- 23 Aralık 2020
- 328
- 103
- 23
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Sosyal fobim mi var ?bunun haricinde insan ilişkilerim çok zayıf kimseyle derin dostluklar kuramıyorum görünürde herkese çok yardımsever ve düşünceliyim ama içimdeki ezikliği kendimi aşağı görme hissini aşamıyorum , hiçbir zaman şımartılan merak edilen biri olmadım ne ailem ne arkadaşlarım tarafından bunların yansıması mı bu ruh halim
Psikoloğa niye gidemiyorsun. Fazla bütçem kalmadı bu ay ama kendim tükenmiştim attım kendimi devlet hastanesindeki psikiyatriste. Ve iyiki gitmişim diyorum.Merhaba öncelikle size beni çok üzen bi durumdan bahsedeceğim ben yakın bir arkadaşımı ne yaparsam yapayım kıskanmaktan kendimi onla kıyaslamaktan yoruldum elimde değil onun başına iyi birşey geldiğinde direk kendi hayatıma bakıyorum görünürde sevinsem hatta fazlasıyla destek bile olsam içten içe bu kıskançlık beni çok yoruyor yeni birşey aldığında hayatında güzel bir gelişme olduğunda içimde bi sıkıntı oluşuyor neden böyleyim bunun haricinde insan ilişkilerim çok zayıf kimseyle derin dostluklar kuramıyorum görünürde herkese çok yardımsever ve düşünceliyim ama içimdeki ezikliği kendimi aşağı görme hissini aşamıyorum , hiçbir zaman şımartılan merak edilen biri olmadım ne ailem ne arkadaşlarım tarafından bunların yansıması mı bu ruh halim psikoloğa gidemiyorum şu dönemde o yüzden böyle hissedenler hayatının merkezine nasıl kendini koydu nasıl değerli hissetti yazarsanız sevinirim çünkü böyle olmak istemiyorumlütfen kırıcı konuşmayın zaten sorunun farkındayım ve kendimi eleştiriyorum ama davranışlarım değişse bile hislerim değişmiyor
Kendimi hep eksik görüyorum özgüvenli gibi durmaya çalışıyorum ama biri kırıcı söz söylese üç gün düşünüyorum bu sebeple de insanlardan uzak kalmayı seçtim , kimse harika değildir ama herkes eksileriyle barışık ben tamamlanmış hissedemiyorum hiçniye kendini insanlardan daha asagi goruyorsun mesela, kimse bu hayatta 4/4 luk degil. hepimizin kusurlari var, hatalari var, yasadiklari yada yasayamadiklari var.
kendi hayatini baskalarinin hayatlariyla ne kadar kiyaslarsan kiyasla bir sonuc elde edemezsin. arti eksi yapilsa bir ondan gider bir senden emin ol.
Çok teşekkür ederim bunu deneyeceğimBana çok garip gelmedi insanların çoğu kıskançtır zaten ve en iyi olmak ister, yakınları onu geçsin istemez. O özgüvenli gördüğünüz insanlar da sizin hayatınız onlarınkinden iyi bir noktaya gelse kıskanırlar sizi. Manevi açıdan çok gelişmiş ufak bir azınlık hariç hemen herkes böyledir ama derecesi farklı herkeste. Kıskançlıktan kendini yiyen biri için hayat çok zordur sanırım. Ben kendi formülümü vereyim belki işe yarar. Ben yapı olarak kıskanç değilim hiç çok hafif o duygu bende, nadiren ortaya çıkıyor ve bu genelde kendi hayatımda dibi gördüğümde oluyor. Benim iş güç durumlarım hiç iyi değilken bir arkadaşım çook iyi bir iş kapmıştı ve içten içe biraz kıskanmıştım. Kıskandığımı fark edince her gün onun için dua etmeye başladım işte x'in daha iyi işi olsun, bolluk içinde yaşasın vs. Hem kalbimi ferahlatmıştı bu dualar hem de bir nevi telkin olduğu için zamanla gerçekten onun iyiliğini istemeye başladım ve geçti gitti o kıskançlık. Yani kıskandığınız insanın iyiliğini istemeye zorlayın kendinizi ve bunu dillendirin çok işe yarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?