• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden aklm kafam hep dolu, hep megul?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cnm üzdünüz filan diyosunda yazdıklarını bi okusan sende anlarsın heralde
bişe anlamayı bırak insana direk şaka heralde bu gibi geliyo
çünkü dalga geçer gibi oluo yani kendini daha iyi ifade edebilirsin ne yani
cil maskesi yaptım tek renk deildi b u ne:S:S

kızlar benim garip br derdm var,
mesela bana alışverişe çıkalım dıyorsunuz, dıyorum kı olabılır cızme var mıdır ne kadardır acaba?
kazak gördum alır mıyız ?
şimdi kazagı alıp almıycagımızdan ona ne ya da cızme görmussun onu mu sordu o kısı?
alısverıse gelır mısın gelmez mısın,
ama ben buna cevap düşünemıyorum sankı baska sormussun gıbı
ya da hadı görusuz dıyorsunuz, evet tabı ne zaman olur neyse hadı hoscakal, ben gıdıyorum şuraya dıyorum.

ay kafam öyle dolu ki, anlatamam
yapmam gereken işlerı vs..
sızın boyle mı ya da ne yapabılırım sakinleşemıyorum. ? ne önerırsınız yasakkelime

seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı dert bende de var. sürekli birşeyler doldurur kafamı ve sürekli sanki çok işim varmış gibidir. bir işi yaparken diğer yapacak işlerimi düşünmekten başıma ağrılar girer. birşeyi düşünürken aslında birşeyi düşünmüyorum. o kadar çok şeyi birarada düşünüyorum ki beynim yoruluyor. yorgun ve halsiz düşüyorum düşünmekten. ama benim senden tek farkım bunu konuşmalarıma çok fazla yansıtmamam. az ve öz konuşurum. aslında düşünmekten konuşmaya vakit bulamam desem saçma gelecek herkese ama öyle. bu durumu ifade etmek oldukça zor
kafamçokkarıştı

Kız Potubor... ne demek istediğini anlayabilseydim fikir de verecektim ama :))
Sanırım asıl sorun da bu.
Kendini ifade etmekte sorunların var.
Gene de anladığımı yorumlayayım bakiim...

3-5 şeyi aynı anda düşünüp aynı anda söylüyorsun... karşındakinin de kafasını karıştırıyorsun.
Kendine en fazla 2 cevap hakkı tanı böyle anlarda, konudan uzaklaşma.
Baktın ki 3. cevap dilinin ucuna geldi hemen dilini ısır... :)

Odaklanma sıkıntın var anladığım kadarıyla bu yüzden tek bir konuya odaklanmanı gerektirecek alıştırmalar yap. Puzzle yap mesela ya da bir elişi de olabilir...

uuuuff dedıklerınız daha da karıstırdı kafamı, demın cılt temızlıgı yaptım tek renk degıl, sınır oldum
yarın ne yapsam kı :S benım burcum boyle tek olmayan bı burc ıkılık burcu acaba nedır nedır dengesız olanndan hani.. poooffffffffffff

bak dert ettiğin şeyi yapmışsın mesela burda..
bence senin sorunun kafan çok dolu olduğu için sesli düşünmen...düşündüğünü unutma ihtimaline karşı karşındaki insana söylüyorsun; mesela alışverişe gidelim mi dendiğinde çizme var mıdır falan diyerek aslında karşındakinin ne düşündüğünü bilmesini ve gittiğinizde bunu sana hatırlatmasını istiyor olabilirsin; ya da cilt bakımı yaptığını ve tek renk olmadığını söylediğinde aslında ne yapabilirim diye bize akıl danışmak istiyor olabilirsin ya da bu konunun canını sıktığını belirtmek istiyor olabilirsin...ama her şeyi tek tek anlatacak, soru soracak, konuyu derinlemesine konuşacak kadar vaktin yok ya da aklında sürekli ir sürü süşünce olduğu için çok az bir kısmını söyleyip başka bir konuya geçiş yapıyorsun gibime geldi...
biraz sakin olup bir kaç saniye düşünerek konuşmanı tavsiye ederim ya da aklındaki konuları not alabilirsin belki...mesela alışverişe gittiğinde çizme ve kazak bakacağını not alabilirsin..

