Ne zaman, nerde, nasil kitap okuyorsunuz?

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.117
Merhaba kitap kurtlari,
Kitap okumayi cok isteyip de okuyamayan, cok agir ilerleyen biriyim. :KK43: Hem feci sekildeki dikkat daginikligimla odaklanamiyorum, dikkatim hemen baska seylere kayiyor, hem de kitap demek benim icin anestezi demek gibi bir sey. Kitabi yatagimda uzanarak elime alinca en fazla 3 sayfa sonra felaket uykum geliyor, uykuya daliyorum. Hem de oyle bir daliyorum ki 12+ saat uyanamiyorum. Bu nasil bir uyku getirmektir anlamadim.
He bir de okuyorum ve calisiyorum. Biraz da bunlarin verdigi bunalmisliktan dolayi pek baska bir sey okuyasim gelmiyor galiba. Ama cok istekliyim ya.

Ortaokul, ilkokul yillarimda okuyan biriydim. Kutuphaneye uyeydim ve hep kitap alir okurdum. O zaman internet vs. de boyle pek yoktu zaten. Aklim kaymiyordu, kitaba odaklanabiliyordum. O gunlerimi cok ariyorum, o sekilde kitap okuyabilmek istiyorum. Inanir misiniz kitap alip dururum, evde okunmayi bekleyen yeni bir suru kitap vardir. Uzaktan bakarim icim gider, ama yok, okuyamiyorum. Internet bagimliligim var sanirim, bu da beni cok alikoyan bir sey.

Neyse. Bu konuyu kendimi biraz daha ozendirmek, harekete gecirmek ve uyuklamadan kitap okuyabilmek umuduyla aciyorum. Siz nerede kitap okursunuz mesela? Yatmadan once yatakta mi, koltukta mi, masada mi? Yanina icecek filan alir misiniz? Gunun hangi zamanlarinda kitap okursunuz? Kitap sanki benim icin gece, yatakta okunasi bir sey, ve hal boyle olunca uykum geliyor. Biraz ozenmek istiyorum kitaba; aklim baska seylere gitmeden israrla kitap okumak istiyorum. Beni biraz ozendirin, anlatin lutfen. Boyle bir problemi yenebilip de, faydasiz bircok sey yerine kitabi hayatinin onemli bir parcasi yapabilenlerin tavsiyesini de beklerim.

Su anda yine yatagimin ustundeyim. Yatmadan, oturarak kitabimi acacagim ve okumaya calisacagim. Insallah ilerlerim biraz. :)

Merhaba kitap kurtlari,
Kitap okumayi cok isteyip de okuyamayan, cok agir ilerleyen biriyim. :KK43: Hem feci sekildeki dikkat daginikligimla odaklanamiyorum, dikkatim hemen baska seylere kayiyor, hem de kitap demek benim icin anestezi demek gibi bir sey. Kitabi yatagimda uzanarak elime alinca en fazla 3 sayfa sonra felaket uykum geliyor, uykuya daliyorum. Hem de oyle bir daliyorum ki 12+ saat uyanamiyorum. Bu nasil bir uyku getirmektir anlamadim.
He bir de okuyorum ve calisiyorum. Biraz da bunlarin verdigi bunalmisliktan dolayi pek baska bir sey okuyasim gelmiyor galiba. Ama cok istekliyim ya.

Ortaokul, ilkokul yillarimda okuyan biriydim. Kutuphaneye uyeydim ve hep kitap alir okurdum. O zaman internet vs. de boyle pek yoktu zaten. Aklim kaymiyordu, kitaba odaklanabiliyordum. O gunlerimi cok ariyorum, o sekilde kitap okuyabilmek istiyorum. Inanir misiniz kitap alip dururum, evde okunmayi bekleyen yeni bir suru kitap vardir. Uzaktan bakarim icim gider, ama yok, okuyamiyorum. Internet bagimliligim var sanirim, bu da beni cok alikoyan bir sey.

