How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bebek Beslenmesi Ne zaman su verdiniz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedaesila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
194
4
96
İstanbul
KIZIM 7 AYLIK GÜN İÇERSİNDE SU VERİYORUM AMA NETTE ARAŞTIRIRKEN 1 SENE SU VERMEYENLER OLDUĞUNU GÖRDÜM AKLIM KARIŞTI SİZ BU KONUDA NE YAPTINIZ ?
opuyorumnanaktan
BENİM SU VERMEMİN NEDENİ EK GIDALARA BAŞLAMAM SUSAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ASLINDA EMZİRİYORUMDA SÜTTEN ALIR GEREKLİ SUYU AMA VERİYORUM İŞTE kaydirigubbakcemile2

yok canım ya naptın 1 sene, ek gıdaya başladığın an vermen gerekir çünkü o gıdayı sindirmek için suya ihtiyacı var

benimki 3 aylık anne sütü + mama veriyorum.doktor her mamadan sonra 2-3 damla vermem gerektiğini söyledi veriyorum artık..

teşekkürler arkadaşlar zaten su veriyordum gönül rahatlığıyla devam artık :) peki bide suyu nasıl verileceği konusunda görüş ayrılığı var kimisi diyor -yani kimi doktor - kaynat soğuk öyle ver bazı temiz su ver sadece kaynatırsan mineral kalmaz diyor bu durumda ne yapıyorsunuz peki ?

canım benim doktorum, küçük pet şişeleri kaynatmadan verebilirsin dedi. Damacanadan vereceğim zaman kaynatıyorum.

ılk doğumdan itibaren her emzirmeden sonra bebeğe bir çay kaşığı ile başlanarak su verilir. Aksi halde sütten dolayı ağızda pamukçuk olur diye biliyorum. Yani suyun sonuçta zararı yok. Ama bebek susuz da bırakılmamalı.

ben doğum yaptığım günden beri veriyprum .hiç ta sorun olmadı vücudumuzun % 80 i su.
hem suyun kime zararı olmuş ki.
bence sen ver bebeğine su.damacana suyunu kaynat soğut sonra içir rahatça.
benim doktorumda vermemi söyledi.

Anne sütünün %90 'ı sudur.Ek gıdalara baslamadan önce verilen su,bebeğin midesini doldurmaktan öteye geçmez..Bebeğin midesi ilk aylarda misket büyüklüğündedir.Daha az emmesine neden olur.Sadece anne sütü alan bir bebeğin ilk altı ay suya ihtiyacı yoktur.

Son düzenleme:
ben 5.ayda ek gidaya geçer geçmez vermey başladm.üstelik hicde kaynatmadim..içindeki mineraller tamamen gidiyor kaynatınca.allaha şükür hiç bir sıkıntı yaşamadim..ayrıca bir bebek asla sususz bırakılmamalı.şimdi kızım 14aylık bütün gün versem su içer:)
yani yemek yemenin dışında en öenmliihtiyaç unsurlarından biridesudur..

benim oglum 19 aylık.hala emiyor.
15 ay hiç su içmedi.her istediğinde emzirdim.ben çok su içiyorum.dolayısıyla da sütüm çok oluyor.6.ayda vermeye başlamıştım ama içmedi.bende ısrar etmedim.gelişiminde hiçbir sorunu olmayan bir bebeğim var.üstelik bebeğin anneden aldığı su mikropsuz saf bir sudur.kaynatma derdi de yok.

doğum yaptıran ebe her emdikten sonra birkaç damla mutlaka su ver dedi,sağlık ocağındaki ebe ise ilk altı ay kesinlikle bir şey verme dedi benm de kafam karıştı vermedim ama bu sefer de ağzı bembeyaz oldu kızımın bunu nasıl geçiricem acaba bilgisi olan var mı?

canım pamukçuk bir mantar enfeksiyonudur.uzmantv.com dan pamukçukla ilğili bilgi alabilirsin.

Back