Ne zaman kendime ait bir hayatim varmis gibi hissedecegim ?

MelatoniN

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.601
4.129
333
Arkadaslar bebegim 14 aylik oldu. 1 yasindan sonra rahatlarim demistim. Hicbir rahatlama yok. Kendime ait bir hayatim yokmus gibi hissediyorum. Kahvalti yapamiyorum, tuvalete gidemiyorum, dus alamiyorum, kendim icin yaptigim tek sosyal aktivite firsat buldukca buraya girmek. Bir kahve yapmalik keyifle icmelik zamanim yok.

Bir de bebegim bana ve babasina karsi cok farkli davraniyor. Ben kahvalti yapacagim zaman mama sandalyesinde 5 dk oturmaz, eline verdigim herseyi bagirarak saga sola firlatir, morarana kadar aglar, artik zeytini peyniri agzima tika tika yari ac yari tok sofradan kalkarim. Babasi kahvalti yaparken o mama sandalyesinde 1 saat sessizce oyalandigini biliyorum. Beni gorunce surekli agliyor, mizmizlaniyor. Bakici bile dedi siz yokken cok uyumlu bir cocuk, sizi gorunce ne oluyor anlamiyorum diye. Ben nerde hata yapiyorum? Tukendim artik.

Arkadaslar bebegim 14 aylik oldu. 1 yasindan sonra rahatlarim demistim. Hicbir rahatlama yok. Kendime ait bir hayatim yokmus gibi hissediyorum. Kahvalti yapamiyorum, tuvalete gidemiyorum, dus alamiyorum, kendim icin yaptigim tek sosyal aktivite firsat buldukca buraya girmek. Bir kahve yapmalik keyifle icmelik zamanim yok.

Bir de bebegim bana ve babasina karsi cok farkli davraniyor. Ben kahvalti yapacagim zaman mama sandalyesinde 5 dk oturmaz, eline verdigim herseyi bagirarak saga sola firlatir, morarana kadar aglar, artik zeytini peyniri agzima tika tika yari ac yari tok sofradan kalkarim. Babasi kahvalti yaparken o mama sandalyesinde 1 saat sessizce oyalandigini biliyorum. Beni gorunce surekli agliyor, mizmizlaniyor. Bakici bile dedi siz yokken cok uyumlu bir cocuk, sizi gorunce ne oluyor anlamiyorum diye. Ben nerde hata yapiyorum? Tukendim artik.
Size taktik uygulamis😁Yani bir kac defa aglarsam şunu yapar mi diye denemiş.Ve evet başarmış 😂Cocuk bunu bilerek yapmaz baslarda tesadüf öğrenmiş.Siz o agladikca bir seyleri firlattikca sessiz sakin kalın yanında oturun kendini yerlere atiosa bırakın orada sakinlesmesini bekleyin.Simdi ogrenilmisligin artik işe yaramadigini görsün.
Belli ki nazi size gecio ve fena halde farkında

Size taktik uygulamis😁Yani bir kac defa aglarsam şunu yapar mi diye denemiş.Ve evet başarmış 😂Cocuk bunu bilerek yapmaz baslarda tesadüf öğrenmiş.Siz o agladikca bir seyleri firlattikca sessiz sakin kalın yanında oturun kendini yerlere atiosa bırakın orada sakinlesmesini bekleyin.Simdi ogrenilmisligin artik işe yaramadigini görsün.
Cok tesekkur ederim yanitiniz icin. 1 yasina kadar kendim baktim pandemi dolayisiyla hep evdeydim. Gak dese su guk dese ekmek, emir eri gibi surekli pervane oldum. Yapisi geregi mizmiz bir bebek, aman aglamasin guvenli baglanmasi zedelenmesin diye sabah 6'dan gece yarilarina kadar gonlunu eylemek icin perisan oldum. Ben hata mi yaptim, bundan sonra ne yapacagim? Gercekten iyi hissetmiyorum.