Neyse. Bu konuyu kendimi biraz daha ozendirmek, harekete gecirmek ve uyuklamadan kitap okuyabilmek umuduyla aciyorum. Siz nerede kitap okursunuz mesela? Yatmadan once yatakta mi, koltukta mi, masada mi? Yanina icecek filan alir misiniz? Gunun hangi zamanlarinda kitap okursunuz? Kitap sanki benim icin gece, yatakta okunasi bir sey, ve hal boyle olunca uykum geliyor. Biraz ozenmek istiyorum kitaba; aklim baska seylere gitmeden israrla kitap okumak istiyorum. Beni biraz ozendirin, anlatin lutfen. Boyle bir problemi yenebilip de, faydasiz bircok sey yerine kitabi hayatinin onemli bir parcasi yapabilenlerin tavsiyesini de beklerim.

Su anda yine yatagimin ustundeyim. Yatmadan, oturarak kitabimi acacagim ve okumaya calisacagim. Insallah ilerlerim biraz. :)
ben işe gidip gelirken serviste, genelde yatakta, bazen koltukta okuyorum.
siz internet sorununu aşmadıkça değil kitap okumak, başka şeyleri de yapmakta zorluk yaşarsınız gibime geliyor.

siz internet sorununu aşmadıkça değil kitap okumak, başka şeyleri de yapmakta zorluk yaşarsınız gibime geliyor.
Evet yaşıyorum malesef :KK43:
Dönem dönem aşıyorum bu problemi aslında. Sonra yine geliyor bağımlılık.
Teşekkürler cevabınız için.

Her fırsatta okumaya calisiyorum. Genelde uyumadan once okuyorum. Yada is yerinde molalarimda.

Bende genelde koltuğa uzanmış, battaniyenin içinde okurum hava soğuksa. Yoksa tekli koltuğa yan, bacaklarımi sallandırarak oturup kitabımı okurum içecek filan içemem dikkatimi dağıtır çünkü benim. Sizde zorlanıyorsaniz deneyerek size uygun uyku getirmeyecek bir yer bulmaya çalışın. Çünkü kitap okumanın verdiği zevk bambaşka bilirsiniz :)

Her zaman her yerde okuyabilirim :) dışarı çıkarken mutlaka çantama atarım kitabımı otobüs 20 dk sürdüğü için zevkle okurum o 20 dk boyunca. Evde çıkınca bi kafeye giderim kemdime bi kahve söyler köşelere bi yere heçer okurum çok seviyorum bunu çünkü bana terapi gibi geliyor dışarda okumak hem de kahvemin hazır gelmesi :KK49: yatarken okurum bazen kaptırıp sabahlarım o_O bazen de uyuyakalırım. Bazen yüzüme kil maskesi sürer beklerken okurum bazen de başında durup karıştırmam gereken bir yemek yaparken bir elimde kitap bir elimde kepçe okurum :KK76: yada tuvalette :KK71: bayağı uzattım kızlar kusura bakmayın ama böyle işte her fırsatta okuyabilirim zamanım yok dediğim olmadı hiç

Iste ben tum o saydiklarinizi yaparken okumak yerine telefondan internete bakiyorum. :KK43:
Bayagi aliskanlik meselesi, yoksa zamansizlik, imkansizlik degil. Okumak isteyen her yerde okuyor iste. Gerci ben de istiyorum ama net aklimi fena aliyor basimdan...
Yatmadan once veya gun icinde yatarak veya uzanarak nasil okuyorsunuz yahu!? Ben 3 sayfa okuduktan sonra resmen bayiliyorum, bir daha da uyanamiyorum valla.

pdf lerle aran nasıl?
acaba bir kagıdı okumak mı sıkıcı geliyor?

mesela roman harici cogu teorik bilgiye mumkun oldugunca elektronik erişim işlerimi kolaylastırıyor, alıntı yapmam, vurguları isaretlemem, daha sonra aklıma takılan bir yeri arama yaptırarak bulmam vs.