Ay canım biraz sakin ol , rahatla yahu bu ne böyle!!!:1shok:

Bak sen kafanı hep özel hayatına takıyorsun ve karmaşıksın ondan böyle dolusun...(diğer konundan biliyorum)tyerimseniben

Özel hayat , her şeyi etkiler bilirim...Ama sen daha şimdiden kafanı böyle doldurursan ileriye bir şey kalmaz ..:1no2:
Kendine bak canım , beynimiz her şeyimizdir. Onu gerekli gereksiz her şeyle doldurursak yarın bir gün ona gerçekten ihtiyacımız olduğunda teklemeye başlar ...Erken yaşta alzehimer olursun alimallah !!!

güzelim sen iymisin bizle kafamı buluyosun
yoksa sen mi kafayı buldun
geyik bölümü diil burası
derdin varsa derdine çağre olmaya çalışalım
ama nedir böyle anlamsız konuşmalar:oklava:

kesinlikle katılıyorum...
uzun süreden beri burdayım ve emin ol bu kadar komik vede bukadar saçma bi dert görmedim okumadım...bence senin üzülmek yerine burada konuna yorum yapanlara teşekkür etmen lazım...:oklava::oklava:

ben pek birşey anlayamadım ama anladığım kadarıyla pek de önemli bir sorununuz yok..

Karşındaki kişiye yada olaya konsantre
olamama problemin var anladığım kadarıyla.
Kafanda düşündüğün yada kafana taktığın
nedenlerden dolayı genelde böyle bir
durum yaşanır.Önce kafandaki sorunları
halletmelisn.

seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı dert bende de var. sürekli birşeyler doldurur kafamı ve sürekli sanki çok işim varmış gibidir. bir işi yaparken diğer yapacak işlerimi düşünmekten başıma ağrılar girer. birşeyi düşünürken aslında birşeyi düşünmüyorum. o kadar çok şeyi birarada düşünüyorum ki beynim yoruluyor. yorgun ve halsiz düşüyorum düşünmekten. ama benim senden tek farkım bunu konuşmalarıma çok fazla yansıtmamam. az ve öz konuşurum. aslında düşünmekten konuşmaya vakit bulamam desem saçma gelecek herkese ama öyle. bu durumu ifade etmek oldukça zor
kafamçokkarıştı

evettt aynı sorun işte şekerım kafam süreklı bın bır düşünceyle karışık ama konusmama da yansıyor evet ayrıca bır olayın bır bır seklını daha düşünüyorum mesela sana cevap yazarken 5 tane örnek verebılırım ya da sana cevaplarıfarklı sekıllerde verebılırım delikafadulden ama hepsı karısınca haliyle manasız bır sey cıkıyor ortaya sen ne guzel az öz konusuyormussun ben de az konusuyorum ama hıc öz degıl hep yetersız kalıyor bazen konusmuyorum bıle . ama karısık konusunca da kendımı ıfade edememıs oluyorum konusmayınca da Çok üzgünüm çoook

Kız Potubor... ne demek istediğini anlayabilseydim fikir de verecektim ama :))
Sanırım asıl sorun da bu.
Kendini ifade etmekte sorunların var.
Gene de anladığımı yorumlayayım bakiim...