Babası gibi davran
Yemesi için zorlama
Uğraşma
Kahvalrini yap

Ortam müsaitse parka götür enerjisjni atsın ağlıyor diye geri adım atma.

Bu arada babasi aglamasina benim kadar hassas yaklasmamisti, bebek bu aglar aglayabilirsin kizim saygi duyuyorum dedi gecti. Oyle durumlarda da hep ben aldim gonlunu eyledim

Bu arada babasi aglamasina benim kadar hassas yaklasmamisti, bebek bu aglar aglayabilirsin kizim saygi duyuyorum dedi gecti. Oyle durumlarda da hep ben aldim gonlunu eyledim
Aynen dediğim gibi iste bebisiniz cok akilli bir sekilde hassasiyetinizi fark etmis.Simdi sizi görünce durr şunu yaptırayip diyin basıyor yaygarayi😂😂
Sakin kalin aglamasini gerektirecek bir sey yoksa sakinlesmesini bekleyin.Benim ikizlerim var bebekliklerinde eger altlari temiz karinlari tok gazlari yoksa yere serdiğim battaniyeden kucağıma bile almazdim.Bu sayede islerim aksamazdi kafayı yerdim yoksa.Bu arada bebeklerimden biri kolitti o biraz cektirdi bana sizde de bu durum varsa bu sebepten mi üstüne düştünüz?

Aynen dediğim gibi iste bebisiniz cok akilli bir sekilde hassasiyetinizi fark etmis.Simdi sizi görünce durr şunu yaptırayip diyin basıyor yaygarayi😂😂
Sakin kalin aglamasini gerektirecek bir sey yoksa sakinlesmesini bekleyin.Benim ikizlerim var bebekliklerinde eger altlari temiz karinlari tok gazlari yoksa yere serdiğim battaniyeden kucağıma bile almazdim.Bu sayede islerim aksamazdi kafayı yerdim yoksa.Bu arada bebeklerimden biri kolitti o biraz cektirdi bana sizde de bu durum varsa bu sebepten mi üstüne düştünüz?
Kolikti, cok cok fazla gaz sancilari vardi aylarca gecmemisti. Cok zor gunlerdi cok...

Bir bebekte 10 cocuk buyutmus gibi yiprandim. Beni gorenler taniyamiyor. ayip olcak falan demeden yuzume yuzume bakip nolmus sana cokmussun bu ne hal diyorlar. 1 senede 30 kilo verdim.

Kolikti, cok cok fazla gaz sancilari vardi aylarca gecmemisti. Cok zor gunlerdi cok...
Tahmin ettim.O zaman bebeginize sarılın bebekte zor günler geçirmiş.Her dedigini yapmak yerine ağladığında sarılın yanında durun ama sizi kullanmasina izin vermeyin.Patron sizsiniz bebiste bunu bilsin

O agladiginda tepkisiz kalmam sizce guvenli baglanmasini zedeler mi?
Hayır
Çocuk şuan sizi kukla gibi oynatıyor
Aglamayi istediğini yaptırmak için kullanıyor yanı
Aglamakta duygusal bir durum ama her şeyi bu şekilde çözmeye çalışması problem bir davranış.
Mümkünse o ağladığnda sakinlesmenni bekliyorumsuan seni anlayamıyorum
De bizimkide öyleydi kendini yerlere atıyordu bizde babaanne dede figürü de vardı
Ağlamasın çocuk diye herşeye okey diyorlar di

Bende ağlamasını normal buluyorum
Dozuda arttırıp iyice de aglayabilir
Sakın kal.
Ne kız ne tepki goster.
Sakinlesmenni bekle.
Bizimki öyle bir saat ağlıyordu dil dökme işine don.
İşlerini hallet

Bir bebekte 10 cocuk buyutmus gibi yiprandim. Beni gorenler taniyamiyor. ayip olcak falan demeden yuzume yuzume bakip nolmus sana cokmussun bu ne hal diyorlar. 1 senede 30 kilo verdim.
Her istediğini yapma olmayacak şeyleri yani olacak yapialcak şeyleri beraber yapın
Öyle oturup senin yapmanı izlemesin yardımcı olsun. Çekmeceye kıyafetini koysun
Ya da bezini getirsin
Gibi basit şeyler.
Makinaya çamaşırını atsın gibi...

