- 25 Nisan 2018
- 1.418
- 4.925
- 133
- 39
- Konu Sahibi salinger29
-
Gülmeyin. Yemek var mı onu söyleyin.
Çorba: sarımsaklı kelle paça çorbası
Ara yemek: kuzu ciğer
Ana yemek: mumbar dolması, şırdan yanına gavur dağı salatası ve içecek acılı şalgal
Tatlı: Antep baklavası yada kadayıf dolması
Nasıl menü?????
siz hiç olmazsa hamilesiniz ben bu halimle evi damı yiyiyorum. Bir kaç gündür çiğköftecilerin üzerinden satış yaptığı çiğ köfte dağını yumrular halinde yediğimi hayal ediyorum. Rüyamda ağır yaşamlardaki dr. novzaradanı gördüm.. Durumum iyi değil..
Ay var var gelin bana siz kiyamam ya =))Gülmeyin. Yemek var mı onu söyleyin.
Ay var var gelin bana siz kiyamam ya =))
Merhaba hanımlar,
Küçücük minicik bir derdim var. Yarın bir kaç arkadaşım gelecek öğlen oturmasına. Misafirler Japon, Kolombiyalı ve Brezilyalı. Ne hazırlasam diye düşündüm ama anlamlı bir menü ortaya çıkaramadım nedense, uzun zamandır misafirim gelmiyordu hamlamışım herhalde. Hem bizim kültürü yansıtacak, hem hafif hem de onların da damak tadına hitap edecek ne yapabilirim. Kısır, sigara böreği, bisküvili pasta, elmalı pasta yapsam nasıl olur? Yanına da tadımlık tarzda hazır mantı yapsam çok mu alakasız kaçar? Kaderde ne pişirsem diye konu açmak da varmış..
Yurt dışında yaşıyorum, kaynaklar sınırlı:)Basite kaçar bence. Sanki 40 yıllık komşunu 5 çayına davet etmişsin gibi bir menü olmuş.
Sarma mantı baklava künefe mercimek ya da çiğ köfte vs. Vs
:) kendin yapamıyorsan ev yemeği satan bir yerden satın al ayrıca üşenmedim google amcaya yabancılara türk mutfağı yazdım dünya kadar yazılmış cizilmis makale çıktı :) sende bi araştır ordan bir menü uydur kendine
Bu arada gerçekten 5 çayı memleketindeyim ve 5 çayına geldiler. Süper tahmin olmuşBasite kaçar bence. Sanki 40 yıllık komşunu 5 çayına davet etmişsin gibi bir menü olmuş.
Sarma mantı baklava künefe mercimek ya da çiğ köfte vs. Vs
:) kendin yapamıyorsan ev yemeği satan bir yerden satın al ayrıca üşenmedim google amcaya yabancılara türk mutfağı yazdım dünya kadar yazılmış cizilmis makale çıktı :) sende bi araştır ordan bir menü uydur kendine
Bu arada gerçekten 5 çayı memleketindeyim ve 5 çayına geldiler. Süper tahmin olmuş
Çok teşekkür ederim emeğiniz için, mutlaka deneyeceğim <3Bir dahakine Trileçe de yapabilirsin. Yapımı gayet basit sutlu ve hafif bir tatli. Ben bayılıyorum tuh aklıma gelmedi bunu söylemek. Hatta ben sürekli yaptığım tarifin linkini ekliyim şuraya https://www.google.com.tr/amp/s/www.nefisyemektarifleri.com/trilece-tarifi-tam-kivaminda/nyt-amp/
Ne güzel uluslararası bi misafir ağırlama olmuşAhh sorduğun için çok teşekkür ederim:) her şeye ayrı ayrı bayıldılar. Sigara böreği, kısır, küçük dereotlu poğaça, çilekli cevizli bisküvi pastası, patates kızartması yapmıştım. Yanına bir de hazır humus koydum. Japon da kek getirmiş sağolsun, biz gibi ev görmesine hediyeyle gelmiş:) Kolombiyalı kısırın domateslerini ayıkladı. Diğeri de dereotlu poğaçadan iki üç adet eve götürmek istedi:) Kolombiyalı bir sonraki geldiğinde de patates salatası yapmıştım, şu ana kadar yaptıklarımdan en çok onu sevmiş, patates hakikaten bir numara demekki:)
Ne güzel uluslararası bi misafir ağırlama olmuş
Patates kızartması aç kalan olursa karnını doyursun diye düşündün sanirim
Arkadaşlar demiş ama geçen sayfalarda patates salatasını çoğunun beğendiğini
Ellerine sağlık Dereotlu pogacadan bende almak isterdim
Helal olsun Kolombiyalıya :)
Ellerine sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?