3-5 şeyi aynı anda düşünüp aynı anda söylüyorsun... karşındakinin de kafasını karıştırıyorsun.
Kendine en fazla 2 cevap hakkı tanı böyle anlarda, konudan uzaklaşma.
Baktın ki 3. cevap dilinin ucuna geldi hemen dilini ısır... :)

Odaklanma sıkıntın var anladığım kadarıyla bu yüzden tek bir konuya odaklanmanı gerektirecek alıştırmalar yap. Puzzle yap mesela ya da bir elişi de olabilir...

evet aynen aynı anda düşünüyorum herkesın kafası karısıyor benle bırlıkte,
bır ara bu konu ıcın sureklı kıtap okuyordum ıyı gelıyordu dınlenıyordu kafam, sonra fılme merak sardım bır ara örgu, ama örmek de terapı gıbı degıl o da kafa karıstırıyo puzzle belkı karısmısı toparlar degıl mı :) aman o da her yere sacılıyor canım hem cok pahalı degıl mı.

bak dert ettiğin şeyi yapmışsın mesela burda..
bence senin sorunun kafan çok dolu olduğu için sesli düşünmen...düşündüğünü unutma ihtimaline karşı karşındaki insana söylüyorsun; mesela alışverişe gidelim mi dendiğinde çizme var mıdır falan diyerek aslında karşındakinin ne düşündüğünü bilmesini ve gittiğinizde bunu sana hatırlatmasını istiyor olabilirsin; ya da cilt bakımı yaptığını ve tek renk olmadığını söylediğinde aslında ne yapabilirim diye bize akıl danışmak istiyor olabilirsin ya da bu konunun canını sıktığını belirtmek istiyor olabilirsin...ama her şeyi tek tek anlatacak, soru soracak, konuyu derinlemesine konuşacak kadar vaktin yok ya da aklında sürekli ir sürü süşünce olduğu için çok az bir kısmını söyleyip başka bir konuya geçiş yapıyorsun gibime geldi...
biraz sakin olup bir kaç saniye düşünerek konuşmanı tavsiye ederim ya da aklındaki konuları not alabilirsin belki...mesela alışverişe gittiğinde çizme ve kazak bakacağını not alabilirsin..

evet not alıyorum mesela bugun bunları yapıcam
tek tek yazıyorum cızme bot kot parfum dıye
bazen harcama lıstemı de yazıyorum harcadıktan sonra 10+30+45 dıye ama sonra bakınca halıyle ne olduklarını hatırlamıyorum.
dedıgın dogru olabılır cızme ne kadardır dıyorum derken var mıdır nerede ıyıdır baska yere mı gıtsek dıye anımsatıyorum, cıldım tek renk degıl derken de tamamen akıl danısma amacıyla soyledım aklımdakını haklısın.
sonucuna gelelım düşün demıssın düşünüyorum ama aynı konuyu düşünüyorum 2 sanıye fazla dur düşün dersen aynı konu düşünmeye devam edıyor ya da konuyu unutuyorum . sakin olayım. süprizzzzz

canım kusura bakmada ben senin ne demek istediğini anlamadım:(

hıı sanırım anladım
sen bişiler yapıyorsun ama sonra ona ne kadar harcadığını bilmiyorsun..
onu mu alayım,bunu mu yapayım diye düşünüyorsun ama tam olayı bitirmeden başka bir şeye atlıyorsun..yani ilk düşündüğünü gerçekleştirmeden başka bir olaya geçiyorsun..öyle mi?

hıı sanırım anladım
sen bişiler yapıyorsun ama sonra ona ne kadar harcadığını bilmiyorsun..
onu mu alayım,bunu mu yapayım diye düşünüyorsun ama tam olayı bitirmeden başka bir şeye atlıyorsun..yani ilk düşündüğünü gerçekleştirmeden başka bir olaya geçiyorsun..öyle mi?

hehehe, benım d edıgımı anlamamıssın ama senınkısı daha karısıkkiiii kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
evet işte karışık her şey, herşeyyy çoooooooook karışık bende :1shok: :utangac:

halini hic begenmedim canim,ciddiyim:1no2:
bence sen en yakin zamanda doktora gitmelisin..valla bi cam diyosun bi bardak...
belkide destek alman gerekebilir...garip bi durum..

