• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yazsam, yapsam...?

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
Arkadaslar esimle bir problemim var sizce ne yapmam lazim kimde hata?
Simdi benim annem rahatsiz kolundan ve bunu esim biliyor. Bu arada ben almanyada esimde türkiyede vizesini bekliyoruz.Email ile yazisiyoruz ikimizde calisdigimiz icin ve haftada iki kere nette canli konusabiliyoruz. Biliyor annemin rahatsiz oldugunu ve bana netten yaziyor ki:" annem senin annenle konusmak istiyor ögleden sonra annemi bir ara da konussunlar". Simdi benim bildigim ve öyledirde hastayi ararlar hasta ziyaretcilerini degil. Ben niye ariyayim? Bende yazdim ki, " askim benim annem rahatsiz sizin aramaniz düser, annen telefonla onu bunu aramasini biliyor benim annem ile konusmak istiyorsa arasin", yazdim.
Bana cevabi ne oldu:" hiçbirşey demiyorum sana aramadın degilmi dedimi yapmadın yani "
Simdi ben ne yapmam lazim? Sasirip kaldim bu erkekleri anlamak icin varya ....
Email yazayimmi sizce benim aklimdan söyle bir yazi geciyor inanin ne yapcagimi sasirdim ha yardimci olursaniz cok sevinirim, su cümle nasil:
" askim beni üzmek icin sebeb mi ariyorsun, burada annesi rahatsiz olan benim annem, beni cok kirdin ve üzdün, oysa ben senden bir iki cümle güzel söz beklerdim", nasil sizce yoksa iyi degilmi ne yazsam aslinda neler yazmak geliyor icimden ama kalbinide kirmak istemiyorum lütfen yardim edin, yoksa ben hic email yazmasam mi, ama yarinada konusacagiz netten eger bir sey olmaz ise (is calismak )

sanırım yurtdışı aranacak ya çok yazar düşüncesi ile faturayı size yıkıyor..
ay yangına körükle gidiyorum ama benim ilk aklıma gelen o oldu..sonuçta annen rahatsız ve onlarda geçmiş olsun diyecekse kendilerinin araması lazım..
aslında rahatsızlık olayını da bir kenara bırakırsak benim bilidğim konuşmak isteyen arar.ben seninle konuşmak istiyorsam birileri ile haber gönderip beni ara ben senin konuşacağım demem..evlerinde telefon yoksa bakkaldan arasınlar,komşudan arasınlar..bence büyük düşüncesizlik ve terbiyesizlik..böyle şeylerin aile arasına lafının bile olmaması lazım...benim bildiğim kız tarafı naslı olur erkek tarafı değil..
sende güzelce izah et..annem hasta,annende geçmiş olsun diyecekse onun araması daha iyi olur..geleneklerimizde böyledir..ısrar ederse sebebini sorarsın ,neden sizin aramanızı istiyormuş,neden ısrar ediyormuş

Aynen bencede fatura yüzünden sizin aramanızı istiyor ama ne olursa olsun onların araması lazım sonuçta sizin anneniz hasta

simdi esimin durumu iyi yani ariyabilecek kapasitedeler evlerinde telefonda var, ne bileyim isde ara dedi bende aramadim yazdimda sizin aramaniz lazim diye ama cevabi bana buydu: hiçbirşey demiyorum sana aramadın degilmi dedimi yapmadın yani,
ne yazsam, aslinda kizmak iyice bir icimi dökmek istiyorum ama kalp kirmka istemiyorum zaten ikimizde ayri uzakdayiz sasirdim vallahi ha

canım bence büyütülecek bir konu değil boşuna ne sen üzül nede eşini üz.sen hiç kayınvalideni aramıyormusunki? ne olucak onunda gönlü olsun eşinin annesi ara gitsin tatsızlık çıkmasına değmez.tabi o arasa iyi olur ama bence çokta büyütülecek bir durum yok

arkadasim bence sen ara en iyisi böyle mail felan sorunlar cözülmüyor...
ara ve kirmadan dök icini...
susmaya devam edersen zaten sonra bir sekilde patlayacaksin...
bu yüzden icinden tutma hic birseyi hemen konusup olayi cözümlemek en dogrusu...