bu arada ben kendime günlük olarak (en azından gün aşırı) kitap okumak icin ayrı müzik dinlemek icin ayrı saatler ayırırım.
evet müzik dinlemek aynen film izlemek gibi başlı başına bir iş benim için.

pdf lerle aran nasıl?
acaba bir kagıdı okumak mı sıkıcı geliyor?

mesela roman harici cogu teorik bilgiye mumkun oldugunca elektronik erişim işlerimi kolaylastırıyor, alıntı yapmam, vurguları isaretlemem, daha sonra aklıma takılan bir yeri arama yaptırarak bulmam vs.

bu arada ben kendime günlük olarak (en azından gün aşırı) kitap okumak icin ayrı müzik dinlemek icin ayrı saatler ayırırım.
evet müzik dinlemek aynen film izlemek gibi başlı başına bir iş benim için.
Elektronik bana hiç uymaz, çünkü benim ekran karşısında hepten dikkatim dağılır. Kağıt okumayı daha çok seviyorum. Telefon, bilgisayardan mümkün oldukça uzak durmak istiyorum. Okul ödevlerim için bilgisayar başına oturuyorum da ancak sıra ödevime geliyor. Hemen internette gezinmeye dalıyorum çünkü. Kk filan şu son 1 yıldır bağımlılık yaptı bende. Eskiden bu kadar değildi.
Belki kendimi kitaba alıştırıp internetten uzak tutmak için günde en az belirli bir sayfa sayısı okuma düzeni yaparım. Cidden okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum çünkü.

Iste ben tum o saydiklarinizi yaparken okumak yerine telefondan internete bakiyorum. :KK43:
Bayagi aliskanlik meselesi, yoksa zamansizlik, imkansizlik degil. Okumak isteyen her yerde okuyor iste. Gerci ben de istiyorum ama net aklimi fena aliyor basimdan...
Yatmadan once veya gun icinde yatarak veya uzanarak nasil okuyorsunuz yahu!? Ben 3 sayfa okuduktan sonra resmen bayiliyorum, bir daha da uyanamiyorum valla.
Ben de telefonu yeni aldığında suyunu çıkarmıştım gerçekten ama boyun ağrısı ba gösterdikten ve şarjım hemen bitmeye başladıktan sonra artık bi kenara koymaya çalışıyorum telefonu. 2 saatte 1 falan bakınıyorum yoksa boynumu eğmekten fıtık olabilirim

Elektronik bana hiç uymaz, çünkü benim ekran karşısında hepten dikkatim dağılır. Kağıt okumayı daha çok seviyorum. Telefon, bilgisayardan mümkün oldukça uzak durmak istiyorum. Okul ödevlerim için bilgisayar başına oturuyorum da ancak sıra ödevime geliyor. Hemen internette gezinmeye dalıyorum çünkü. Kk filan şu son 1 yıldır bağımlılık yaptı bende. Eskiden bu kadar değildi.
Belki kendimi kitaba alıştırıp internetten uzak tutmak için günde en az belirli bir sayfa sayısı okuma düzeni yaparım. Cidden okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum çünkü.

boş zamanlarımda kitap okurum derler ya, oldum olası buna hic katılmadım,
o yuzden başlı başına bir iş, zaman ayırılmalı yazmıstım bir onceki yorumumda.

bir kitap seni sarar ve o merak daha sonra bos kaldıgın anları daha verimli degerlendirmen icin bir fırsata dönüşür.
sana arkadaslık etmesi, tek basına kalmaktan keyif aldıgımız anlar icinde senin hayatına dogrudan dokunmayan ama yepyeni bir dünyaya acılan kapı olarak farklı duygular barındırıyor.
alışkanlıgı edindikten sonra tuvalet, otobus vs her fırsatta okumak isteyebiliyorsun zaten.

