İlköğretim Yorum ve Soruları ne zaman yollasam..

nazlma

İnsanın hayatı, insanın hayalidir. (A. Gide)
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
5.036
3.375
Herkese selam arkadaşlar.konu açmamın sebebi çok kararsiz olmam.benim kızım 2010 aralık ayinda doğdu.onun için ne zaman doğru okula başlaması karar veremiyorum.2016 başlamasını eşim çok istiyor.Almanyada yaşıyoruz.kizimdan 3 ay küçük arkadaşı gidicek..kafam çok karişik.kreşten sordular gidicekmi diye.eşim evet dedi.ona gore okul öncesi hazırliğa başlıycaklar.ne yapıcam hiç bilmiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorumm ...

Yardim edicek biri yokmu kızlar ya.

Herkese selam arkadaşlar.konu açmamın sebebi çok kararsiz olmam.benim kızım 2010 aralık ayinda doğdu.onun için ne zaman doğru okula başlaması karar veremiyorum.2016 başlamasını eşim çok istiyor.Almanyada yaşıyoruz.kizimdan 3 ay küçük arkadaşı gidicek..kafam çok karişik.kreşten sordular gidicekmi diye.eşim evet dedi.ona gore okul öncesi hazırliğa başlıycaklar.ne yapıcam hiç bilmiyorum.
Almanyada kaç yaşında başlıyor ilkokul eğitimi?

Almanyada kaç yaşında başlıyor ilkokul eğitimi?
6 yasinda ortalama olarak.ama benim kizim 6 yasini aralikta doldurucak.agustos dogumlu arkadaslari gidiyor.ama şuda varki seneye 2009 un eylul ekim kasim aralık doğumlu çocuklarda olucak.1 sene büyük çocuklarla ezilirmi acaba?düşünüyorum sürekli

6 yasinda ortalama olarak.ama benim kizim 6 yasini aralikta doldurucak.agustos dogumlu arkadaslari gidiyor.ama şuda varki seneye 2009 un eylul ekim kasim aralık doğumlu çocuklarda olucak.1 sene büyük çocuklarla ezilirmi acaba?düşünüyorum sürekli
Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız.
Fiziksel ve mental olarak yaşıtlarından önde br çocuksa bir sene bekletmek ilerde okul hayatından sıkılmasına sebep olabilir.Ama gelişimi yaşıtlarına göre iyi değilse bekletirseniz daha verimli olur.

Almanya'daki sistemi detaylı araştırmak lazım.

Ben Türkiye'deyim. Aralık 2009 doğumlu kızım 2 sene kreşe, 1 sene anaokuluna gitti.

Bu sene ilkokula başlattım.

Kendisi de çok istiyordu başlamak, okumayı yazmayı öğrenmeye çok heves ediyor. Evde ablası olması ve sürekli ona özenmesi, okuyamayınca kendisi kötü hissetmesi karar vermemde bir faktör oldu. Diğer faktör de daha önce 3 sene zaten kreşe gitmiş olması oldu. Ayrıca anaokulu öğretmeni de başlamasını önerdi.

Kararımdan emin olmamda etkili faktörler bunlar. Pişman olmam inşallah.

Fizik olarak sınıfın en küçüğü benim kızım. Ama o da kendini korumayı öğrensin, hayatta sürekli ben onu koruyup kollayamam. Ezilir mi diye peşinde koşamam. Hayatı öğrenmek zorunda. Bugün ezilir, ama yarın daha güçlü şekilde çıkar bu durumdan.

Haaaa bu arada ben de Aralık doğumluyum. Ben de 6 yaşımı okula başladıktan 3 ay sonra doldurdum. Okul hayatım gayet başarılı geçti, ilk 3 içinde oldum her zaman. Hiç eksiklik, eziklik, yetersizlik vs hissetmedim. Mutluyum, gururluyum :))))

X