kesinlikle kaynananin sizi aramasi gerekiyor..sen aradiktan sonra annenle konusmasi seni mutlu edecek mi?hayir ve maalesef bazi insanlarda avrupada ki insan parayi sokaktan topluyor zihniyeti var.bu konuda vallahi cok dertliyim:):)durumlarida iyiymis..sanirim esin birazda sozunu gecirmek istiyor..karar senin ama bana gore o anneni aramadan sen arama..

ben aramiycam zaten ezile eile ezip gececekler beni benim bildigim kiz tarafi aranir oysa bunlarda tam tersi!

benım aklıma ılk fatura olayı geldı.
annenız kolundan yenı rahatsızlandıysa, gecmıs olsun dıye aramak tabıkı dıger tarafa düşer,
ama rahatsızlık yenı degılse(büyük ıhtimal fatura yüzünden) sizin aramanızı istemişlerdir.
çokda büyütülecek bir sorun olmasa da tabiki karşı tarafı incitecek birsey.
konuşmak istenirse 2 dk da olsa aramak gerekir.

çeşitli şirketlerin aylık sabit bır fatura karşılıgında bedava konuşma olanakları var.
bunlardan birini tercih edip bu soruna kökden bir cözüm de bulabilirsiniz.

Canim aslinda büyütülecek bir konu degil ama;
konusmak isteyen kisi arar bence :kahve:
Insan hic konusmak istedigi kisiye de arasin beni der mi..
Tuhaf geldi bana da..

ne kadar cimrilermiş...
anneni bi defa arasınlar hal hatırını sorsunlar geçmiş olsun desinler...
ne var bunda yani...
kendilerini öyle agırdan alıyorlar..

başta eşin sana "annemi ara" dediğinden dolayı, senin hayır siz arayın demen biraz cevaben olmuş.. aslında öle diil biliyorum ama o taraftan bakınca cevaben söylemişsin gibi durmuş sanırım.. yoksa fatura olayı aklıma hiç gelmedi; zaten .ok saçma değil mi fatura çok gelecek diye karını ve ailesini aramamak!
istersen bu şekilde bi açıkla veya sor, sana karılık olarak mı siz bizi arayın demişim gibi anladın diye..

bence iki kuruşun hesabını yapmışlar
onlar arasın konuşuruz hemde geçmiş olsun deriz diye düşünüyorlar bence
eşinin ailesini geçtim eşin devamlı anneni arayıp hal hatır sorması lazım heleki annen hastayken daha sık araması lazım bence, ama gel görki eşinde ailesi gibi uyanık siz arayında biz bir geçmiş olsun diyelim ayağına yatıyor
ben olsam mailde atmam telefonda açmam
eğerki gerçekten anneni düşünüyorsa 5dk da olsa arar, yurdışının pahalı olduğunu bilir ailen ve ona göre görüşmeyi kısa tutar zaten
bu olayın kız tarafı erkek tarafı olarak ayırmıyorum sizin artık nişanlılık dönemi bitmiş dolayısıyla kız evi naz evi dönemide bitmiş, bu durum insaniyeti gösteriyor bence, insanlık icabi hastayi arar geçmiş olsun dersin, o beni arasında konuşayıim diye düşünmesin

3kuruşun hesabını yapmaları cok ayıp olmuş ..
senin annen eşinin de annesi oluyor bence eşin de aramalı anne geçmiş olsun deyip annesini vermeli telefona...eşinle nasıl tanıştınız merak ettim aslında?