tavsiyem sakinlesme ihtiyacı duydugun veya gayet iyiyken güzel saatler gecirmek istediginde telefonun sesini kısıp cay kahve ne istiyorsan onu hazırlayıp (sogusa da bosver, amac sevdigin bir ortamı hazırlamak) evde sevdigin bir köşede kitabı okumaya baslaman.

oncesinde sayfaları karıstırır, kitapla ilgili spoiler vermeden yorum okursan veya yazarla ilgili... merak duygun da artar, henüz karakterleri tanımadıgın ve olayın içine girmedigin icin o başta sıkıcı gelebilecek ilk 10sayfaya sabretmen de kolaylasır.

boş zamanlarımda kitap okurum derler ya, oldum olası buna hic katılmadım,
o yuzden başlı başına bir iş, zaman ayırılmalı yazmıstım bir onceki yorumumda.

bir kitap seni sarar ve o merak daha sonra bos kaldıgın anları daha verimli degerlendirmen icin bir fırsata dönüşür.
sana arkadaslık etmesi, tek basına kalmaktan keyif aldıgımız anlar icinde senin hayatına dogrudan dokunmayan ama yepyeni bir dünyaya acılan kapı olarak farklı duygular barındırıyor.
alışkanlıgı edindikten sonra tuvalet, otobus vs her fırsatta okumak isteyebiliyorsun zaten.

tavsiyem sakinlesme ihtiyacı duydugun veya gayet iyiyken güzel saatler gecirmek istediginde telefonun sesini kısıp cay kahve ne istiyorsan onu hazırlayıp (sogusa da bosver, amac sevdigin bir ortamı hazırlamak) evde sevdigin bir köşede kitabı okumaya baslaman.

oncesinde sayfaları karıstırır, kitapla ilgili spoiler vermeden yorum okursan veya yazarla ilgili... merak duygun da artar, henüz karakterleri tanımadıgın ve olayın içine girmedigin icin o başta sıkıcı gelebilecek ilk 10sayfaya sabretmen de kolaylasır.
Ben de boş zamanda kitap okumak deyimine katılmıyorum. Okumak basbayağı zaman alan, dikkat isteyen bir şey. Boş zamanlık ucuz veya kısa bir oyalanma yöntemi değil yani.

Şu anda "Bir psikiyatristin gizli defteri"ni okuyorum. 2 ayda 120. sayfaya gelebildim. :) neyse. Kitapta 10-20 sayfalık farklı hikayeler var. Öyle çok da sürükleyici değil, merak uyandırmıyor çoğu. Ama kitap öğretici, güzel yine. Belki de kitaptan dolayı salmışımdır okumayı. Uçurtma avcısı 375 sayfa civarıydı ve 13 günde bitirmiştim, saydım günleri. Kitap sürükleyiciyse insanın daha bir okuyası geliyor. Bunu bitirince normal bir romana geçeceğim.

Şu anda "Bir psikiyatristin gizli defteri"ni okuyoum. 2 ayda 120. sayfaya gelebildim. :) neyse. Kitapta 10-20 sayfalık farklı hikayeler var. Öyle çok da sürükleyici değil, merak uyandırmıyor çoğu. Ama kitap öğretici, güzel yine. Belki de kitaptan dolayı salmışımdır okumayı. Uçurtma avcısı 375 sayfa civarıydı ve 13 günde bitirmiştim, saydım günleri. Kitap sürükleyiciyse insanın daha bir okuyası geliyor. Bunu bitirince normal bir romana geçeceğim.

bilemiyorum,
ben genelde 2-3kitabı bir arada okurum.
o hikayeler dısarda iyi olabilir otobuste vs : ) ya da yatmadan once bir iki tane...
ama aralıksız 100 hikaye okuyamam mesela.
bulundugun ruh hali, o donemdeki isteklerine göre kitap secmek bu yılgınlık halinden kurtulmanı saglar bence.