O agladiginda tepkisiz kalmam sizce guvenli baglanmasini zedeler mi?
Bu aşamaya gelmiş bir bebeğe dan diye tepkisiz kalmak evet bence güven bağını zedeler. Bebekler ve çocuklar söz konusu olduğunda bütün alışkanlık ve bağımlılıkların sağaltımında mutlaka kademeli değişime gidilmeli. Önceki mesajlarınızda gak deyince su demişsiniz. O zaman siz gak dedikten bir kaç dakika sonra su vererek başlayacaksınız. Bebeğin ağlayarak beklediği süreçte de neşeli, sevecen yani güven veren bir yüzle örneğin kahvaltıda iseniz masadan kalkmadan bir şeyler söyleyin, yemekleri beğendin mı gibi çok neşeli sorular sorun. Masadan sakinleştirmek için kalktığınızda da ben bebeğini ağlatan berbat bir anneyim vicdanı yapıp bebeği fazla sarıp sarmalamamaya özen gösterin. Sonuçta ortada bebeği sarsacak hiçbir şey yok ve bunu hissetmesi için önce sizin böyle hissetmeniz gerek. Her gün sakinleştirmek için biraz daha geç gidin yanına. Yavaş yavaş ikiniz de yipranmadan bu şekilde çözebilirsiniz sorunu.

Benim bebeğim de böyle . Bir buçuk yaşında bütün gün onunlayım . Sadece annneyim başka hiçbir vasfım yök . 15 sene çalışma sonrası eve kapandım . Canı sağ olsun yavrumun geçecek diyorum . Bizimki kucakcı çok . 1 yasa kadar kucakta ev gezdik. Hala da kucak ister paçama yapışır . Daha bir kişiye bir saat biralkp bir hava almaya cıkmıslıgım yoktur . Daha yeni yeni biraz babasında durmaya başladı . Sorunuzun cevabını ben de merak ediyorum. :)

Benim de saçlarım döküldü ve beyazladı . Ben de çok değiştim . Kendi çocuğumdan önce yeğenim doğmuştu öyle uysal bir bebekti ki hayatlarında hiçbir şey değişmedi .
ben bebeğim çok ağladığı için 40 mevlidi bile yapamadım .
sizinki gbi aynı mama sandalyesinde durmaz . Tuvalete sokmaz . Oto koltuğunda ağlar bağırır kusar. Ama bunları dile getirdikçe Allah bana kızacak diye korkuyorum. Çünkü insanlar ne dertlerle uğraşıyor . Sağlığı yerinde elbet bir gün değişecek diye düşünüyorum . Siz de öyle düşünün çok zor ama başka seçeceğimiz yök . Benim eski konuma bakın

Benim de saçlarım döküldü ve beyazladı . Ben de çok değiştim . Kendi çocuğumdan önce yeğenim doğmuştu öyle uysal bir bebekti ki hayatlarında hiçbir şey değişmedi .
ben bebeğim çok ağladığı için 40 mevlidi bile yapamadım .
sizinki gbi aynı mama sandalyesinde durmaz . Tuvalete sokmaz . Oto koltuğunda ağlar bağırır kusar. Ama bunları dile getirdikçe Allah bana kızacak diye korkuyorum. Çünkü insanlar ne dertlerle uğraşıyor . Sağlığı yerinde elbet bir gün değişecek diye düşünüyorum . Siz de öyle düşünün çok zor ama başka seçeceğimiz yök . Benim eski konuma bakın
Ben hep sizi takip ediyorum, siz rahatlamissaniz bana da umut isigi olacak diye :) bu turden bebegi olmayanlar bunu cidden anlayamaz. Arkadasimin bebegi 5 aylik, ikinciyi dusunuyor. Cunku bebegini anakucagina oturtup eline de oyuncak verip hayatina devam edebiliyor. Herkes bana sasiriyor neden anakucagina oturtup oyuncak vermiyorsun diye cevabim cok basit cunku kucaga almazsam morarana dek agliyor.

