Neden böyle hissediyorum

birdeliningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
328
103
Merhaba öncelikle size beni çok üzen bi durumdan bahsedeceğim ben yakın bir arkadaşımı ne yaparsam yapayım kıskanmaktan kendimi onla kıyaslamaktan yoruldum elimde değil onun başına iyi birşey geldiğinde direk kendi hayatıma bakıyorum görünürde sevinsem hatta fazlasıyla destek bile olsam içten içe bu kıskançlık beni çok yoruyor , lütfen kırıcı konuşmayın zaten sorunun farkındayım ve kendimi eleştiriyorum ama davranışlarım değişse bile hislerim değişmiyor

Son düzenleme:
niye kendini insanlardan daha asagi goruyorsun mesela, kimse bu hayatta 4/4 luk degil. hepimizin kusurlari var, hatalari var, yasadiklari yada yasayamadiklari var.
kendi hayatini baskalarinin hayatlariyla ne kadar kiyaslarsan kiyasla bir sonuc elde edemezsin. arti eksi yapilsa bir ondan gider bir senden emin ol.

Kendin içinde iyi şeyler dilemek normal insani bi duygu bence. Ama siz önce kendinizi sevmeyi öğreneceksiniz. Bu sevgiyle taşanları etrafınızdaki insanlara vereceksiniz.
Kendini sevemeyen başkasıyla sağlıklı iletişim kuramıyor.
Psikolog tavsiye ediyorum kendi kendinize birşey yapmıyorsanız.

bunun haricinde insan ilişkilerim çok zayıf kimseyle derin dostluklar kuramıyorum görünürde herkese çok yardımsever ve düşünceliyim ama içimdeki ezikliği kendimi aşağı görme hissini aşamıyorum , hiçbir zaman şımartılan merak edilen biri olmadım ne ailem ne arkadaşlarım tarafından bunların yansıması mı bu ruh halim
Sosyal fobim mi var ?

Sorununuz burada birkaç tavsiyeyle çözülecek gibi değil bana kalırsa.
Kendinizle ve hayatınızla barışmalısınız,bu da bir uzman yardımıyla olabilir.
Başkaları adına da mutlu olabilmeye başladığınız zaman ilişkileriniz daha samimi, hayatınız çok daha kolay olacak

Birtane kız arkadaşım vardı bana yakın olan yıllarca bakışlarında sizin bu dediklerinizi hissettim en sonunda şuan nişanlı olduğum kişiyle ilk tanıştığımızda onun beni beğendiğini farkedip sırf benle birlikte olamasın diye ilişki teklifi yapmasıyla arkadaşlığımı bitirdim.Siz öyle birşey yaparsınız demiyorum ama hırs insana kötü şeyler yaptırıyor sonunda.

Merhaba öncelikle size beni çok üzen bi durumdan bahsedeceğim ben yakın bir arkadaşımı ne yaparsam yapayım kıskanmaktan kendimi onla kıyaslamaktan yoruldum elimde değil onun başına iyi birşey geldiğinde direk kendi hayatıma bakıyorum görünürde sevinsem hatta fazlasıyla destek bile olsam içten içe bu kıskançlık beni çok yoruyor yeni birşey aldığında hayatında güzel bir gelişme olduğunda içimde bi sıkıntı oluşuyor neden böyleyim bunun haricinde insan ilişkilerim çok zayıf kimseyle derin dostluklar kuramıyorum görünürde herkese çok yardımsever ve düşünceliyim ama içimdeki ezikliği kendimi aşağı görme hissini aşamıyorum , hiçbir zaman şımartılan merak edilen biri olmadım ne ailem ne arkadaşlarım tarafından bunların yansıması mı bu ruh halim psikoloğa gidemiyorum şu dönemde o yüzden böyle hissedenler hayatının merkezine nasıl kendini koydu nasıl değerli hissetti yazarsanız sevinirim çünkü böyle olmak istemiyorum 😕lütfen kırıcı konuşmayın zaten sorunun farkındayım ve kendimi eleştiriyorum ama davranışlarım değişse bile hislerim değişmiyor
Psikoloğa niye gidemiyorsun. Fazla bütçem kalmadı bu ay ama kendim tükenmiştim attım kendimi devlet hastanesindeki psikiyatriste. Ve iyiki gitmişim diyorum.

Kıskanmayın .
Huzursuz olmayın.

Her şeyin yeri ve zamanı var.
Siz mutlu olsanız yeni bir şey aldığınızda o size bu tür hisler de bulunsa ne düşünürdunuz?

Siz mutlusunuz o da mutlu olsun diye onunla bir şeyler paylaşıyorsunuz ( hani insan sevdiklerinin mutluluğuyla mutlu olur ya o yüzden)
Ama o mutlu olmak yerine sizi içten içe kıskanıyor.

Üzülürsünüz. Belki de kıskanıyordur bilemezsiniz.

Bu tür kötü duygular ilişkileri yıpratır çok sinsidir
Virüs gibidir beyni sadece o düşüncelerle işgal eder. Çok zarar görürsünüz kendinizden eğer düşüncenizi degistirmezseniz.

O yüzden başkası yerine sevinmeyi öğrenmekle işe başlayın.

Belki de onun mutluluğu değil sohbeti rahatsız
ediyordur sizi.
Neyden rahatsız oluyorsunuz önce onun bir adını koyun.

Örneğin benim bir arkadaş vardı
Marka hastasiydi devamli dilinde.
Ay dinlemekten kına gelirdi.
Çünkü ben kaliteli ama illa şu marka olsun diye tutturmazdim alacağım şeylerden.
O tür sohbetlerinden sıkılırdim ama o da severdi bıliyorum surekli el telefonda
Ayy şu marka şu çantayı çıkarmış bak falan derdi.