bilemiyorum,
ben genelde 2-3kitabı bir arada okurum.
o hikayeler dısarda iyi olabilir otobuste vs : ) ya da yatmadan once bir iki tane...
ama aralıksız 100 hikaye okuyamam mesela.
bulundugun ruh hali, o donemdeki isteklerine göre kitap secmek bu yılgınlık halinden kurtulmanı saglar bence.
Ooo ben aynı anda 2-3 kitap okumaya kalksam herhalde 5 senede kaplumbağa hızında, kitap konularını sakız gibi uzata uzata heder edip bitiririm herhalde. :))

Ooo ben aynı anda 2-3 kitap okumaya kalksam herhalde 5 senede kaplumbağa hızında, kitap konularını sakız gibi uzata uzata heder edip bitiririm herhalde. :))

elimde oyle olup sürünen, bazısını ise mundar etmeyeyim yine diyip bıraktıgım bircok kitap var :KK23:
yani pek iyi bir ornek degilim aslında.

ama biri dusunceye dayalı, biraz daha teorik bir kitap iken,
yanına kurgusal birsey istiyorum, roman alıyorum,
bazıları icerik olarka birbirini destekleyici kitaplar da oluyor,
arada da bosluklarda okuyacagım hikayeler olsun veya biyografi gibi donemlere ayrıp okuyabilecegim birsey olsun diyorum.

yani 3 romanı aynı anda okumak... yok o kadar da degil! :KK53:

kendin icin de bu kadar olumsuz düsünme, saydım 13günde bitti diyorsun,
yazarı, kitabı kötülemek istemem de sarmamış bu seferki diyelim :KK45:

siz internet sorununu aşmadıkça değil kitap okumak, başka şeyleri de yapmakta zorluk
Merhaba kitap kurtlari,

ben fazla kitap okuyan biri degilim, ama okursam roman kitabi okurum. ve genelde sIkIldIgImda veya sinirli oldugumda odamda sessiz bir yerde okurum, (çok faydali oluyor benim için, sinirim geçiyo :) ) ve sadece kitapa odaklanmaya çalisirim kafamda ki sorunlari anlik olsada silerek.

elimde oyle olup sürünen, bazısını ise mundar etmeyeyim yine diyip bıraktıgım bircok kitap var :KK23:
yani pek iyi bir ornek degilim aslında.

ama biri dusunceye dayalı, biraz daha teorik bir kitap iken,
yanına kurgusal birsey istiyorum, roman alıyorum,
bazıları icerik olarka birbirini destekleyici kitaplar da oluyor,
arada da bosluklarda okuyacagım hikayeler olsun veya biyografi gibi donemlere ayrıp okuyabilecegim birsey olsun diyorum.

yani 3 romanı aynı anda okumak... yok o kadar da degil! :KK53:

kendin icin de bu kadar olumsuz düsünme, saydım 13günde bitti diyorsun,
yazarı, kitabı kötülemek istemem de sarmamış bu seferki diyelim :KK45:
O zaman ben de normal bir romana başlayayım. Şu anki kitabimin hikayelerini yine okurum arada. Sonuçta uzun süre bakmasam bile bölünecek bir roman değil. Evet evet. :) Khalid Hosseini'den "Bin muhteşem güneş"i almıştım. Uçurtma avcısı'nın yazarı. Bu yazarın tarzı çok sürükleyici bana göre. Merak uyandırmayan, sıradan bir kitaptansa sürükleyici bir roman çok daha kolay okuma alışkanlığı ve azmi kazandırır sanırım. Bugün-yarın yeni kitaba başlıyorum o zaman. :KK66:

Zamanı fark etmez ama okuduğum kitabın türüne göre değişik şekilde okuyorum.
Siyasi,tarihi ve dini türde bir kitap okuyorsam masa başında okurum.
Altını çizmek,not almak gerekebiliyor .
Hikaye ve roman okuyorsam genellikle yatarak okurum .Daha rahat oluyor :KK53:

X