Neden Boşandınız ya da Boşanırdınız.?

SuHayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2007
26
0
86
Ankara
Arkadaşlar bişeyi çok merak ediyorum ben..

Neden boşandınız?

yada hangi sebeler gerçekten boşanma nedeni olmalı sizce?

Ben 2 yıllık evliyim ve biçok sorun yaşıyorum ama boşanmak konusunda çok kararsızım... Bazen hayat böyle çekilmez gibi geliyor bazende büyütüyormuyum diye düşünüyorum...

Sizin tecrübe ve görüşleriniz bana kısmen yol gösterecek... Lütfen fikirlerinizi yazın...

Şimdiden teşekkürler.. :uhm:

Dayk demişsiniz arkadaşlar... Hiç eşiniz size vurdu mu? yani bir veya iki kez çok da ağır olmayan şekilde vursaydı affedermiydiniz yoksa bikere yapan her zaman mı yapar derdiniz...

kaydirigubbakcemile5
yalan
aldatma
dayak şiddet
onun seni istememesi
ayrı ayrı vakit geçirmeniz
konuşacak birşeyin olmaması
yalnız kalma
paylaşımın olmaması

bende ayrıldımmmmhihoyyyt

aldatırsa ve dayak olursa evliliğimi uzatmam kesinlikle
kendimde de ondan soğudumu hissedersem yine sürdüremem sanırım
benim için evlilikte sevgi saygı çok önemliŞeniz

aldatma en önemli neden.hele bide üstüne üstlük diğer kadının dolduruşuna gelip seni dövüyosa
diğer başka sorunlar hep aşılır sabırla

şutarafagitti şu yukarıda yazılanların hepsini yaşadım
sonuç : halen evliyim
ayrılamadım olmadı :çok üzgünüm:

Dayk demişsiniz arkadaşlar... Hiç eşiniz size vurdu mu? yani bir veya iki kez çok da ağır olmayan şekilde vursaydı affedermiydiniz yoksa bikere yapan her zaman mı yapar derdiniz...

Hiç dayak yemedim ama çok şiddetli tartışmalar yaşadık,
ama bizim tek problemimiz ailesi özellikle annesiydi,
boşanmak aklımdan geçmedi değil ama,
galiba sevgimden dolayı da bu yola hiç gitmedim,

normalde her konuda diyebilirim ki hem fikiriz,
tam eşimi aramak isterim o beni arar,
ona birşey söylemek isterim o bana söyler
bir de çocuğum olunca daha bir bağlandım,
Çocuğumu babasız büyütmek istemedim,

Kızdığım zamanlarda oldu veya benim onu kızdırdığım zamanlarda
ama uzun süre hiç küs kalmadık,
küs olduğumuzda bile aynı yatakta yattık

bir de yeni evlisiniz öyle hemen oturmuyor evlilikler
bu nedenle acele etmemeli boşanmak için

ilgisizlik saygısızlık aldatma vs vs bazen bunların hiç birisi olmaz ama uyuşamazsınız...
ama boşanmayı düşünmeye başlamışsan bikere bunun devamı gelir biz 3 aydır bi ayrılıp bir barışıyoruz hemde öle küçük ayrılıklar diil ....

Tabi ki bu tür sebepler olmayabilir,
iki ayrı gelenek, kültürle yetişmiş iki insan bir araya geliyor,
gerçekten uyum sağlamak zor oluyor ama
iki tarafında fedakarlıkları veya tavizleri ile eşler birbirine alışabilir,

ben değişmem olmaz,
değişeceksin eğer bu evliliği sürdürmek istiyorsan,
ama taraflardan biri inat ederse de bu evlilikten çıkar,
karşıdakine eziyet olur,

tabi o zaman da boşanmak kaçınılmaz

Evlilik zor bişeymiş arkadaşlar.. insan neye ne kadar tahammül etmeli yada ne kadar dayanmalı bilemiyor.. Sevgi de yetmiyor bazen..

Yazdıklarınız benim için çok önemli .. şimdiden teşekürler..

karşılıklı zıtlaşmalar, hakaret niteliğinde konuşma ya da bağırışmalar, ihanet, yalan, şiddet v.s ayrılma nedeni olabilirdi. ama bizde bu tip sorunlar yok çok şükür. bazen sinir olup bu adama bir de çocuk doğurmak istiyorum diye kendime kızsam da öfkem çabuk geçiyor. nıormalde iyiyiz biz

bence dayak,bencillik ve dürüst olmama (yalan)...bunlara sanırım tahammül edemezdim...ama boşanmak diyince çok düşünürdüm sanırım..boşanmak kolay değil ki...ALLAH kimseyi bu durumlara düşürmesin inşallah...:1no2:

Yok Allah'a şükür vurmadı.a.s
Zaten vurursa son vuruşu olur...:mymeka:
kendide biliyor...
:1closedeyes:

boşandım...

-aşktan başka bizi bir arada tutan ortak hiçbir şeyin olmadığını anlamak.

-erkeğin kompleksleri ve evliliği hazmedememiş olması

-kadının annesinden gördüğü gibi mükemmel eş olmaya çabalaması, yapıcı olma görevini üstlenmesi ve erkeğin sorumluluklarından sıyrılmasını kolaylaştırması

-erkeğin ailesinin baştan beri sorun yaratması, sonra da iyiyi oynamaya kalkmaları ve daha tehlikeli olmaları

-psikolojik baskılar

-anlamsız yasaklamalar (sigara içme okuldayken, ben yanındayken iç)

-anlamsız istekler (yemeği erken yapma, yemeden hemen önce yap, tabii başka işim gücüm yok zaten)

-saygının günden güne yitirilmesi

-yaşının çok genç olduğunu düşünme ve karşılıklı olarak bir ömrün bu şekilde geçmeyeceğinin dank etmesi:mymeka: ve ayrılık...kaydirigubbakcemile2

şiddet
aldatma
yalan
benim için üç sebep boşanma sebebidir. fakat ben bu sebeplerden bir tanesini yaşadım.
ama boşanmadım sabrettim dua ettim allahım bana yol göster dedim.
çünkü yuva kurmak çok zor ama yuva yıkmak çok kolay. ben zor olanı tercih ettim.
şimdi ise o sabrımın ödülünü alıyorum. ve kocişimi çok seviyorummmmmmmmm
:asigim:

bencede boşanmak için ille de dayak hakaret yada aldatılmanın yaşanması gerekmez. beni ben eden özelliklerim yerle bir oluyosa kendimi tanıyamaz hale geldiysem bi kez daha düşünürm ben. bu hayata bir kez geliyorum! kimse kendini vazgeçilmez sanmamalı. aşk sevgi evliliği kurtarmaya yetmez bazen. ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. ALLAHın en sevmediği helaldir. yani evet bazı durumlarda boşanmak olabilr rabbimin hiç hoşnut olmadığı bi haldir. her boşanmada rabbimin arşı titrer.. bi de çocuk meselesi var tabi.. anne olmadığım için onun ne kadar etklileyeceği hakkında bi fikir söyleyemiyorum. rabbim bu konuda darda olan arkadaşlarımızın yardımcısı olsun. hepimizin evine huzur versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…