E
EU2
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
kızlar benim garip br derdm var,
mesela bana alışverişe çıkalım dıyorsunuz, dıyorum kı olabılır cızme var mıdır ne kadardır acaba?
kazak gördum alır mıyız ?
şimdi kazagı alıp almıycagımızdan ona ne ya da cızme görmussun onu mu sordu o kısı?
alısverıse gelır mısın gelmez mısın,
ama ben buna cevap düşünemıyorum sankı baska sormussun gıbı
ya da hadı görusuz dıyorsunuz, evet tabı ne zaman olur neyse hadı hoscakal, ben gıdıyorum şuraya dıyorum.
ay kafam öyle dolu ki, anlatamam
yapmam gereken işlerı vs..
sızın boyle mı ya da ne yapabılırım sakinleşemıyorum. ? ne önerırsınız yasakkelime
uuuuff dedıklerınız daha da karıstırdı kafamı, demın cılt temızlıgı yaptım tek renk degıl, sınır oldum
yarın ne yapsam kı :S benım burcum boyle tek olmayan bı burc ıkılık burcu acaba nedır nedır dengesız olanndan hani.. poooffffffffffff
güzelim sen iymisin bizle kafamı buluyosun
yoksa sen mi kafayı buldun
geyik bölümü diil burası
derdin varsa derdine çağre olmaya çalışalım
ama nedir böyle anlamsız konuşmalarklava:
seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı dert bende de var. sürekli birşeyler doldurur kafamı ve sürekli sanki çok işim varmış gibidir. bir işi yaparken diğer yapacak işlerimi düşünmekten başıma ağrılar girer. birşeyi düşünürken aslında birşeyi düşünmüyorum. o kadar çok şeyi birarada düşünüyorum ki beynim yoruluyor. yorgun ve halsiz düşüyorum düşünmekten. ama benim senden tek farkım bunu konuşmalarıma çok fazla yansıtmamam. az ve öz konuşurum. aslında düşünmekten konuşmaya vakit bulamam desem saçma gelecek herkese ama öyle. bu durumu ifade etmek oldukça zor kafamçokkarıştı
Kız Potubor... ne demek istediğini anlayabilseydim fikir de verecektim ama :))
Sanırım asıl sorun da bu.
Kendini ifade etmekte sorunların var.
Gene de anladığımı yorumlayayım bakiim...
3-5 şeyi aynı anda düşünüp aynı anda söylüyorsun... karşındakinin de kafasını karıştırıyorsun.
Kendine en fazla 2 cevap hakkı tanı böyle anlarda, konudan uzaklaşma.
Baktın ki 3. cevap dilinin ucuna geldi hemen dilini ısır... :)
Odaklanma sıkıntın var anladığım kadarıyla bu yüzden tek bir konuya odaklanmanı gerektirecek alıştırmalar yap. Puzzle yap mesela ya da bir elişi de olabilir...
bak dert ettiğin şeyi yapmışsın mesela burda..
bence senin sorunun kafan çok dolu olduğu için sesli düşünmen...düşündüğünü unutma ihtimaline karşı karşındaki insana söylüyorsun; mesela alışverişe gidelim mi dendiğinde çizme var mıdır falan diyerek aslında karşındakinin ne düşündüğünü bilmesini ve gittiğinizde bunu sana hatırlatmasını istiyor olabilirsin; ya da cilt bakımı yaptığını ve tek renk olmadığını söylediğinde aslında ne yapabilirim diye bize akıl danışmak istiyor olabilirsin ya da bu konunun canını sıktığını belirtmek istiyor olabilirsin...ama her şeyi tek tek anlatacak, soru soracak, konuyu derinlemesine konuşacak kadar vaktin yok ya da aklında sürekli ir sürü süşünce olduğu için çok az bir kısmını söyleyip başka bir konuya geçiş yapıyorsun gibime geldi...
biraz sakin olup bir kaç saniye düşünerek konuşmanı tavsiye ederim ya da aklındaki konuları not alabilirsin belki...mesela alışverişe gittiğinde çizme ve kazak bakacağını not alabilirsin..
hıı sanırım anladım
sen bişiler yapıyorsun ama sonra ona ne kadar harcadığını bilmiyorsun..
onu mu alayım,bunu mu yapayım diye düşünüyorsun ama tam olayı bitirmeden başka bir şeye atlıyorsun..yani ilk düşündüğünü gerçekleştirmeden başka bir olaya geçiyorsun..öyle mi?
ama zamanla kontrol altına alınabiliyor
böyle olmanın nedeni aklından geçen herşeyi dışarı vurmandan ileri geliyor canım..bence konuşmadan önce düşünmeyi ve söyleyeceğin şeyleri seçerek ayıklayarak söylemelisin...ve söylemeyi seçtiklerinin "o anki" konuyla ilgili olması çok çok önemli..
hem ayrıca karşındakilerin her düşündüğün şeyi öğrenmesi de iyi olmaz bence...bazı şeyler sende saklı kalmalı...
eğer derdin aklındaki şeyi unutmamak ise onun da kolayı var....yanında not defteri ve kalem bulundur sürekli ve aklına geleni not alma alışkanlığı edin...ben işlerimi öyle götürüyorum..böylece beynimde düşünceler sabun köpüğü gibi uçuşmuyorlar..
yükümü kağıtlara yüklüyorum :) bak görüyomusun benim söylediğim şeyler de şu anki konuyla alakalı ama konu hakkında 50 çeşit şey söyledim :))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?