vallahi üc kurus icin mi yapiyorlar bende anlamadim, birde tek bize bölye yapiyorlar öteki gelinlerine böyle degil kaynanam arar sorar ama beni asla bir kere olsun aramadilar, beni biraksinlar annem yeni kolundan rahatsizlandi ve onlar bunu biliyorlar ama bir kere olsun aramadilar, esimde ben calisiyorum eve gec geliyorum ariyamiyorum om yüzden diyor sen selam ve gecmis olsun de,
inanin benim icin önemli degil ister arasinlar ister aramasinlar degerleri düsdü gözümkde zaten taaa ilkden beri, ama beni cok üzen, bunu da esime yazdim netten email olarak, bana beni dinlemedin aramadin demesi, hasta olan benim annem dirdir eden yine o, ben anlamiyorum bu erkekleri ama kendimi ezdirmem dogruya dogru haksiza haksiz öyle degilmi arkadaslar
ben uzatmak istemiyorum ama bakalim zaman ne gösterecek

annen yeni rahatsızlanmış, tabi ki araması gereken onlar.
sen kayınvalideni çok fazla aramıyorsan; eşin o yüzden sen annemi ara demiştir belki...
yani şöyle olmalı aslında sen gelin olarak kayınvalideni arayıp hal hatır sormalısın(normal zamanlarda) , ama bu durumda kayınvaliden anneni arayıp ona geçmiş olsun demeli.
sizin bu arama muhabbeti yüzünden daha önce de sorununuz olmuş muydu, yoksa yanlış mı hatırlıyorum...hep sen onları arıyordun, kayınvaliden hiç seni aramıyordu, sen de onları aramak istemiyordun o yüzden?

Aman yazma sakın, uzakta yazdığın her şey yanlış anlaşılmaya müsait (tarafımdan test edildi,hem de defalarca:)

Bence büyütme şimdilik ,ara gitsin ...

Aramazsan inat yapmış olacaksın ki anladığım kadarıyla eşinin buna tepkisi büyük olur...

Yüzyüze görüştüğünüzde sebebini sor mutlaka "Hasta mı ararmış, hasta mı aranırmış???" Bi öğretiver...

canim madem yarin konusacaksiniz, konusu acilmazsa buyutme. yok acar surat yaparsa sen de soylersin bence soyleyecegini. kimse annesinin en akilli cocugu degil. once de ki. tamam ben senden ozur dileyecem ama bir sartla. once sorularima cevap ver de.
1- Annen anneme ne diyecek de? bilmem konusacakmis derse.
2- konusmak isyene canim cara telefonu arar. yani annen uc kurusun hesabini mi yapiyor, hem ayip baska zaman evet tamam, baskalarini 3-5 defa ararken bizi bir defa aramasin sorun degil ama hasta olan aranir, ara denmez de. eger 3-5 kurusun ne hesabi ne sacmaliyorsun derse.
3- o zaman neden annen arasin diyor, boyle sey mi olur, yani seni dinlememekle alakasi yok,. yazmissin ama bana mantikli bir sey yap dedin de yapmadim mi/ bunun da mantikli aciklamasini yaparsan gene yaparim senden kiymetli degil ama bana ters geldi. herkesi araken beni hic aramiyor. ben gelin degil miyim? vs vs dersin bence.

ama bence gicik bir durum altta kalmak istemezdim. daha dogrusu hakli iken haksiz durumuna dusurmek istemis seni. kendisi de duygu somurusu ile haksiz iken toparlamaya calismis, hakli duruma cikmak icin.

bence soylemelisin. kayinvaliden de 3-5 kurusun hesabini yapiyorsa utanir da yapmaz bir daha.

Tamam da canım sen niye buna üzülüyorsunki...
Senin eşin de ailesi de baştan beri böyleydiler...
Nişanlıyken de aramazlardı... Düğüne az bi zaman kala ne lazım diye bile aramadılar.. Evini sen döşedin, düğünü sen organize ettin, herşeyi sen yaptın bi kere bile arayıp sormadılar...
Şimdi hiiiç şaşırmadım, balık batan kokar... Sen bunları bile bile evlendin, o zaman kabul ettiğine göre şimdi de kabul edicen ve sen arıyacaksın....

Haa çok saçma tabii ki hasta olan aranır, ama nişanlıklık dönemin de de kız tarafı aranır ama seni hiiç aramadılar, hep sen aradın onları...

Back