• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Zaman Hamile Kaldınız?

cyln1234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2023
53
8
1
Doğum kontrol hapını bıraktıktan kaç ay sonra veya ne zaman hamile kaldınız?
2 yıl doğum kontrol hapı kullanmak zorunda kaldım lateks alerjimden dolayı.. 5 aydır korunmuyorum bugün yine negatif sonucu gördüm ve artık iyice üzülüyorum..

Doğum kontrol hapını bıraktığım gibi muayene oldum herhangi bir durum olasılığında erken teşhis olması adına fakat doktor hiçbir problem yok dedi…
dogum kontrol hapı kullanmasanız da 1 yıl diyor doktorlar. herhangi bi takip tedavi önermiyor. yaş faktoru sıkıntınız yoksa bekleyin kafa rahat deneyin. acele edıcem dıyorsanız eşiniz de muayne olsun.

3.5 yıl dk hapı kullandım. Bıraktıktan sonra 1 buçuk yılın sonunda tedaviyle oldu. Ama hapla ilgisi yok. Pko var o yüzden.

Doktorlar 1 yılı normal kabul ediyor, yaşa bağlı olarak 6 ay diyolar. Sadece sizin muayene olmanız yetmez bu arada eşinizin de sperm testi vermesi gerek. Ayrıca muayene de neyinize bakıldı o da önemli. Hormonlara bakıldı mi mesela? Rahim filmi çekildi mi? Hakkınızda hayırlısı olsun.

Doktorlar 1 yılı normal kabul ediyor, yaşa bağlı olarak 6 ay diyolar. Sadece sizin muayene olmanız yetmez bu arada eşinizin de sperm testi vermesi gerek. Ayrıca muayene de neyinize bakıldı o da önemli. Hormonlara bakıldı mi mesela? Rahim filmi çekildi mi? Hakkınızda hayırlısı olsun.
Hormon bakıldı, alttan ultrasonla muayene oldum. 23 yaşındayım henüz

Hap markasına göre de değişkenlik gösterir mi acaba ben yazz 24 kullanmıştım
Kontrole gittim demişsiniz rahim incelmesiyle alakalı bi şey dedi mi doktorunuz? Haplar uzun süreli kullanımlarda incelme yapabiliyormuş, sende yapmamış, iyi görünüyor demişti doktor bana belki o etkili oluyordur. Ama hapı bırakıp aynı ay hamile kalan var, aynı ay ikiz olma şansı yüksek diyen doktorlar da var ben de anlamadım pek

Kontrole gittim demişsiniz rahim incelmesiyle alakalı bi şey dedi mi doktorunuz? Haplar uzun süreli kullanımlarda incelme yapabiliyormuş, sende yapmamış, iyi görünüyor demişti doktor bana belki o etkili oluyordur. Ama hapı bırakıp aynı ay hamile kalan var, aynı ay ikiz olma şansı yüksek diyen doktorlar da var ben de anlamadım pek
Hayır demedi, hatta bıraktıktan 2 ay sonra adet olamadım panik oldum cok sorun mu var diye tekrar başka doktora gittim.. Gayet normal yan etki bunlar hiçbir problem yok dedi.. Anlamıyorum artık niye böyle

8 aydir olmuyor malesef. Yakin zamanda esimin sperm sayisi dusuklugu oldugunu benimde pcos oldugumu ogrendik asilama olucak bu ay Allah kimsenin kucagini bos birakmasin cok uzucu bi surec 🥲

Back