eskiden aynı şey bendede vardı canım durumunu çok iyi anlıyorum..özellikle de okul hayatımda bu durumum dolayısıyla arkadaşlarım tarafından acımasızca çok yargılanmışımdır...
belki de sende hiperaktivite denilen şey vardır...beyinin içindeki 10 farklı kanaldan aynı anda farklı düşüncelerin geçmesi gibi....bendede var yalnız değilsin bu konuda...ama zamanla kontrol altına alınabiliyor

böyle olmanın nedeni aklından geçen herşeyi dışarı vurmandan ileri geliyor canım..bence konuşmadan önce düşünmeyi ve söyleyeceğin şeyleri seçerek ayıklayarak söylemelisin...ve söylemeyi seçtiklerinin "o anki" konuyla ilgili olması çok çok önemli.... ilk başlarda konuşman yavaşlayabilir zorlanabilirsin ama sonra beyin alışıyor ve ayırtetme işini daha hızlı yerine getiriyor korkma....ayna karşısındada kendine herhangi bir konu seçip o konu dışına çıkmamayı bol bol pratik yapabilirsin....yada bu sitedeki çeşitli konulara yorum yazmaya çalış ama yazdıklarının sadece o anki konuyla ilgili olmasına gayret et...mesajını göndermeden önce bir kere daha oku...eğer farklı birşey yakalarsan sil öyle gönder....
hem ayrıca karşındakilerin her düşündüğün şeyi öğrenmesi de iyi olmaz bence...bazı şeyler sende saklı kalmalı...

arasıra bende kontrolumu kaybedebiliyorum ama bunlar genelde çok yakın gördüğüm ve beni olduğum gibi seven kişiler...kontrolsuzluğum insan seçmeye başladı...sadece çok çok sevdiklerimde oluyor artık...
mesela telefonda onlarla konuşurken konudan konuya atladığım oluyor ama onlar benim o halime bayılıyorlar...samimi ve doğal buluyorlar..
seni bu halinle sevdiğine inandığın kişilerin yanında kendini rahat bırakabilirsin....ama daha mesafeli olduğun kişilerde kontrolu elinde tutmalısın

eğer derdin aklındaki şeyi unutmamak ise onun da kolayı var....yanında not defteri ve kalem bulundur sürekli ve aklına geleni not alma alışkanlığı edin...ben işlerimi öyle götürüyorum..böylece beynimde düşünceler sabun köpüğü gibi uçuşmuyorlar..
yükümü kağıtlara yüklüyorum :) bak görüyomusun benim söylediğim şeyler de şu anki konuyla alakalı ama konu hakkında 50 çeşit şey söyledim :))))))))))))

Son düzenleme:
ama zamanla kontrol altına alınabiliyor

böyle olmanın nedeni aklından geçen herşeyi dışarı vurmandan ileri geliyor canım..bence konuşmadan önce düşünmeyi ve söyleyeceğin şeyleri seçerek ayıklayarak söylemelisin...ve söylemeyi seçtiklerinin "o anki" konuyla ilgili olması çok çok önemli..

hem ayrıca karşındakilerin her düşündüğün şeyi öğrenmesi de iyi olmaz bence...bazı şeyler sende saklı kalmalı...

eğer derdin aklındaki şeyi unutmamak ise onun da kolayı var....yanında not defteri ve kalem bulundur sürekli ve aklına geleni not alma alışkanlığı edin...ben işlerimi öyle götürüyorum..böylece beynimde düşünceler sabun köpüğü gibi uçuşmuyorlar..
yükümü kağıtlara yüklüyorum :) bak görüyomusun benim söylediğim şeyler de şu anki konuyla alakalı ama konu hakkında 50 çeşit şey söyledim :))))))))))))

bu dedıklerını yaptım bılıyor musun ve cok işe yaradı

kenara yazıyorum cok düşüncemı sonra yırtıp atıyorum gunlük yazmak gıbı,
artı konusurken de konuyla alakalı degılse yutkunuyorum konusmuyorum
gereksız espırı de yapmıyorum gülmeyıversınler ben espırımı yapıp gulerım cok lazımsa opuyorumnanaktan ahahah

Back