Ben ama nettim ya ben sevmiyorum marka giyinmeyi derdim o da bana sinir olurdu.
Baska konularda çok güzel anlasirdik. O konuya takılıp kalmazdik.

ama ne yapalım bazen açık olmak gerek karşıdakine yapay davranmamak gerek. Samimi ilişkiler her zaman uzun ömürlüdür.
Samimi olun.
Kendinizle barışın.

bence kendini değersiz hissetmeyi bir kenara bırakmalısın.. eminim senin de hayatında güzel giden şeyler vardır
şu anlık olmadığını düşünüyorsan bile olacaktır.. kimse dört dörtlük değil ki.

cevaplar için teşekkürler dediğim gibi arkadaşıma hiçbir kötülüğüm olmadı aksine her zaman destekçisiyim ve o üzülürse ben de mutsuz olurum onu seviyorum ama içimden bu hissi atamıyorum diğer herkesin de iyiliğini istiyorum gerçekten kötü niyetli sinsi biri değilim aslında benim sorunum kendimle biliyorum , yukarıda birinin yazdığı gibi arkadaşımın da marka merakı vardır ve hep bunlardan bahseder bana o yönünü ben de sevmiyorum , kendi hayatımda eksik diyebileceğim bir şey de yok ama insanların benimle yakın ilgili olmaması onun hep daha çok sevilen olması belki de canımı sıkıyor her insan sevilmek istiyor sonuç olarak

niye kendini insanlardan daha asagi goruyorsun mesela, kimse bu hayatta 4/4 luk degil. hepimizin kusurlari var, hatalari var, yasadiklari yada yasayamadiklari var.
kendi hayatini baskalarinin hayatlariyla ne kadar kiyaslarsan kiyasla bir sonuc elde edemezsin. arti eksi yapilsa bir ondan gider bir senden emin ol.
Kendimi hep eksik görüyorum özgüvenli gibi durmaya çalışıyorum ama biri kırıcı söz söylese üç gün düşünüyorum bu sebeple de insanlardan uzak kalmayı seçtim , kimse harika değildir ama herkes eksileriyle barışık ben tamamlanmış hissedemiyorum hiç

Bana çok garip gelmedi insanların çoğu kıskançtır zaten ve en iyi olmak ister, yakınları onu geçsin istemez. O özgüvenli gördüğünüz insanlar da sizin hayatınız onlarınkinden iyi bir noktaya gelse kıskanırlar sizi. Manevi açıdan çok gelişmiş ufak bir azınlık hariç hemen herkes böyledir ama derecesi farklı herkeste. Kıskançlıktan kendini yiyen biri için hayat çok zordur sanırım. Ben kendi formülümü vereyim belki işe yarar. Ben yapı olarak kıskanç değilim hiç çok hafif o duygu bende, nadiren ortaya çıkıyor ve bu genelde kendi hayatımda dibi gördüğümde oluyor. Benim iş güç durumlarım hiç iyi değilken bir arkadaşım çook iyi bir iş kapmıştı ve içten içe biraz kıskanmıştım. Kıskandığımı fark edince her gün onun için dua etmeye başladım işte x'in daha iyi işi olsun, bolluk içinde yaşasın vs. Hem kalbimi ferahlatmıştı bu dualar hem de bir nevi telkin olduğu için zamanla gerçekten onun iyiliğini istemeye başladım ve geçti gitti o kıskançlık. Yani kıskandığınız insanın iyiliğini istemeye zorlayın kendinizi ve bunu dillendirin çok işe yarıyor.

Bana çok garip gelmedi insanların çoğu kıskançtır zaten ve en iyi olmak ister, yakınları onu geçsin istemez. O özgüvenli gördüğünüz insanlar da sizin hayatınız onlarınkinden iyi bir noktaya gelse kıskanırlar sizi. Manevi açıdan çok gelişmiş ufak bir azınlık hariç hemen herkes böyledir ama derecesi farklı herkeste. Kıskançlıktan kendini yiyen biri için hayat çok zordur sanırım. Ben kendi formülümü vereyim belki işe yarar. Ben yapı olarak kıskanç değilim hiç çok hafif o duygu bende, nadiren ortaya çıkıyor ve bu genelde kendi hayatımda dibi gördüğümde oluyor. Benim iş güç durumlarım hiç iyi değilken bir arkadaşım çook iyi bir iş kapmıştı ve içten içe biraz kıskanmıştım. Kıskandığımı fark edince her gün onun için dua etmeye başladım işte x'in daha iyi işi olsun, bolluk içinde yaşasın vs. Hem kalbimi ferahlatmıştı bu dualar hem de bir nevi telkin olduğu için zamanla gerçekten onun iyiliğini istemeye başladım ve geçti gitti o kıskançlık. Yani kıskandığınız insanın iyiliğini istemeye zorlayın kendinizi ve bunu dillendirin çok işe yarıyor.
Çok teşekkür ederim bunu deneyeceğim

Arkadaşının hayatındaki iyi gelişmelere odaklandığın için kendini kötü hissediyor olabilirsin.
Onun da aslında kendini kötü, eksik hissettiği durumlar , hayatında olumsuzluklar mutlaka vardır. Dışarı yansıtmasa da vardır.
yada olacaktır.
İnsanız sonuçta. Kimsenin hayatı hep aynı gitmez. İnişler çıkışlarla yaşıyoruz.
Onun hayatındaki olumsuzlukları da görmeye çalışırsan, onu daha iyi anlarsın ve kıyaslamaktan vazgeçersin diye düşünüyorum.
Çok kötü hissetme kendini, arkadaşının başına kötü bir şey gelse içten içe sevinmeyeceksen, kötü biri değilsindir.

X