Nette biraz araştır olmadı ben yardımcı olurum sana.
BayanLazarus

Ben size ufak bir tavsiye vermek istiyorum, karşınızdaki insana ne olursa olsun kıskançlığınızı hatta bu denli kıskanç olduğunuzu belli etmemeye çalışın bu çok önemli. Ve bu sorununda ancak siz üstesinden gelebilirsiniz. Durduk yere kimse kimseye birden tutunmaz güvenmez kendinizi sakin tutmaya çalışın içinizi rahatlatacak şeyler yapın o an :)

Psikolojik tedavi evet malesef ise yaramadi. Ilaclarimi da doktorumu da universitede biraktim ve o noktadan sonra hep kendi kendime yardim etmeye calistim.

Olumlama derken, mesela ben bir konuda cok sinirliyim, icimden cok sakinim huzurluyum mutluyum diye telkinlerde bulunuyorum. Hatta cumle icinde olumsuz ek kullanmamaya bile dikkat ediyorum misal sinirlenmiyorum demiyorum o da beyne sinirlenmeyi hatirlatabilecegi icin.

Ama tabi boyle dusuncelerin cok duzeni ya da skligi yok, arada sirada anca yapiyorum ya da baska turlu icinden cikamayinca daha olumlu hissedebilmek icin. Her gun duzenli olarak boyle dusunmeye calisirsam bir etkisi olur mu dersin? Zira 5 dakika sonra bile ne kadar mantiksiz dusundugumu farketsem o 5 dakika beni gercekten uzuyor cok yipratici bir durum :/
FrKafka

Sagolun yorumunuz icin. Ben de belli etmemeye calisiyorum zaten. Ha bazen saka yollu konusuruz birbirimizi sinir etmek icin begendigi oyunculardan konusurken mesela sen de hep sarisin kadinlari begeniyorsun hayirdir falan derim gulerek ya da sarisin zaafin varsa sariya boyatayim saclarimi ama cok cirkin olurum ona gore falan derim ama eglenir gulusuruz oyle zamanlarda. Dediginiz gibi erkeklere boyle seyleri belli etmemek en mantiklisi :) Sonra uzuluyor insan.

Rahatlamak icin KK'ya yazdim bu sefer. Baya ise yaradi Tesekkurler tekrar:)

Siz onun hiçbir zaman 24 saat yanında olamayacaksiniz. Yapacak potansiyele sahipse bi an önce yapsın zaten . Siz de işi daha da ileri götürmeden noktayı koyarsınız. Böyle sürekli kontrol edip kıskançlık krizlerine girmenize gerek yok.

Sanırım tam olarak anlaşılamadım, tüm konuyu okumadığınızı da varsayarak cevap veriyorum.Kendisi yapacak potansiyele sahip biri değil. Ona güvenim tam ki zaten ne kontrol etmişliğim ne de kıskançlık krizlerine girip ona bunu yansıtmışlığım var. Sorunum en olmayacak durumlarda bile birkaç dakika bile sürse mantıksız evhamlara kapılıyor olmam ve bunu engelleyememem. Zaten bir süre geçince mantıklı yaklaşabiliyorum ama birsaniye böyle hissetmek bile beni yıpratıyor. 7 8 yaşında bile dedeme başkası dede dedi diye kavga etmişliğim var çocuk halimle. Bunun sağlıksız olduğunun farkındayım, hayatımda kim olursa olsun böyle hissetmemek için yapabileceğim ne vardır diye soruyorum sizlere daha fazlasını değil. Yine de sağolun

Tabi ki olur.
Ne güzel zaten tekniği biliyorsun.
Sürekli yaparsan daha etkili olur.
Gün atlamadan her gün 21 gün boyunca yap :)
ancak mantıksız diye dusunmemen lazim. Ya da bi işe yarar mi diye şeyler aklından geçmesin.
İnanarak yap :)

Mantiksiz derken aklimdan gecen kiskanc dusunceler icin demistim. Ne kadar azaltsam kafi ama birkac dakika dusunmek bile yipratiyor demeye calistim biraz karismis sanirim :)
Konumda yazdigim neden bu saatte eve gidiyor dusuncesi coktan aklimdan uctu gitti daha dogrusu aklima gelince mantikli bi sekilde tepki verebiliyor beynim ama iste o birkac saat azap gibiydi, durduramadim dusunceleri hatta baska kadinlarla ayni yatakta oldugu sahneler bile gecti gozumun onunden engel olamadim FrKafka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…