ne yer ne içerler..

Kisir, patates salatasi, sigara boregi gibi seyler genelde seviliyor. Manti isine girismeyin, yogurtlu oldugu icin tuhaf karsiliyorlar, sarma da biraz riskli, yapragini yemeyebilirler. Seneler once ben de evime davet etmistim arkadaslari, benim grup Hintli, Cinliydi daha cok ama Kolombiyali Brezilyali arkadaslar da vardi, saatlerce ugrasip manti acip, dolma sarmistim ama en cok begenilenler en az zaman harcadigim kisir ve sigara boregi olmustu. Tatli icin de hafif birsey olabilir, benim etimek tatlimi begenmislerdi. Kolay gelsin size.

28 senelik ömrümde yalnızca tatlı kısmını denediğim oldukça çılgın bir menü

Bu cok iyiydi yaa=))) gecen bi program da ayva tatlisi yediler bayila bayila kaymakla ama ayva bulabilir misiniz onu bilemedim.

Mantı yapmayın, yani Kolombiyalı Brezilyalı arkadaşlarım olmadı hiç ama İtalyanlar hiç hoşlanmamışlardı, en azından benim arkadaşlar. Ayrıca Japonlarda yoğurt tatlı oluyor benim bildiğim, yukarıda da yazanlar olmuş. Tatlı olan bir şeyi tuzlu yemeyi garip karşılayabilirler. Risk almayın bence.

Japon arkadaşlarımıza Türk yemeklerini tanıtmıştık ülkeye geldiklerinde. Kısır, kumpir, peynirli pide, şakşuka falan seviyorlar. Hatta patlıcanlı her yemeği seviyorlar. Mesela mercimek çorbası, kuru fasulye, karnıyarık ve pilav olan bir menünün olduğu akşam yemeğine götürmüştük, bayılmışlardı. Sırf çorbadan 2 kase içen oldu.

Mozaik pasta, rus salatasi, borek, patates salatasi da farkli olabilir. Mayali pogaca. Su an canimin cektigi her seyi saydim ama favorun mimbar dolmasiiiiii offf

herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim, acıktırdığım insanlardan özür dilerim mantı menüden çıktı, dereotlu poğaça eklendi. kısır baş tacımız, dışardan da humus aldım. Bir de sigara böreği ve meyveli bisküvili pasta yapayım. inşaallah bu oburlukla onlar gelene kadar yaptıklarımı yarılamam. gerçi bu ayrı bir dert, ayrı bir başlık..

Basite kaçar bence. Sanki 40 yıllık komşunu 5 çayına davet etmişsin gibi bir menü olmuş.

Sarma mantı baklava künefe mercimek ya da çiğ köfte vs. Vs
:) kendin yapamıyorsan ev yemeği satan bir yerden satın al ayrıca üşenmedim google amcaya yabancılara türk mutfağı yazdım dünya kadar yazılmış cizilmis makale çıktı :) sende bi araştır ordan bir menü uydur kendine

Yurt dışında yaşıyorum, kaynaklar sınırlı:)

Bu arada gerçekten 5 çayı memleketindeyim ve 5 çayına geldiler. Süper tahmin olmuş

S salinger29 misafirler gelip gitti muhtemenelen :)
Ama menüye yorumları ne oldu merak ettim

Ahh sorduğun için çok teşekkür ederim:) her şeye ayrı ayrı bayıldılar. Sigara böreği, kısır, küçük dereotlu poğaça, çilekli cevizli bisküvi pastası, patates kızartması yapmıştım. Yanına bir de hazır humus koydum. Japon da kek getirmiş sağolsun, biz gibi ev görmesine hediyeyle gelmiş:) Kolombiyalı kısırın domateslerini ayıkladı. Diğeri de dereotlu poğaçadan iki üç adet eve götürmek istedi:) Kolombiyalı bir sonraki geldiğinde de patates salatası yapmıştım, şu ana kadar yaptıklarımdan en çok onu sevmiş, patates hakikaten bir numara demekki:)

Ne güzel uluslararası bi misafir ağırlama olmuş
Patates kızartması aç kalan olursa karnını doyursun diye düşündün sanirim
Arkadaşlar demiş ama geçen sayfalarda patates salatasını çoğunun beğendiğini
Ellerine sağlık Dereotlu pogacadan bende almak isterdim
Helal olsun Kolombiyalıya :)
Ellerine sağlık

Evet patates burda çok söylendi ama kısıra kafayı taktığım için ikinci davete sarkıttım:) Türkiye dışına taşınınca mecbur değişik milletler geliyor, annenin altın gününün tadı Yok tabi:) patates kızartması dediğin gibi jokerdi :) çok teşekkür ederim, bu tarafa gelirsen bi dereotlu poğaça da sana yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…