Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba arkadaslar
ben yenı dogum yaptım henuz 15 gunluk bır oğlum var....ilk oğlumda 2 yaşına gırmek uzere..ard arda oldu bebeklerım..ama birinci oğlum küçüğü çok kıskanıyor..ilk gunler emzırmemı bıle ıstemıyordu hep ağlıyorsu ben onu emzırdıkce..simdi alıştı ama hala içerlediğinden eminim..her zaman sevdırmeye calısıyorum''o senın kardesın, sen abı oldun artık, hadi öp kardeşini,cici bebek güzel kardeş...vs'' ama o anlık tatmin oluyor sonra yıne cıldırıyor hıc olmadıgı huylar kaptı ...durduk yere herkese bağırıyor bır kavga halınde benı ısırıyor,tokatlıyor,yerlere tukuruyor,hep anlayısla guzellıkle yaklıyorum ama yınede vazgecıremıyorum bu davranıslarından...artık sasırdım kaldım...kıskanıyor bılıyorum gecıcı bır sureç olmamasından korkuyorum..inanın doya doya öpemedim ikinci oğlumu birinci oğlum üzülmesin diye
cok akıllı guzel huylu bır cocuktu ,ki kardesi olana kadar...benim gibi yasayan varmı arkadaslar nasıl bas ettınız veya önerılerınız varmı..nette cok arastırdım ama tatmın olmaıyorum gercekte yasayanlardan duyamdıgım surecede tatmın olamıcam sanırım..yardım edın lutfenn
slm benimde sorunum tipa tip aynisi diyebilirim,benim 3 aylik oglum ve 25 aylik buyuk oglum var bizdede ayni sorunlar var,gerci kardesini seviyor öpmek isdiyor ay ay diye basini filan oksuyor sonrasinda bir kac kez gulerek vurmaya calisiyordu simdi yeni yeni alisiyor.buyuk oglum seninkine benzer davranislari su icirken agzinda tutup tukuruyor cok sinirli oldu bazen sinirden kafasini bir yerlere vuruyor yapma dediklerimi inadina yapiyor devamli inatlasiyor bizimki 25 aylik olmasina ragmen konusmuyor alle(anne)BABA BEBI us(SU)tuvletini yapinca uff mama bay bay adda felan diye kelime söyleyebiliyor ben acaba otistikmi diye cok korkuyorum ama söylenen talimatlari yerine getirebiliyor ismini söyledigimde hemen bakiyor herseyden cabuk sIKILIYOR birde 2 yas sendromu var acaba diyorum yeni bebek geldi kiskanclik 2 yas sendromu derken mi böyle oldu diyorum cabuk darilip kusmeye basladi yemek yediremiyorum cok sorun yapiyor yemekde butun gun zorla vermesem hic birsey yemez tabi benimde sinirlerim alt ust oldu bebekle ilgilen buyuguyle ugras her sey birden gldi ALLAH yardimcimiz olsun ins.
2 yas zaten baslıbasına zor gecen bır donem ustune bırde kardes gelınce daha da zorlayıcı gecıyordur emınım.. ama daha bebegınız cok yenıymıs bebegın buyuyup ona tepkıler verdıgını gordukce oglunuzda hem alısmaya hemde sevmeye baslıcaktır.. sadece kucugun bıraz buyumesı lazım yanı sadece sabır allah kolaylık versın.. benımde kızım 2 yasında henuz 2.cocugu dusunemıyorum basedebılcıegımıde sanmıyorum tekrar tekrar kolaylıklar dılemekten baska da bısey gelmez elımızden ama asabıyetı cok artarsa bı pedegog a gıtmeniz ıyı bır fıkır olabılır..
slm benimde sorunum tipa tip aynisi diyebilirim,benim 3 aylik oglum ve 25 aylik buyuk oglum var bizdede ayni sorunlar var,gerci kardesini seviyor öpmek isdiyor ay ay diye basini filan oksuyor sonrasinda bir kac kez gulerek vurmaya calisiyordu simdi yeni yeni alisiyor.buyuk oglum seninkine benzer davranislari su icirken agzinda tutup tukuruyor cok sinirli oldu bazen sinirden kafasini bir yerlere vuruyor yapma dediklerimi inadina yapiyor devamli inatlasiyor bizimki 25 aylik olmasina ragmen konusmuyor alle(anne)BABA BEBI us(SU)tuvletini yapinca uff mama bay bay adda felan diye kelime söyleyebiliyor ben acaba otistikmi diye cok korkuyorum ama söylenen talimatlari yerine getirebiliyor ismini söyledigimde hemen bakiyor herseyden cabuk sIKILIYOR birde 2 yas sendromu var acaba diyorum yeni bebek geldi kiskanclik 2 yas sendromu derken mi böyle oldu diyorum cabuk darilip kusmeye basladi yemek yediremiyorum cok sorun yapiyor yemekde butun gun zorla vermesem hic birsey yemez tabi benimde sinirlerim alt ust oldu bebekle ilgilen buyuguyle ugras her sey birden gldi ALLAH yardimcimiz olsun ins.
canım benım hıc korkma otistık falan degıldır bende duymustum 2 yas sendromunu nette sureklı arastırıyorum oğlumun hareketlesı sızın cocugunuzun yaptıkları hemen hemen aynı ve nette bunların gayet normal ve gecıcı bır sureç oldugu yazıyor..umarım bızımkıde en kısa surede gecerrr
amin canim insallah.zor olacak ama hic olmasa ikisi birdenbuyuyecek,birde ben yurt disindayim ailem trde yardim edecek esimden baska kimsemde yok böyle gidisle bayagi bi tecrubeli annecikler olucaz galiba
senin her ikisidemi erkek benimkiler öle vay halime
amin canim insallah.zor olacak ama hic olmasa ikisi birdenbuyuyecek,birde ben yurt disindayim ailem trde yardim edecek esimden baska kimsemde yok böyle gidisle bayagi bi tecrubeli annecikler olucaz galiba
senin her ikisidemi erkek benimkiler öle vay halime
evet canım ıkısıde erkek bırı nurullah dıgerı enes allahım uzun ömürler versın bebişlerimize....bizede kolaylıklarr :)
Arkadaşlar henüz 3 yaşını tamamlamak üzere olan bir kızım ve 8 aylık yeğenim var.şehir dışından bir kaç haftalığına bize geldiler.kız kardeşimle kıskançlık yüzünden doğru düzgün görüşemedik bile.Anlattığınız herşeye yakın ya da aynısını yaşadım.İnanılmaz değişti hırçınlaştı ve saldırgan oldu.Konuşma problemine gelince kızım iki buçuk yaşında konuştu 3 yaşına kadar panik yapmaya gerek yok