• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden adet olmadım?

pinar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
166
20
68
İstanbul
kızllarrr çok korkuyorumm.. lohusalıktan sonra 12 şubatta adet oldu. 12 gün sonra çok az kanamam oldu amaçok az.. şimdi 9 gün gecikti hamile değilimdir dimii sizin nasıl oldu 12aralıkta da doğum yaptım ço korkuyorum lütfen yardımm

ben doğumdan sonra tam bir yıl adet olmadım.yani kızım 1 yaşına bastı 10 gün sonramı ne ben adet oldum.ilk kez.sonrasındada düzenli gelmeyebiliri.benim ilk adetin üzerinden 48 gün geçtikten sonra ikinci adetimi oldum.yani 18 gün gecikti.böyle düzensizlikler çok normal.kendinize güveniyoranız hani hamile kalmam için bi sebep yok diyorsanız bu uzamalar çoknormal ama emin değilim hamilede olabilirim diyorsanız bekleyim aditinizden bi 10 gün geçsin gebelik testi yaptırırsınız..

evet aynen ..ben de geçen sene 12 aralıkta doğum yaptım. bir sene sonra adet oldum ilk kez ve üzerinden 2-3 ay geçtikten sonra 2.kez adet oldum. buarada sürekli test yapıyordum ve negatif çıkıyordu. Yani düzensizlikler normal. emzirirken adet görmeyebiliyorsun.

kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için korunuyoruz ama inşallah kazaya kurban gitmem. beni korkutan 40 sonrası oldu şimdi süt koruyo olabilir mi idrar da siz ne zaman gördünüz gebeliği yni kaç gün sonra. benim gebeliğimde 3 gün sonra idrarda negatif kanda pozitifti. ondan idrar testinede güvenemiyorum diyebilirim.

Ya dogum sonrasi emziren annelerin adeti olmuyor diye biliyorum, yanli$ mi biliyorum?
Bende ocakta dogum yaptim emziriyorum adet felan olmadi... yakinda korunma hapina ba$licam aslinda nezmaan ba$lamam gerektigini de bilmiyorum dogum sonrasi olan kanamam geçenlerde bitmi$ti biter bitmez mi ba$lamam gerekiyordu korunma hapina onu da bilmiyorum, dr. arayip ögrenmem gerek aslinda.

Aranizda bilen varmi?

canım ben ilk ay adet olmadım sonra düzenli geldi. herkesde farklı olabiliyor yani. yanlız yanlış bilmiyorsam emzirirken doğum kontrol hapı kullanılmıyor kullanmadan araştır derim. :)

Ya dogum sonrasi emziren annelerin adeti olmuyor diye biliyorum, yanli$ mi biliyorum?
Bende ocakta dogum yaptim emziriyorum adet felan olmadi... yakinda korunma hapina ba$licam aslinda nezmaan ba$lamam gerektigini de bilmiyorum dogum sonrasi olan kanamam geçenlerde bitmi$ti biter bitmez mi ba$lamam gerekiyordu korunma hapina onu da bilmiyorum, dr. arayip ögrenmem gerek aslinda.

Aranizda bilen varmi?

canım bende sağlık ocağına sormuştum doğum kontrol hapını emzirirken vermiyolar. emzirmiyosan adetinin ilk günü başlıyorsun. bize kondomla korunun demişlerdi. ama biz kendi yöntemimizle korunduk
:( kaçak olduğunu sanmıyorum ama korkuyorum......

kızlarr sonunda rahatladımmmm hamile değilim kanda gebelik baktırdım bugün çok sevindim ya vallla hayırlısı artık..

ben de çok araştırdım bu korunma olayını. Doğumdan sonra emziriyorsanız ilk 6 ay kontrol haplarını ve bir aylık iğneleri kullanamıyorsunuz. Spiral taktırabilirsniz ya da 3 aylık iğne(ki kesinlikle tavsiye etmiyorum.) ama en güzeli doğal yoldan korunmak.
Emzirirken de adeti düzenli olanlar olduğu gibi, aylarca hatta emzirdiği süre boyunca olmayanlar var. süt korur mu diyr de bir şey yokmuş doktor bana demişti, sen korunmana bak, emziriyorken de hamile kalabilirsin diye.

ben 3 ay emzirdim ve emzirdiğim sürece hiç adet olmadım..emmeyi bıraktıktan 20 gün sonra adet oldum herkeste farklı tabi.bide korunma yöntemlerin çoğu yani ilaçla olanlar adetliyken oluyo die biliyorum (hap,1-3 aylık iğneler falan)e adet olmayanlar napçak anlamadım..zaten ilaç da kullanmaya cesaret edemediğimden biz kondomu tercih ettik..gerçi çoğu zaman doğal yoldan korunuyoruz..

Back