Ben hep sizi takip ediyorum, siz rahatlamissaniz bana da umut isigi olacak diye :) bu turden bebegi olmayanlar bunu cidden anlayamaz. Arkadasimin bebegi 5 aylik, ikinciyi dusunuyor. Cunku bebegini anakucagina oturtup eline de oyuncak verip hayatina devam edebiliyor. Herkes bana sasiriyor neden anakucagina oturtup oyuncak vermiyorsun diye cevabim cok basit cunku kucaga almazsam morarana dek agliyor.
Bana da mama sandalyesine koyup önüne oyuncak ver diyorlardı😂😂😂
Sanki ben akıl edemedim hiç
Ya da dönme , emekleme öncesi dönemde
Yere yorgan pike ser önüne sevdiiği oyuncakları koy dikkatini çeker diye .
Öyle sinir oluyordum ki
Yani bunu akıl edemeyen anne var midir
Bir de bırak ağlasın sen başka odaya git falan diyenler var .
Ben böyle birsey yapamadım hiç , hep kucağıma alıp sevdim .
Benim de bebeğimle yaşıt ikizi olan arkadaşım hamile kaldı şimdi bir de 2 aylık kızı var .
Sosyal medyada bebeğim bir yaşında hamileyim
Bebeğim 9 aylık ikinciyi düşünüyorum vs yazanlara sinir oluyorum 😂😂😂
Yani benim bebeğim İnan uykudan uyandığı an ağlamaya başlıyor hep miz mız
Su içicem bırakınca ağlıyor
Mesela onun üzerini değişicem ağlkyof
Sadece dışarıda ağlaması yök sokakta koşmayı yürümeyi çok seviyor
Elimden geldiğince çıkartıyorum
Bizim banyo yapmamız da çok ağlamaklı idi
Onu birlikte yıkanarak çözdüm
Dediğim gbi o tüm gün ağlamaları az az durdu
Ama öyle kendi kendine oyalanan bir bebek değil
Hep yanında olayım ister
Oyunu birlikte oynayacağız
Kitap okumami ister resimleri anlatmamı
Şimdi biraz biraz konuşmaya da başladı
Ama ben de diyorum kızıma bakarken 5 uslu çocuğa aynı anda bakabilirdim
O uslu dediğim yeğenim salonda dolu insanın içinde uyurdu mesela
Mama sandalyesinde yemeğini yerdi
Suanda 3 yaşında hala sandalyeye oturur
Bizimki akrobatik hareketler yapıyor
Asla oturmuyor eskiden ağlardı
Şimdi büyüdükçe sehpasına oturuyor asagı sarkıyor
İnmek istiyor inince geri çıkmak istiyor gibi gbi
Yemek yememiz bile bütün evin içinde
Bana diyorlar sandalyede oturmuyorsa ona küçük bi sandalye al salonda dursun ona oturt , ya da önüne örtü ser orda yedir
Evet sanki çocuk duruyor da örtü sereceğim 😂😂😂
Ben 40 ysındayim bir de
Sen kaç küçüksündür benden :)
Bana diyorlar bir de hiç gecikmeden ikinciyi yap
Oldu 😂😂😂 yaşım küçük olsa dahi ikinci çocuğu asla düşünmezdim
Bana ben de lazım değil mi . Sağlıklı ve aklı basında
Hatta o bebeği uslu olan erkek kardeşim ve karısı bana
Acaba birseyleri sen mi yanlış yapıyorsun. DiyorLar böyle cool cool sinir oluyorum onlara da .
cocugun huyu bu , ben buna çok inandim

