ne yer ne içerler..

Her şeyi beğenip, aşırı şaşıran tipler esasında, ben de çok risk almadan güzel bir şeyler yapmak istiyorum. Sizden de bir tatlı önerisi alırım aslında:)

Benim elmali kurabiyemi cok beyenirler aslinda bol pudra sekerli. Rulo pasta tavsiye ederim cok pratik ve lezzetli. En kolay pasta rulo pastadir benim icin. Bu ikisi benim favori tatlim :sampiyon: Sapur supur yiyorlar

Patates salatası diyorum. Genelde yabancılar seviyor hangi ülke olursa olsun. Mantı da genelde garip geliyor çünkü yoğurt genelde bircok ülkede tatlı gibi tüketiliyor. Tecrübeyle sabit.

evet mantı bana da biraz uç gibi gelmişti. teşekkürler öneri için, aldım listeye :hamarat:

Merhaba hanımlar,

Küçücük minicik bir derdim var. Yarın bir kaç arkadaşım gelecek öğlen oturmasına. Misafirler Japon, Kolombiyalı ve Brezilyalı. Ne hazırlasam diye düşündüm ama anlamlı bir menü ortaya çıkaramadım nedense, uzun zamandır misafirim gelmiyordu hamlamışım herhalde. Hem bizim kültürü yansıtacak, hem hafif hem de onların da damak tadına hitap edecek ne yapabilirim. Kısır, sigara böreği, bisküvili pasta, elmalı pasta yapsam nasıl olur? Yanına da tadımlık tarzda hazır mantı yapsam çok mu alakasız kaçar? Kaderde ne pişirsem diye konu açmak da varmış..
sarma yap suşide neymiş görsün japon...
türk kahvesi yap kolombiyalı haddi bilsin
kahve brezilyalıya da haddini bildirir sanki senin kahve üstünden tartışırlarsa
:KK53::KK53::KK53::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Bizim hani barbunya yemeğimiz olur bu onlara çok tanıdık geliyor. Ben kuru acı biber katıyorum hafif acımsı olunca çok sevmişlerdi. Kuru fasülyeyi de o şekilde yapıyorum. Etli güveç türlü yapabilirsin ana yemek. İçli köfte diyeceğim ama yapması zor.

içli köfte dediniz gönlümü yaktınız şu an..

Ben geldim yardıma:) yurtdışında yaşıyorum. Hep evime değişik milletten misafir gelir.1 ay önce evimde parti verdim tam 10 milletten insan vardı. Hepsi türk yemeklerine bayıldılar. Humus,kısır,mücver favoridir her zaman. Brezilyalılar ete bayılır. Japonlar yumurtalı,balıklı pilav sever. Ama onların damak tadına göre yemek yapamayacağınıza göre onlar size uyacak. O zaman bence menünüz şöyle olsun. Et sote,pilav,mücver,kısır ve yeşil salata. Sonuçta değişik yemek denemek istiyorlar. Çok ıçuk olmadığı sürece severek yiyorlar. Sarma da çok severler ama çinliler ve japonlar yaprağını ayıklayıpta yiyor:) çok uğraşmayın derim. Bezelyeli,mısırlı pilav çok iş görür. Ellerinize sağlık şimdiden

yaprağını ayıklarlarsa travma geçiririm orda:) çok teşekkür ederim, genel anlamda işe yarayacak öneriler benim için

Ay durun o zaman, bu açlıkla koşarak gelirim iki dakikaya, evi damı yedim zaten, bir yurt dışı kalmıştı. :anneadayı:

siz hiç olmazsa hamilesiniz ben bu halimle evi damı yiyiyorum. Bir kaç gündür çiğköftecilerin üzerinden satış yaptığı çiğ köfte dağını yumrular halinde yediğimi hayal ediyorum. Rüyamda ağır yaşamlardaki dr. novzaradanı gördüm.. Durumum iyi değil..:KK53:

saydıklarınız güzel ama bence poğaça tarzı biraz ekmeksi ve tuzlu bir şeyler eklerdim. Aç olurlarsa iyi olur. Bence gördüğümde mutlu olduğum tabak şöyle olurdu.
Poğaça kısır sıgara böreği bir çeşit tatlımsı bişi tramisu cheesecake yada bisküvili pasta ayrıca mantı çok mantıklı olur ufak kaselerle tabaklara eklersiniz.

Caponları o kadar gezdirdim, ne kebaplar ne tandırlar yediler, sonuç, en çok ne sevdiniz diyince kumpir dediler :))
Patatesli bir şeyler yapın. Brezilyalı da tahminim böyle karışık şeyler sever :)

Mercimek çorbası
Balık (hepsinin damak tadına uyar)
Salata
Sebzeli bulgur pilavı
Türlü mezeler
Tatlı olarak da helva, yanına da dondurma
En son da Türk kahvesi:)

Back
X