ne yer ne içerler..

salinger29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2017
640
1.537
33
34
Merhaba hanımlar,

Küçücük minicik bir derdim var. Yarın bir kaç arkadaşım gelecek öğlen oturmasına. Misafirler Japon, Kolombiyalı ve Brezilyalı. Ne hazırlasam diye düşündüm ama anlamlı bir menü ortaya çıkaramadım nedense, uzun zamandır misafirim gelmiyordu hamlamışım herhalde. Hem bizim kültürü yansıtacak, hem hafif hem de onların da damak tadına hitap edecek ne yapabilirim. Kısır, sigara böreği, bisküvili pasta, elmalı pasta yapsam nasıl olur? Yanına da tadımlık tarzda hazır mantı yapsam çok mu alakasız kaçar? Kaderde ne pişirsem diye konu açmak da varmış..

Sarma yapın derim muhakkak. Ama ben olsam kebap siparişi verirdim hepsi çok seviyor :))

Icinizden ne geliyorsa onu yapin, cünkü herkesi memnun etmeniz imkansiz.
Kaldi ki kendi kültürümüzdeki insanlardan bile cok secici olanlar oluyor, onu yemem bunu yememciler.
En iyi yaptiginiz seyleri ikram edin, tadini beyendiginiz ne varsa onlari yapin.
Bizim mutfak iyidir, beyenmeyen olmaz diye düsünüyorum.

Dün hayatımda ilk defa sarma pişirdim, tövbe estağfurullah tarzı bir şey oldu :'( Bir avuç yaprağa bir tencere iç kavurmuşum, sarma konusunda kendime güvenim gitti :'(
O zaman zeytinyağlı biber dolması deneyin. Soğuk servis edersiniz.
Ay hamileyim ben ya, nereden geldim bu başlığa. Sizin ev neredeydi tam olarak? :KK53:

Patates salatası diyorum. Genelde yabancılar seviyor hangi ülke olursa olsun. Mantı da genelde garip geliyor çünkü yoğurt genelde bircok ülkede tatlı gibi tüketiliyor. Tecrübeyle sabit.

Cok karisik misafirleriniz onlara göre bir menü yapmayin bence mideler bozulur :) türk usulü yapin :) mercimek corbasi falan filan :)

Çorba: sarımsaklı kelle paça çorbası
Ara yemek: kuzu ciğer
Ana yemek: mumbar dolması, şırdan yanına gavur dağı salatası ve içecek acılı şalgal
Tatlı: Antep baklavası yada kadayıf dolması:kk77:

Nasıl menü?????

Buradaki en basit şeyleri de yapsan beğenir onlar, zaten bilmiyorlar :) dediğiniz menü güzel. Mantı yerine makarna salatası da olur

O zaman zeytinyağlı biber dolması deneyin. Soğuk servis edersiniz.
Ay hamileyim ben ya, nereden geldim bu başlığa. Sizin ev neredeydi tam olarak? :KK53:

Ayy kusura bakmayın iyi olmadı bu:( Yurt dışındayım, imkanınız ne zaman olursa gelin, bi kısır döktürürüm :KK53:

Bizim hani barbunya yemeğimiz olur bu onlara çok tanıdık geliyor. Ben kuru acı biber katıyorum hafif acımsı olunca çok sevmişlerdi. Kuru fasülyeyi de o şekilde yapıyorum. Etli güveç türlü yapabilirsin ana yemek. İçli köfte diyeceğim ama yapması zor.

Ben geldim yardıma:) yurtdışında yaşıyorum. Hep evime değişik milletten misafir gelir.1 ay önce evimde parti verdim tam 10 milletten insan vardı. Hepsi türk yemeklerine bayıldılar. Humus,kısır,mücver favoridir her zaman. Brezilyalılar ete bayılır. Japonlar yumurtalı,balıklı pilav sever. Ama onların damak tadına göre yemek yapamayacağınıza göre onlar size uyacak. O zaman bence menünüz şöyle olsun. Et sote,pilav,mücver,kısır ve yeşil salata. Sonuçta değişik yemek denemek istiyorlar. Çok ıçuk olmadığı sürece severek yiyorlar. Sarma da çok severler ama çinliler ve japonlar yaprağını ayıklayıpta yiyor:) çok uğraşmayın derim. Bezelyeli,mısırlı pilav çok iş görür. Ellerinize sağlık şimdiden

Icinizden ne geliyorsa onu yapin, cünkü herkesi memnun etmeniz imkansiz.
Kaldi ki kendi kültürümüzdeki insanlardan bile cok secici olanlar oluyor, onu yemem bunu yememciler.
En iyi yaptiginiz seyleri ikram edin, tadini beyendiginiz ne varsa onlari yapin.
Bizim mutfak iyidir, beyenmeyen olmaz diye düsünüyorum.

Her şeyi beğenip, aşırı şaşıran tipler esasında, ben de çok risk almadan güzel bir şeyler yapmak istiyorum. Sizden de bir tatlı önerisi alırım aslında:)

Back
X