Onlara da ah ettim insallah ikinci çocukları benim kızım gbi olacak 😂😂😂

ha bir de ben eskiden bu sitede
Bebeğim çok hıysuz
WC giremiyorum , duş alamıyorum falan yazanlara ne kadar abartıyorsunuz derdim 😂😂😂
El kadar bebek tuvalete nasıl engel olsun derdim ama evde tek isem 18 aylık kızım kucağımda hala girdiğim oluyor 😊

Bana da mama sandalyesine koyup önüne oyuncak ver diyorlardı😂😂😂
Sanki ben akıl edemedim hiç
Ya da dönme , emekleme öncesi dönemde
Yere yorgan pike ser önüne sevdiiği oyuncakları koy dikkatini çeker diye .
Öyle sinir oluyordum ki
Yani bunu akıl edemeyen anne var midir
Bir de bırak ağlasın sen başka odaya git falan diyenler var .
Ben böyle birsey yapamadım hiç , hep kucağıma alıp sevdim .
Benim de bebeğimle yaşıt ikizi olan arkadaşım hamile kaldı şimdi bir de 2 aylık kızı var .
Sosyal medyada bebeğim bir yaşında hamileyim
Bebeğim 9 aylık ikinciyi düşünüyorum vs yazanlara sinir oluyorum 😂😂😂
Yani benim bebeğim İnan uykudan uyandığı an ağlamaya başlıyor hep miz mız
Su içicem bırakınca ağlıyor
Mesela onun üzerini değişicem ağlkyof
Sadece dışarıda ağlaması yök sokakta koşmayı yürümeyi çok seviyor
Elimden geldiğince çıkartıyorum
Bizim banyo yapmamız da çok ağlamaklı idi
Onu birlikte yıkanarak çözdüm
Dediğim gbi o tüm gün ağlamaları az az durdu
Ama öyle kendi kendine oyalanan bir bebek değil
Hep yanında olayım ister
Oyunu birlikte oynayacağız
Kitap okumami ister resimleri anlatmamı
Şimdi biraz biraz konuşmaya da başladı
Ama ben de diyorum kızıma bakarken 5 uslu çocuğa aynı anda bakabilirdim
O uslu dediğim yeğenim salonda dolu insanın içinde uyurdu mesela
Mama sandalyesinde yemeğini yerdi
Suanda 3 yaşında hala sandalyeye oturur
Bizimki akrobatik hareketler yapıyor
Asla oturmuyor eskiden ağlardı
Şimdi büyüdükçe sehpasına oturuyor asagı sarkıyor
İnmek istiyor inince geri çıkmak istiyor gibi gbi
Yemek yememiz bile bütün evin içinde
Bana diyorlar sandalyede oturmuyorsa ona küçük bi sandalye al salonda dursun ona oturt , ya da önüne örtü ser orda yedir
Evet sanki çocuk duruyor da örtü sereceğim 😂😂😂
Ben 40 ysındayim bir de
Sen kaç küçüksündür benden :)
Bana diyorlar bir de hiç gecikmeden ikinciyi yap
Oldu 😂😂😂 yaşım küçük olsa dahi ikinci çocuğu asla düşünmezdim
Bana ben de lazım değil mi . Sağlıklı ve aklı basında
Hatta o bebeği uslu olan erkek kardeşim ve karısı bana
Acaba birseyleri sen mi yanlış yapıyorsun. DiyorLar böyle cool cool sinir oluyorum onlara da .
cocugun huyu bu , ben buna çok inandim

Onlara da ah ettim insallah ikinci çocukları benim kızım gbi olacak 😂😂😂

ha bir de ben eskiden bu sitede
Bebeğim çok hıysuz
WC giremiyorum , duş alamıyorum falan yazanlara ne kadar abartıyorsunuz derdim 😂😂😂
El kadar bebek tuvalete nasıl engel olsun derdim ama evde tek isem 18 aylık kızım kucağımda hala girdiğim oluyor 😊
Gelin sarilalim , en azindan yalniz olmadigimizi biliyoruz :)

Back